Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 70 návštěvníků)

Slané česnekové trojúhelníčky

0.0
Slané česnekové trojúhelníčky

Potřebné ingredience

Na tento recept jsem narazila zde na MMB, jen kynuté těsto jsem dělala podle svého osvědčeného receptu. Takže i já děkuji za inspiraci. Kynuté těsto - základní recept na pizzu,koláčky, závin,rohlíčky, prostě všechno : 250 g hladné mouky,250 g polohrubé mouky,250 ml mléka,150 ml oleje, 1 kvasnice, trochu soli, 1 lž.cukru , 1 vejce ( kdo nemůže vejce, nemusí přidávat ) Náplň : 150 g másla, asi 8 - 12 stroužků česneku,můžeme trochu osolit Na potření vejce a koření - já dávala koření na Gyros + trocha náplně

Postup přípravy

Uděláme si kvásek z mléka cukru, kvasnic a jedné polívkové lžíce mouky. Pak vmícháme vejce, sůl - když budeme dělat slané pečivo dávat 1celou kávovou lžičku, mouku, olej a vymícháme. Já používám kouzelnou misku od Tupperwaru, takže to mám nakynuté během 15-20 minut. Mezitím si připravím máslo, nechám ho v mikrovlnce trochu povolit, do něj vmíchám prolisovaný česnek.( Záleží na velikosti stroužků, ale nešetřte.)
Nakynuté těsto vysypu na vál, udělám bochánek, který rozdělím na 4 díly. Každý díl rozválím na placku, jako bych chtěla dělat štrůdl. Potřu náplní a sruluji jako roládu. Dám celý závitek na plech. A pokračuji stejně i s dalšími třemi díly. Pak potřu vejcem, můžu i zbytkem náplně a řádně posypu kořením.Na závěr vezmu nůž a krájím jednou ze šikma tak, podruhé opačně, takže nám vzniknou malé trojúhelníčky. Na fotce je to vidět, jak byly naskládané. Peču na pečícím papíře cca 20 - 25 minut asi na 180 -200 stupňů C. Po upečení se nám hezky rozdělují díky tuku od sebe. Vynikající rychlovka k vínu a pod. když má dojít návštěva.

A ještě jedno foto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Renča50 26. 12. 2020, 20:20
Výborné, dala jsem 10 stroužků česneku a nebylo to moc. Pekla jsem na 180°C - 15 minut, záleží na síle stočené rolády, měla jsem tenší. S těstem se dobře pracuje. Budeme dělat častěji. (Y)
vlasticka01 13. 10. 2012, 21:19
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
super mamina 4. 1. 2011, 13:46
(Y) (Y) (Y) Jarmilko, dělala jsem přes víkend, neb jsme měli velkou oslavu a musím říct, že z toho různého slaného, co jsem zkoušela dělat ( tyčinky, čtverečky se sýrem..) je tohle to ten nejúžasnější recept !!!. (wash) Dělala jsem podle vašeho návodu a i inivovala - přidala a zabalila anglickou slaninu a opravdu všem moc chutnaly. (F) ten česnek nemá chybu ! Super rychlovka a velká mňamka, ňam,ňam,ňam. (pl) děkuji za receptík. Určo k Vám zase nakouknu pro nějakou inspiraci pro ty mé žrouty.. (B)
jarus25 8. 11. 2010, 15:36
Jarko, dnes jsem vyzkoušela těsto podle vašeho receptu s musím říct, že je vážně super. Konečně se mi nejaké kynuté povedlo ,-) ,-) ,-) nejsem expert na těsto tohodle druhu a určitě zůstanu u vašeho receptu (clamp) (clamp) mějte se hezky a děkuji za receptík (flower) (flower)
Pamivelu 22. 6. 2010, 8:39
(Y) Vypadá to úžasně (Y), divím se, že jsme vůni necítili až u nás ,-) :-D ,-)!!! To musím taky vyzkoušet (L), díky za inspiraci! (clamp) (F) Sousedka :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie