(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Chalupářské karbenátky
Potřebné ingredience
500g mleté maso , sůl, pepř, 1 střední cibulka, anglická slanina, kmín celý i drcený, sušené hřiby mleté , 4 stroužky česneku,2 vajíčka, 2 starší rohlíky, mléko, strouhanka, olej, sladká mletá paprika, můžete špetku chilli
Postup přípravy
Na oleji si orestuju do zlatova na drobno nakrájenou cibulku se slaninou a nechám prochladnout.
Nakrájím na starší rohlík a namočím do mléka.
Ve větší míse si smícháme mleté maso, orestovanou cibulku se slaninou, vším kořením a vejci a promícháme nejlépe rukou.
mleté sušené hřiby - já si suším hřiby a pak v mixéru si rozmixuju na koření - ale dá se i koupit.
Česnek prolisujeme a s ostatníma ingrediencema s mletým masem propracujeme. Pokud necháte rohlík i s mlékem nevadí, ale je nutno mleté maso zasypat více strouhankou. Dochutíme popřípadě solí a tvoříme klasické karbenátky a obalujeme ve strouhance.
Klasicky smažíme nebo můžete péct i v troubě. Podáváme s bramborem a zelím, nebo jen tak s chlebem, podle vaši chuti.
Dobrou chuť :-)
Nakrájím na starší rohlík a namočím do mléka.
Ve větší míse si smícháme mleté maso, orestovanou cibulku se slaninou, vším kořením a vejci a promícháme nejlépe rukou.
mleté sušené hřiby - já si suším hřiby a pak v mixéru si rozmixuju na koření - ale dá se i koupit.
Česnek prolisujeme a s ostatníma ingrediencema s mletým masem propracujeme. Pokud necháte rohlík i s mlékem nevadí, ale je nutno mleté maso zasypat více strouhankou. Dochutíme popřípadě solí a tvoříme klasické karbenátky a obalujeme ve strouhance.
Klasicky smažíme nebo můžete péct i v troubě. Podáváme s bramborem a zelím, nebo jen tak s chlebem, podle vaši chuti.
Dobrou chuť :-)
orestovaná cibulka se slaninkou
připraveno k propracování
ještě česnek a trochu strouhanky a obalujeme a tvarujeme...
obaleno
hotovo , dobrou chuť :-) U nás jíme s hlávkovým sladkým zelím ( u mě v receptech...)
....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé