Fantastický jablečný moučník s tvarohem
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 5 vajec, 150g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce vody - NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 1kg očištěných jablek, 2 balíčky vanilkového cukru, šťáva z 1/2 citrónu - NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla - NA POTŘENÍ: 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání
Postup přípravy
2) Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do pěny a přilijte vodu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte ke žloutkům. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte na jablka a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 stupňů.
3) Změklé máslo ušlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidejte tvaroh a šlehejte i s tvarohem do hladka.
4) Upečený jablečný korpus překlopte a odstraňte obal (na plech si položte tác a plech převraťte tak, aby byla jablka navrch). Nechte ho vychladnout. Tvarohovou náplň opatrně rozetřete na jablečnou vrstvu.
5) Smetanu ušlehejte a rozetřete v rovnoměrné vrstvě na moučník a posypejte skořicí.
...................................\\\|///
.................................\\ - - //
................................( @ @ )
_ _ _ _ _ _ _o00o.....(_).....o00o_ _ _ _ _ _ _
............................Zdravím vás!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Oooo_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
......................oooO....(.....)
.......................(.......)....)..../
........................\.....(.....(_/
.........................\ _ )
Takhle vypadá překlopený moučník, když ho vyndám z trouby.
Detail.
Hotovo.
Detail.
Když ho peču jenom polovinu ve skleněné pečící míse, dělám ho ze 3 vajíček, všeho půl, do jablek dávám cukry oba, pokud jsou sladké, tak jen jeden a šlehačku dělám také celou, dávám jí tak 3/4, jablek dávám asi 600g čistá váha bez jadřinců. I na celou dávku dávám jablek víc než je původní recept, máme je tam rádi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé