Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kapustové závitky s mletým masem

0.0
Kapustové závitky s mletým masem

Potřebné ingredience

Kapustové listy, 100 g rýže (dávám jeden pytlík), cca 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, plátky anglické slaniny, 1 až 2 lžíce oleje, cca 200 ml kečupu, cca 200 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve běžným způsobem uvaříme rýži (dělám ji na divoko). Mezitím si uvařím v osolené vodě umyté kapustové listy - cca 2-3 minuty od doby varu (tak aby byly listy měkké a vhodné k manipulaci). V míse rozmícháme mleté maso s vejcem, jednou nastrouhanou cibulí, nastouhaným česnekem a majoránkou. Přidáme uvaženou rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Do středu kapustových listů rozdělíme masovou směs, listy zabalíme. Pro lepší chuť doporučuji listy ještě obalit plátky slaniny. Na fotce nemám.
V kastrole rozpálíme olej, vložíme zbytek nakrájené slaniny a druhou cibuli - vše spěníme. Vložíme připravené závitky, podlijeme kečupem a zeleninovým vývarem. Zakryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Pak poklici odkopíme a závitky dopečeme. Podáváme s vařeným bramborem.

Smíchané mleté maso s nastrouhanou cibulí, česnekem, uvařenou rýži, vejcem, majoránkou, solí, pepřem

Naplněné a zabalené kapustové listy

Na oleji spěním cibuli se zbylou slaninou

Připravené závitky na pečení. Zalité kečupem a zeleninovým vývarem

Závitky po sundání poklice

Přeji dobrou chuť. Jestli si také pochutnáte - ráda se podělím o Vaše chuťové zážitky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mia 5 6. 4. 2018, 19:20
(Y) (Y) (F)
malmar 8. 12. 2017, 21:37
|:o) (Y)
markízka 8. 12. 2017, 13:05
Už dlouho jsem chtěla tento recept vyzkoušet a v týdnu jsem vařila kapustu a pár listů jsem si schovala.Dnes jsem uvařila na oběd a bylo to opravdu výborné. (Y) Určitě se budu k Vašemu vynikajícímu receptu vracet. :-)
laskonka333 1. 10. 2015, 14:39
(Y)
plamenek 30. 9. 2015, 21:39
Dělám to samé, jen ne kapustu, ale zelí. Zbytek zelí pokrájím a nasypu ještě do pekáčku. Když mám zbytek kysaného zelí, tak ho tam taky dohodím(pokrájené, bez nálevu). Jinak z kapusty dělám kapustové karbanátky s uzeným masem. Mám ráda i dušenou kapustu ochucenou česnekem.
Kaťulka 2. 5. 2011, 20:10
úžasný recept (Y) Měli jsme v neděli a všem moc chutnalo. (L)
veri 28. 5. 2011, 9:12
@Kaťulka Milá Katko, tak to mě těší (F) (F)
saskula 27. 2. 2015, 21:58
@veri Moc děkuji za Váš recept, je to vynikající jídlo, děti to milujou, dělam podle vašeho receptu po třetí :-) (Y)
veri 30. 9. 2015, 21:30
@saskula Děkuji za hezká slova (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie