Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dort mašinka

0.0
Dort mašinka

Potřebné ingredience

Moc chci poděkovat Zdence V. ID 10361, její mašinka mě inspirovala, Vlastě K. ID 45778, podle jejího receptu jsem upekla roládu a Lucii K. ID 54603 za výborný recept na krém ze Salka.

Postup přípravy

Nejprve jsem si upekla roládu podle receptu Vlasty K., je sice na přípravu jednoduchá a byla raz dva, ale příště by jsem udělala roládu větší, z více vajec a s práškem do pečiva.
Roládu jsem dále upravila podle receptu Zdenky V. , musela jsem dost improvizovat, protože ta moje roláda byla dost menší. Roládu jsem potřela směsí kávy s trošinkou rumu, potřela marmeládou a napatlala krémem.
Krém se mi přiznám zdrcnul, příště budu chytřejší a máslo i salko budu mít před přípravou v lednici. Já měla oboje venku a změklo mi to asi moc. Přidala jsem do krému taky puding a tady nastala další chybička, udělala jsem ho na 500ml mléka/1puding. Pro příště už vím na toto množství mléka 2 pudingy.
No a dále jsem patlála, patlála a to doslova, protože krém mi ani po delší době v lednici neztuhnul, celé moje veledílo se sesouvalo a ne a ne držet tvar. Nakonec se to povedlo trošku zatuhlo opatlala jsem, už skoro mašinku krémem i zvnějšku a dala ještě tuhnout.
Mezitím jsem si připravila marcipán. Ten jsem měla koupený a jen obarvila. A pak jsem různě obalovala, občas se to někde trhlo, tak jsem maskovala jak to šlo. No a výsledek můžete posoudit sami, chuťově ještě nevím - toho se po těch mých chybách trochu bojím, ale synovi se snad líbit bude a ty nerovnosti mi promine.

No, trošičku nakřivo

Trošku pokrčené plechy, asi bourala. (Ještě mám jednu fotku, jak jsem začala potahovat marcipánem, ale tu mám v telefonu a nejde mi stáhnout, tak až příjde manžel.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

avonka 25. 8. 2007, 12:41
Luci moc pěkné (clamp) (clamp)
Auča 25. 8. 2007, 11:00
Luci, je to paráda, :-) :-) :-) :-) a proč by nemohly být plechy pokrčené, já být klukem, mám z takové mašinky obrovskou radost!!!!! |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie