Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Debrecínský guláš

0.0
Debrecínský guláš

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: 50 dkg vepřové plece,1 cibule-větší,20 dkg zelených paprikových lusků,20 dkg párků/debrecínské nebo jiné/1 smetanu na vaření,olej,ml.papriku,3 dkg rajčat.protlaku,3 stroužky česneku,drcený kmín,sůl,1/2 l vody a asi 30g hl.mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Na tuku si orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,poprášíme ml. paprikou a orestujeme,pak přidáme asi 1/2 vody ,rajský protlak,sůl,lisovaný česnek,pepř,kmín a za občasného podlévání dusíme maso téměř do měkka.Pak přidáme pokrájené papriky a dodusíme.Když je maso měkké ,přidáme párky pokrájené na kolečka,ve smetaně rozšleháme hl.mouku a guláš zahustíme-krátce povaříme.
Podáváme s těstovinou,knedlíkem ale nejlepší je s vařeným bramborem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KaSen 28. 12. 2010, 22:39
Super, díky moc, rychlé a chutné (L), mám vytisknuto v receptech,které hodlám dělat i na dále (pl) (L) (clamp) Káča (silvestr)
Martina3 29. 7. 2010, 18:18
Úpně super omáčka (Y) (Y), moc dobrá a rychle hotová. Jedli všichni a chválili jako hrom (Y). Rozhodně zůstane v oblíbených (Y) Díky za recept :-)
chalupnicka 29. 7. 2010, 22:01
@Martina3 Já taky děkuji za pochvalu a zdravím Alena (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie