Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Moravské koláče

0.0
Moravské koláče

Potřebné ingredience

25g droždí, 50g cukr moučky, 250ml mléka, 500g polohrubé mouky, špetka soli, 2 vejce, 200ml oleje, 1 vejce na potření. Náplň: 500g měkkého tvarohu, 100g cukr moučky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu (nabo aroma), 50g rozinek, švestková povidla Drobenka: 125g tuku, 100g hrubé mouky, 60g cukr krupice.

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do mísy a rozmícháme se lžící cukr moučky, třetinou vlažného mléka a dvěma lžícemi polohrubé mouky.Kvásek necháme na teplém místě nakynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme zbytek cukru, špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko.Lehce propracujeme a přidáme olej.
vypracujeme tužší těsto a necháme ještě asi 40min. kynout na teplém místě.
Pak znovu propracujeme a vytvarujeme bochánky(koláčky), které ještě necháme 20 min. kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, rumem a rozinkami.
Hotovou náplň rozetřeme do středu nakynutého bochánku, okraje přeložíme dovnitř a přitiskneme k sobě (náplň vlastně zabalíme dovnitř).
Bochánky položíme spojem dolů na vymazaný plech a necháme ještě kynout. Potom ve středu vytlačíme jamku (já dělala dnem skleničky), potřeme rozšlehaným vejcem a do jamky rozetřeme povidla, nebo tvaroh.
Nakonec posypeme drobenkou, kterou jsme zpracovali z tuku na pečení, hrubé mouky a krupicového cukru.
Pečeme v předehřáté troubě při 180st., přibližně 30 min.

DOBROU CHUŤ !!!

┊  ┊  ┊  ★
┊  ┊  ★
┊  ★

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 3. 5. 2010, 21:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Janina0507 5. 5. 2010, 9:45
@Ilonáček (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie