Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Chalupářské karbenátky

0.0
Chalupářské karbenátky

Potřebné ingredience

500g mleté maso , sůl, pepř, 1 střední cibulka, anglická slanina, kmín celý i drcený, sušené hřiby mleté , 4 stroužky česneku,2 vajíčka, 2 starší rohlíky, mléko, strouhanka, olej, sladká mletá paprika, můžete špetku chilli

Postup přípravy

Na oleji si orestuju do zlatova na drobno nakrájenou cibulku se slaninou a nechám prochladnout.

Nakrájím na starší rohlík a namočím do mléka.

Ve větší míse si smícháme mleté maso, orestovanou cibulku se slaninou, vším kořením a vejci a promícháme nejlépe rukou.
mleté sušené hřiby - já si suším hřiby a pak v mixéru si rozmixuju na koření - ale dá se i koupit.
Česnek prolisujeme a s ostatníma ingrediencema s mletým masem propracujeme. Pokud necháte rohlík i s mlékem nevadí, ale je nutno mleté maso zasypat více strouhankou. Dochutíme popřípadě solí a tvoříme klasické karbenátky a obalujeme ve strouhance.

Klasicky smažíme nebo můžete péct i v troubě. Podáváme s bramborem a zelím, nebo jen tak s chlebem, podle vaši chuti.

Dobrou chuť :-)

orestovaná cibulka se slaninkou

připraveno k propracování

ještě česnek a trochu strouhanky a obalujeme a tvarujeme...

obaleno

hotovo , dobrou chuť :-) U nás jíme s hlávkovým sladkým zelím ( u mě v receptech...)

....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie