Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

0.0
SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

PLODY BEZU, CUKR, KYSELINA CITRNOVÁ

Postup přípravy

NATRHANÝ BEZ ALESPOŇ ČÁSTEČNE ZBAVÍM VĚTVIČEK. MOJE BABIČKA MĚLA TAKOVÝ MLÝNEK NA OVOCE, PROLISOVALA. JÁ HO NEMÁM, A TAK DÁM OTRHANÝ BEZ DO HRNCE A PROSTĚ HO ROZMIXUJU PONORNÝM MIXÉREM, A JDE TO TAKY. PAK NAŘEDÍM VODOU, A TO V POMĚRU NA PŮL LITRU ROZMIXOVANÉ SMĚSI DÁM 0,4 LITRU VODY. TAKTO POVAŘÍM CCA 15 MINUT NA MÍRNÉM OHNI A NECHÁM ODSTÁT 8-12 HODIN. PAK PŘECEDÍM PŘES PLÍNU, JDE TO DOCELA ŠPATNĚ, PECIČKY UCPÁVAJÍ PLENKU, TAK SI MUSÍTE TROCHU VYHRÁT. PŘECEZENOU ŠŤÁVU DÁM OPĚT NA PLOTNU A PŘIDÁM CUKR V POMĚRU NA 1 LITR ŠŤÁVY 1,5 KILA CUKRU . JÁ PŘIDÁVÁM JEŠTĚ KYSELINU CITRONOVOU, MOJE BABIČKA NEDÁVALA, ALE ŠŤÁVA JE PAK HODNĚ SLADKÁ, KYSELINA Z NÍ UDĚLÁ OSVĚŽUJÍCÍ ŠŤÁVIČKU. DÁVÁM 5 DKG KYSELINY NA 5 LITRŮ ŠŤÁVY UŽ S CUKREM, A CCA 5 MINUT POVAŘÍM, ALE JAK SE ZAČNOU DĚLAT BUBLINKY , TAK VYPÍNÁM PLOTNU A NECHÁM PÁR MINUTEK DOJÍT. PLNÍM HORKÉ DO SKLENĚNÝCH LAHVÍ. DĚTI ŠŤÁVU MILUJÍ, A HLAVNĚ JE ZDRAVÁ, POMÁHÁ PŘI ZÁNĚTECH, PŘI BOLESTECH, MIGRÉNĚ...
TAK DOBROU CHUŤ :-))

VAŘENÍ

NAPLNĚNO :-)

DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 18. 5. 2018, 10:03
To vypadá dobře (clamp) (clamp) (clamp) možná i marmeláda,ale to bych možná umlela přes mlýnek na marmošku
veruca87 6. 9. 2013, 16:25
Dobrý den, budud dělat tento sirup úplně poprvé,ráda bych se zeptala.Pak se sirup používá jako klasická šťáva?Tedy se rozředí s vodou a pak s emůže rovnou pít?Děkuji :-)
2311e 4. 10. 2011, 20:28
Chtěla jsem se Vás zeptat dělala jsem sirup a tak divně voní, spíš nevoní je to normální.........................
jiko 3. 9. 2011, 17:20
Děkuji za super (clamp) (clamp) (clamp) receptík, dnes jsem dodělala a sirup (D) je výýýbornýýý, (X) (Z) moc chutná. (F) (F) (F)
lidare 2. 9. 2011, 20:12
(Y)Taky zkusím.Já bych to přecedila přes cedník a pak teprve přes plínu,bude to rychleji :-)
whitestar 2. 9. 2011, 20:04
Aleno, ten recept je super !!!! Doporučuji všem - je jednoduchý, rychlý a mooc dobrý. Díky. (Y)
mdvori 31. 10. 2010, 17:01
To je zázrak,hned bych si jí koupila.Protože svařená šťáva s jablečným moštem je vitamínová bomba,pomáhá při chřipce,zkuste to.I když je z bezu trošičku projímavá.
backa 28. 8. 2010, 11:57
(Y)Také děláme ,respektive můj muž dělá sirup z černého bezu i z květu a je to perfektní. (Y)Ale má zase jiný postup,kuličky všechny otrhá a vaří nad párou,to krásně pustí šťávu ,pak rozpustí cukr a zamíchá dohromady. (Y) Je to velice zdravý sirup,každý den jednu polévkovou lžíci užívat.Vaříme ho léta. (Y) Vřele doporučuji.
alička 1 28. 8. 2010, 13:14
@backa Jo jo, my jsme taky po bezu lační ,-), děláme šťávu z květů, kuliček a letos zkusím i marmošku (L)
Petik 74 27. 8. 2010, 19:42
Super vyzkoušíme (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alička 1 29. 8. 2010, 14:10
@Petik 74 (L) (L) (K)
SilvieK 27. 8. 2010, 16:52
napadlo mě bezinky nacpat do DP a udělat z nich marmeládu, ale aby to nakonec nebylo samé zrníčko *-)
alička 1 27. 8. 2010, 18:49
@SilvieK no to jsem nezkoušela, ale malinová marmoška je super i se zrníčky |:o), tak by to třeba nevadilo :-)
ukuk 27. 8. 2010, 19:36
@alička 1 ALENKO,marmeládu dělám,ale přecedím ji ,ty zrníčka jsou opravdu hodně tvrdá ,ale určitě si pochutnáte.dělám ji jako šťávu bez přilití vody a odpařím tekutinu a pak dávám cukr podle chuti a nebo neodpařuju a přidávám pektogel,stejně jako u marmelády
backa 28. 8. 2010, 11:59
@ukuk Ta marmeláda mě moc zaujala .Hned řeknu manželovi,jestli by to nechtěl vyzkoušet ,-) mě to moc nebaví obírat kuličky a on si s tím vyhraje,je moc šikovný (Y) (L)
alička 1 27. 8. 2010, 20:36
@ukuk |:o) |:o) |:o) |:o)super, určo vyzkouším, my bez milujeme (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie