Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 252 návštěvníků)

Výborný králík po šumavsku

0.0
Výborný králík po šumavsku

Potřebné ingredience

Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř

Postup přípravy

Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.


Osolte víc než jste zvyklé, maso sůl vstřebá. A tohle všechno rozmíchat třeba metličkou. Naporcované maso šoupnem do marinády a necháme přes noc v chladu. Abych měla hotovo na oběd, strčím ho do trouby na 180 st. tak okolo deváté, půl desáté a peču do 12. hodin. Pečeme bez poklice , uprostřed trouby . Výborný je s červeným zelím a bramborovým knedlíčkem, ale to je jen mé doporučení, tak ho máme rádi my, samozřejmě se dá udělat jako příloha brambor, nebo i rýže, jak kdo co má rád :) . Díky skvělé marinádě, nejsou knedlíky suché a jídlo není vůbec mastné.

Ještě syrové maso v marinádě

A upečeno, marináda se zredukovala a zhoustla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 20. 4. 2018, 19:50
(Y)dobré papáníčko :-)
Mirator 21. 10. 2017, 17:17
Vypadá moc pěkně, také vyzkouším :-)
kolicka 21. 10. 2017, 11:45
Dnes jsem vařila a musím říct úžasné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dala jsem jen jednu lžičku kari a vůbec to nepálilo :-) :-) a to jsem měla na pekáči dva ty králíky :-$ dávám si váš recept do oblíbených |:o) děkuji za bezva recept (L)
srneckova 13. 10. 2017, 12:33
tak to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
teplákovka 12. 10. 2017, 18:22
moc dobré (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Bokinka 13. 9. 2017, 9:02
Je to moc dobré, měli jsme s bram. kaší, bramborem i hranolky. Všechno super. Jen příště asi nedám vůbec olej. (clamp)
maxicek09 13. 9. 2016, 12:44
králík po šumavsku a kari!!!!! to je hodně šumavské :-) :-o ale receptík vypadá lákavě ;-)
*KIWI (upraveno) 6. 4. 2015, 8:50
Králík už je v troubě, jsme na něho zvědaví,moc díky za recept :-).
P.A.V.L.A 31. 1. 2014, 18:30
(Y) (Y) (Y)
Vera N 31. 1. 2014, 18:00
(Y) (Y) (Y)
Dallien 30. 1. 2014, 11:23
To vypadá skvěle, děkuji! Udělám si, až manžel odjede na služebku. On kari nerad, já právě naopak :O)
ajkammm 30. 1. 2014, 11:14
vyzkouším (Y)
fena.smoli@seznam.cz 18. 1. 2014, 15:53
tak dnes jsem zkoušela receptík ,ikdyž se mi to všechno koření dohromady zdálo všelijaké *-) musím moc poděkovat protože nám všem moc chutnal (Y) hlavně manžel byl nadšený :-) určitě jsem ho nedělala naposledy ukládám si ho do receptů ještě jednou díky moc (F) (hello) Renata
ornela 17. 2. 2014, 22:33
@fena.smoli@seznam.cz (Y) Také děkuji (L)
laskonka333 23. 12. 2012, 15:12
(Y) (pl) (B)
Bonsaj 23. 12. 2012, 14:19
Díky za úžasný recept, dnes jsme si moc pochutnaly. (L) JanaB.
Naděje 16. 9. 2012, 15:46
Tak já jediná budu v zástupu ,těch co chválí , výjimka. Králík mě a vlastně i celé mojí rodině vůbec nechutnal. Máme kari moc rádi, dávám ho skoro do všeho, ale v kombinaci králík a zelí to nešlo vůbec dohromady. Jak říkal manžel takto upraveného králíka si dovedu ještě představit s bramborem a okurkovým salátem a musela jsem mu dát za pravdu, i když to nedělám vůbec ráda.. Samozřejmě každému chutná něco jiného, ale u nás zůstaneme u osvědčeného králíka prošpikovaného a naloženého na divoko. Naďa+ (X)+ (Z)+ (B)+ (@)
zofina (upraveno) 14. 6. 2012, 13:04
Dnes jsem zkusila králíka dle vašeho receptu a byla to lahoda (Y) Měla jsem ho naloženého 3 dny a maso bylo neuvěřitelně šťavnaté. A k té pálivosti - ano jemně štiplavé to bylo neboť kari koření je speciální směs, které může obsahovat více druhů koření mimo jiné i pepř a chilli jako to od Vitany. Chce to koukat na složení :-) Jarka
Mardzana002 9. 6. 2012, 22:24
Díky moc za receptík!Už budu dělat podruhé a musím říct,že je to fakt mňamka!!!Vřele všem doporučuji! (Y) (Y) (Y) (L)
dvojčata09 12. 12. 2011, 22:33
Výbornej králíček! Pečeno přesně podle receptu a byl mňam mňam...Už nebudu králíka dělat jinak. Děkuju za recept, jednička s hvězdičkou...
ornela (upraveno) 29. 3. 2014, 17:28
@dvojčata09 (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) VŠEM VÁM MOC DĚKUJI, JSEM RÁDA, ŽE JE MŮJ RECEPT TÁK OBLÍBENÝ ,-) ,-) ,-)
Jaruš53 11. 12. 2011, 21:36
Gábi, dneska jsem vyzkoušela tento recept a musím říct, že něco tak báječného jsem ještě z králíka neochutnala (Y). Máme rádi pikantní věci a tento recept je vynikající. (clamp) (clamp). Štávička úplně skvostná. Kdo u mne ochutnal, tak se oblizoval a brácha už chce recept. Četla jsem nejprve komentáře, ale kdo psal, že je to pálivé, tak to není pravda - je to ouze úžasné |:o) |:o). Já jsem si to ještě vylepšila tím, že jsem si orestovala na pánvičce na jemno nakrájenou slaninku s čerstvými žampióny a nasypala jsem to do marinády. Jinak jsem nic neupravovala. :-) :-)Děkuji za oživení našeho jídelníčku - máte jedničku. (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie