Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Čočková polévka

0.0
Čočková polévka

Potřebné ingredience

350g čočky, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší brambora, 1 kostka zeleninového bujónu (dávám Vitana Natur s 9 druhy zeleniny a oliv.olejem), majoránka, česnek, 50g másla, hladká mouka, olej, voda, sůl, pepř

Postup přípravy

Čočku si namočíme přes noc do vody. Zhruba hodinu před začátkem přípavy polévky přivedeme čočku k varu (použijeme vodu, v které byla namočena), přidáme kostku bujónu a na mírném ohni necháme vařit do změknutí.
Na oleji zpěníme cibulku pokrájenou na jemno. Přidáme nakrájenou mrkev a bramboru, lehce osmahneme (cca 5 min.) a zalijeme již měkkou čočkou. Přidáme majoránku (dávám cca 4gramy). Promícháme, dolijeme vodou na 4,5litru a na středním ohni vaříme půl hodinky.
Ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí a pepřem, popř. solčankou. Z másla a hl.mouky si připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme. Necháme krátce povařit a přidáme prolisovaný česnek (pokud vám bývá po česneku těžko, zkuste ho rozříznout na půl a prolisovat pouze "okraje" po vyndání vnitřku) podáváme s křupavou topinkou popř. opečenou slaninou.

TIP: Zkuste nahradit 100g klasické čočky čočkou červenou neloupanou (dříve prodávali v Kauflandu, ještě před BIO mánií, ale teď už jsem ji tam dlouho neviděla)

Čočka se vaří do změknutí, restujeme zeleninu.

Změklou čočkou zalijeme orestovanou zeleninu. Přilijeme vodu do 4,5l a přidáme majoránku.

Po půl hodině vaření. Ochutnáme a dochutíme.

Připravíme si jíšku, kterou polévku zahustíme. Přidáme prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme.

Podáváme s křupavou topinkou. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie