Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

prsa s postupem

0.0
prsa s postupem

Potřebné ingredience

měly mít něco mezi dvěmi a třemi kily, ale nějak se mi to vymklo a bylo z toho 4,7 kg

Postup přípravy

viz fotopostup

piškoty v hrubém tvaru

dotvarováno punčovinou

jelikož se mi posledně potahem bradavky zmáčky, tak jsem je udělala dostatečně velké, ať z nich něco zůstane, posledně jsem taky měla problém s tuhnutím, takže jsem dort nechala pořádně půl dne vychladit

punčovinou jsem doplnila i "skok" mezi základním srdcem a miskama, aby tam nebyl hrb

a co čert nechtěl - dort parádně vychlazený, ztuhlý, bradavky pevné, takže se mi na tom roztrhl potah!

detail kalamity

nastoupila plastická chirurgie - nejvíc se mi při propojování hmoty osvědčila vidlička - ten konec, za který se to normálně drží, jak je projmutý a ty naše mají ještě takový zužující tvar, takže super kostice na tohle

kakao taky udělalo svoji práci na zamaskování, prsa pak vypadala "přírodněji" (aspoň se mně to zdálo)

krajka taky pomohla

jahůdky s krémem ve vydlabaných miskách

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 19. 5. 2015, 14:32
(*)
krasajda 19. 5. 2015, 13:40
(Y) super, díky i za návod |:o)
gigigirl77 24. 2. 2015, 12:16
Ahoj, prosím můžu se zeptat jak tvoříte tu krajku bílou nahoře na podprsence, je na to nějaká šablona nebo sama vlastní fantazií vykrojujete? děkuji za odpověd vypadá totiž úžasně a chtěla bych pro kamaráda vytvořit úplně stejnou
ZDENDA57 2. 4. 2012, 22:00
Krásná prsa jako živé,taky se na ně chystám (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)Zdenka
nikavendy 5. 11. 2011, 7:12
moc hezký, můžu se zeptat v jakých misečkách pečech prsa, sháněla jsem někde v obchodě nějaké misky, které se dají dát do trouby a nikde nic , mám skleněné na kompot, ale mám strach, aby to neruplo v troubě, poradíte? díky moc Petra (^)
GabkaJ 9. 11. 2011, 15:32
@nikavendy Petro, děkuji za pochvalu (F). Kdysi jsem koupila misky v Kauflandu. Mám dvě velikosti, menší k menšímu srdíčku a ještě větší variantu (to už vycházel celý dort 7 kg). Vždy tak, aby velikost misek odpovídala srdíčku (před nákupem si poměřte srdce - průměr olobouků), menší rozdíl se dá upravit (dotvarovat punčovinou nebo okrájet do tvaru). Misky mám z nerezu a mají ploché dno - tedy prostor pod bradavkou, to doplňuji právě punčovinou. Sklo fakt nevím. Možná by to chtělo cvičně vyzkoušet. Hodně štěstí :-)
nikavendy 14. 11. 2011, 17:50
@GabkaJ Gábi, děkuji za radu. Nakonec jsem koupila nerezové misky, byly bohužel menší než srdce, ale dodělala jsem punčovinou, tak snad se mi aspoň trochu napoprvé povedly - http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3836257 (^) (^)
pimpas 14. 4. 2011, 10:20
Krásný (^)a díky za postup a hlavně jsem nevěděla jak na ty bradavky ,-)díky moc čeká mě taky manželovi k narozeninám |:o) tak ať jsou dokonalé (Y)
GabkaJ 20. 4. 2011, 18:15
@pimpas Natálie, děkuji (F). Určitě se manželovi budou líbit (nebo možná už líbily ,-) ). Nejhezčí je na těchto dortech stejně to, když jsou dělané vlastnoručně pro obdarovaného (Y).
jamic 10. 3. 2011, 16:00
Úžasnééééééééééé.Nejhezčí jaké jsem kdy viděla. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).Chci zkusit Vaše bradavky.Snad se mi povedou. *-)
GabkaJ 12. 3. 2011, 9:54
@jamic Jani, určitě se Vám povedou (Y). Pak mi dejte vědět, nebo rovnou pošlete odkaz na fotku ve Vašich receptech (L)
11Lola 9. 3. 2011, 18:45
ty bradavky jsou fantastický!!!!!!!!!!! (Y)
GabkaJ 12. 3. 2011, 9:53
@11Lola Luci, děkuji (F)
giigiina 6. 3. 2011, 23:22
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 7. 3. 2011, 10:30
@giigiina Luci, děkuji (F)
Ajucha23 6. 3. 2011, 21:50
Opravdu snad nejhezčí která jsem tu na mmb viděla (Y) (Y) (Y) Chystám se na prsa a svůj první potah.dort v úterý..., mohla by jste mi poradit čím a jak obarvit marcipán,aby měl tělovou barvu? A prosím ty bradavky jsou barvené kakaem rozmíchaným s vodou *-)? díky moc
GabkaJ 7. 3. 2011, 10:29
@Ajucha23 Andreo, děkuji za pochvalu. Prsa jsem (mimo bílé krajky) potahovala domácí varnou. Ta má nažloutlou barvu, přidala jsem do ní gelovou broskvovou. Existuje i přímo "tělová" barva, ale s tou se musí hodně opatrně. Holky dortařky přidávají ještě i další odstíny, aby vytvořily opravdu dokonalé odstíny. Ale každý máme stejně barvu kůže trochu jinou, tak si myslím, že se fantazii meze nekladou. Ty bradavky jsou barvené jen suchým kakaem. "Namočila" jsem štětec do kakaa a na kousku hmoty bokem jsem si ho první "otřela". Začínám barvit od středu krouživým pohybem. Střed je nejtmavší a směrem ven se barva jakoby ztrácí. Nelíbí se mi ty nalepené "hnědé knoflíky" ,-). A tento způsob je opravdu snadný. Stačí si to jen vyzkoušet jednou bokem nanečisto. Přeji hodně úspěchů a budu ráda, když sem napíšete jak se Vám prsa povedly (L).
brumik 21. 2. 2011, 19:49
Dobrý den,mužu se Vás zeptat na postup výroby krajky,dekuju.Natalia. (^) :-) (X)
GabkaJ 1. 3. 2011, 11:58
@brumik Dobrý den Natálie, "obtisk" na krajku jsem měla půjčený. Je to taková silikonová matrice, která se otiskne do hmoty a pak se (nejlépe skalpelem) vykrájí." Krajka" je dost drahá (několik set). Vím o paní, která tyto pomůcky umí vyrobit levněji. Jestli chcete, písněte mi vzkazík s Vaší mailovou adresou a zkusím Vás s ní zkontaktovat.
gigigirl77 24. 2. 2015, 12:20
@GabkaJ Dobrý den, prosím mohla bych poprosit o ten email na tu paní co by mohla vyrobit podobnou krajku na to vykrájení skalpelem.
Ditta77 31. 10. 2010, 13:31
No tedy-prsa jako živá (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) překrásný-asi jsem hezčí ještě neviděla ,-) ,-) myslím dortová prsa |:o) |:o) |:o) Gábi zaujalo mě to, co jste psala-že mícháte varnu s Pastou Dama, nebo Icingem???? *-)Takže to jde??? Dělám se vším- i s Varnou-takže to zkusím taky (L)
GabkaJ 31. 10. 2010, 16:16
@Ditta77 Dito, děkuji za pochvalu. Jj, varna se dá fakt míchat se vším. Někdy mám pocit, že když tam dám od každého kousek, tak je to nejlepší. Že to má od Pasty tažnost, od WI pevnost. Ale chuťově mně ty kupované hmoty fakt samotné nejedou. Akorát u varny se musí počítat s její přírodní barvou, takže nejdou vykouzlit stejné barvičky jako na čistě bílých hmotách. Kamarádka našla nový recept na čistě bílou domácí hmotu. Prej se to hodně podobá těm kupovaným (chuťově, ale je to oproti všem ostatním domácím fakt čistě bílé). Musím popátrat a taky ráda zkusím. Gabka P.S. Koukám, že se nám povedla podobná fotečka, kterou máme v profilu (Y).
martinaol 31. 10. 2010, 12:39
Úžasně nádherné ňadra. Krásnější jsem neviděla. Smekám před vašim umem. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 31. 10. 2010, 16:18
@martinaol Marti, děkuji (F). . Prsa se mi celkem dařily jako po másle (až na ten karambol, naštěstí se mi to podařilo jakž takž celkem rychle opravit).
sburicova 12. 10. 2010, 14:59
Nejhezčí poprsí co jsem kdy viděla, myslím ztvárněné hmotou...neskutečné.....jste šííííkulka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (F)
GabkaJ 31. 10. 2010, 16:17
@sburicova Stáni, děkuji (F)
trala 11. 9. 2010, 13:41
Nádherný (^) (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
GabkaJ 13. 9. 2010, 9:08
@trala Marci, děkuji (F)
1Effka 4. 8. 2010, 13:15
Tak vám musím říct,že jsem si toto vybrala jako inspiraci kamarádovy k narozeninám (F)Ty prsa jsou jak živý (Y) (Y)Fakt se vám to moc povedlo (clamp)Jen mi prosím prozraďte,jak děláte tu punčovinu? *-)Děkuji (L)
GabkaJ 4. 8. 2010, 13:33
@1Effka Evi, to jsou "drobky" piškotu smíchané s krémem. Do misek dám trochu víc než míň těsta, takže dost vyběhnou nahoru. Pak je seříznu do roviny a ještě je vydlabu, aby tam nebylo moc suchého piškotu (vnitřek vyplním krémem a ovocem). Odkrojky rozdrobím a smíchám s krémem. Krému dávám podle konzistence. Aby se s tím dobře modelovalo (ani tuhé, ani měkké, to chce vyzkoušet a najít si ten svůj správný poměr). Punčovině jsem se dřív troch ubránila, připadalo mi to takové patlací. Ale udělá to výborno službu a chuťově je to taky OK. Dá se tam myslím přidat i marmeláda a další pochutiny jak každý uzná za vhodné. Všechny možné rady najdete na (^)omanii. Hodně chodím pro inspirace tady na MMB a tam. Ať se Vám prsa povedou a budu ráda, když mi pošlete odkaz na fotku (Y).
1Effka 4. 8. 2010, 13:38
@GabkaJ Moc Vám děkuju (F)Fotku sem dám pokud se mi to povede,sem těžkej amatér,ale začalo mě to bavit,tak uvidíme.... ,-)
GabkaJ 4. 8. 2010, 13:58
@1Effka Evi, já se pro první dort rozhodla loni v létě. Cvičný jsem dělala v říjnu pro tchýni a ten kvůli kterému to začalo byl s krtečkem pro mladšího syna k prvním narozkám ,-). Takže s chutí do toho a půl je hotovo. Je tam plno nástrah. Vždycky tomu říkám vítězství ducha nad hmotou, ale pak ta výsledná radost mi za to stojí :-).
bambus 2. 8. 2010, 18:29
Jsou nádherná |:o) |:o) (Y)
GabkaJ 2. 8. 2010, 22:54
@bambus Hani, děkuji (F)
bambus 3. 8. 2010, 17:22
@GabkaJ Gabči jsou fakt kouzelný.Můžu se zeptat jaká je to šablonka na tu krajku?Strašně se mi líbí,ale na internetu jsem ji neašla a nebo jsem slepá ,-)Moc děkuji Hana (F)
bambus 3. 8. 2010, 19:34
@bambus Tak jsem koukla niž a už to taky vím ,-) ,-) (L)
wictorie 2. 8. 2010, 13:48
Jsou dokonalá, o takovém poprsí se mi může jen zdát (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ (upraveno) 4. 8. 2010, 14:00
@wictorie Moni, děkuji za pochvalu. Což o to, upéct a vytvarovat to umím, ale se sebou taky nic nesvedu *-) ,-)
jelenová 2. 8. 2010, 13:35
Supre (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 2. 8. 2010, 22:46
@jelenová Ivi, děkuji (F)
Zrušený účet 2. 8. 2010, 9:45
Dobrý den, moc moc krásné |:o), můžete mě napsat jakou používáte hmotu a čím máte obarveno popřípadě kde koupeno ? Ty bradavky děláte jen kakaem ? Taky se poprvé na ně chystám. . . ale na vás určo nemám (clamp) (clamp)
GabkaJ 2. 8. 2010, 22:46
@ Iri, děkuji za pochvalu. Hmotu dělám varnu + do ní přidávám Pastu Damu nebo WI (myslím, že bude fungovat všechno kupované). Přidá to elasticitu, kterou varna postrádá. Ale tentokrát mě trochu zklamala. Na druhou stranu se s tím ty kazy zase daly celkem v pohodě opravit. Jinak poměry mám někde u dřívějších receptů (určitě bude u prvního mysliveckého). Recept na Varnu snadno najdete na netu. Já dávám na dávku jen 500 g curku a přidávám sušené mléko (vrchovatou lžíci, nebo i dvě, nevážím to). Chuťově je to podle mě lepší než kupované hmoty a rozhodně je to méně pracné než domácí "mléčný marcipán" a především je to nejvýhodnější varianta co se týká peněz. Minule jsem měla půjčenou tělovou gelovku (s tou se musí opatrně). Teď jsem se nebála použít broskvovou gelovou (vždy Wilton), s malým množstvím se taky docílí tělová barva (kdyby jí bylo víc, už by to začalo tak trochu "oranžovět"). Kakao nanáším od středu, pak krouživým pohybem "roztírám" do větších kruhů. Stačí to vyzkoušek na kousku odkrojené hmoty (hlavně kolik kakaa nechat na štetci a kolik oklepat). Není to těžké a vypadá to celkem věrohodně.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie