Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jahodové řezy

0.0
Jahodové řezy

Potřebné ingredience

těsto - 6 vajec,6 lžic moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, špetka prášku do pečiva. krém - 1 plechovka /410g/ jahodového kompotu, 1 jahodový pudink, 200g másla, 4 lžíce moučkového cukru. na posypání - 50g čokolády

Postup přípravy

Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a upečeme ve vyhřáté troubě /asi 8 minut při
200°C/. krém - slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a pak krájíme na řezy.

Poznámky: pudink při vaření má snahu dělat hrudky a proto já ho míchám metličkou a ke konci varu dosti rychle. Pudink zašlehávat vlažný ne studený jinak se to srazí. Jahody nemačkám zašlehám je přímo do krému protože jahody z konzervy jsou mekké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anturka 27. 4. 2010, 19:03
Hned bych si kousla mnam. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
maci07 28. 4. 2010, 13:46
@Anturka děkuji :-$ :-$ :-$
Ilonáček 2. 4. 2010, 16:43
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
maci07 2. 4. 2010, 21:33
@Ilonáček Děkuji Ilonko (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie