Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

obrácený francouzský koláč

0.0
obrácený francouzský koláč

Potřebné ingredience

těsto je 180 g hladké mouky, hrst drcených lískových ořechů, 1 vanilkový cukr, 120 g moučkového cukru, 3 vejce, 6 lžic povoleného másla nebo hery, 1,5 dcl mléka, lžička prášku do pečiva - těsto je řídké skoro jako na palačinky dále potřebujeme - na vymazání dortové formy je potřeba trocha másla a jeden vanilkový cukr a ještě jsou potřeba cca 2 jablka a špetka skořice

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Mělo by být řídké - lité.

Dortovou formu pořádně vymazat máslem a dno posypat vanilkovým cukrem, na vysypané dno naklást větší plátky oloupaných jablek a jemně posypat skořicí. Zalít těstem - hodit do trouby - peče se to tak 30-40 minut /elektrika na 200 st)
Po upečení se koláč nechá chviličku stát a pak se z formy vyklepne dnem vzhůru.

u nás mizí vždycky ještě teplý, můžete ho ozdobit šlehačkou.



hrst ořechů můžete nahradit hrstí mletého máku, to je taky dobrota

maková verze

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DanielEsterSofie 26. 5. 2010, 19:16
upečeno (Y) je perfektní :-) superrychlý (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie