Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 81 návštěvníků)

Fantastický jablečný moučník s tvarohem

0.0
Fantastický jablečný moučník s tvarohem

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 5 vajec, 150g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce vody - NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 1kg očištěných jablek, 2 balíčky vanilkového cukru, šťáva z 1/2 citrónu - NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla - NA POTŘENÍ: 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání

Postup přípravy

1) Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem, raději 2 vrstvy, aby se neprotrhl a na něj rozetřete jablečnou hmotu.
2) Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do pěny a přilijte vodu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte ke žloutkům. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte na jablka a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 stupňů.
3) Změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidejte tvaroh a šlehejte i s tvarohem do hladka.
4) Upečený jablečný korpus překlopte a odstraňte obal (na plech si položte tác a plech převraťte tak, aby byla jablka navrch). Nechte ho vychladnout. Tvarohovou náplň opatrně rozetřete na jablečnou vrstvu.
5) Smetanu ušlehejte a rozetřete v rovnoměrné vrstvě na moučník a posypejte skořicí.

...................................\\\|///
.................................\\ - - //
................................( @ @ )
_ _ _ _ _ _ _o00o.....(_).....o00o_ _ _ _ _ _ _
............................Zdravím vás!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Oooo_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
......................oooO....(.....)
.......................(.......)....)..../
........................\.....(.....(_/
.........................\ _ )

Takhle vypadá překlopený moučník, když ho vyndám z trouby.

Detail.

Hotovo.

Detail.

Když ho peču jenom polovinu ve skleněné pečící míse, dělám ho ze 3 vajíček, všeho půl, do jablek dávám cukry oba, pokud jsou sladké, tak jen jeden a šlehačku dělám také celou, dávám jí tak 3/4, jablek dávám asi 600g čistá váha bez jadřinců. I na celou dávku dávám jablek víc než je původní recept, máme je tam rádi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kickinka 9. 5. 2012, 8:22
Naprosto senzační, krájela jsem vychlazený z lednice, a neměl chybu, doporučuji všem!!!!!! (L) (L) (L)
Gogiš 25. 10. 2011, 12:06
(Y) (Y) (Y)
Caffe 31. 10. 2010, 16:36
Právě jsem dopatlala a suprový... moc dobrý (Y) Zbytek už se chladí na zítra k snídče. Akorát mi teda ty jablka trochu evokují kompot... příště do nich asi zkusím dát skořicový cukr místo vanilkovýho... ale jinak moc velká dobrota... dala jsem i dle receptu všechen cukr a nijak přeslazený mi to nepřijde... (L)
cherrycake 9. 10. 2010, 14:38
(Y)
D.A.S.K.A. 8. 10. 2010, 14:27
Včera jsem upekla,je výborný (clamp) (clamp) (clamp),přístě akorát méně osladím.Ale jinak v kombinaci s (C) prostě lahoda (Y) (Y) (Y).
JanaHovor 5. 9. 2010, 17:14
Pekla jsem v týdnu - cukru jsem dávala podstatně méně a i tak je to dost sladké, asi záleží i na sladkosti jablek. Je to lahoda (zajic) hned přepisuju do oblíbených receptů (Y) (Y)
calexaci 9. 8. 2010, 19:59
(Y) (Y) (Y) Tak tohle teda určitě vyskouším jablíčka my máme moooc rádi (clamp) (clamp) (clamp) děkuji za receptík (L) (L) (L) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
darinka30 7. 8. 2010, 22:04
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Vanusak 7. 8. 2010, 21:03
Téda, ten vypadá mňamózně! Určitě někdy vyzkouším, kombinaci tvarohu a jablek máme moc rádi. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie