(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Broskvová přesnídávka
Potřebné ingredience
1 kg pokrájených a oloupaných broskví 120 g cukru (lépe třtinového ) zvírazní více chuť ovoce pár kapek citronu 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Broskve oloupeme a nakrájíme, dáme do hrnce s troškou vody a rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr a pár kapek citronu dle chuti, povaříme (vlastně nevařím, jen nechám nepatrně probublat kvůli zachování vitamínů), přidáme puding rozmíchaný v nepatrném množství vody a znovu necháme probublat. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a hned otočíme dnem vzhůru, dokud zcela nevychladne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokoska24
(upraveno)
29. 7. 2014, 17:04
Myslím, že pudink do přesnídávky není vůbec důležitý a bez něho bude zdravější. Dělávali jsme pro děti už kdysi dávno . A pokud nemáte tolik broskví, stačí letní jablka a několik broskví a mňamka je hotová. Dokonce je to i lepší, má to jemnější chuť. Totéž s meruňkami, černým rybízem nebo jahodami. Dělávala jsem toho litry. Ale bez pudinku.
verča a děti
(upraveno)
29. 7. 2014, 13:41
dobrý den jaká je trvanlivost přesnídavky?děkuju
leňuška 83
(upraveno)
20. 9. 2013, 17:33
Ahoj já ji dělám dnes, ale bez pudinku a s glukopurem, broskve jsem povařila i se slupkou pak rozmixovala a ještě přepasírovala a dala jsem to ještě zavařit do trouby, moc tomu otočení na víčko nevěřím. A myslím že tam může být problém s tím plesnivěním. A jinak ji příště určitě namíchám třeba s jablíčkama ty broskve samotné jsou hodně ostré.
gabrielač
(upraveno)
27. 8. 2013, 23:57
Ahoj, vše jsem udělala podle receptu, ale po 6ti dnech začalo ovoce plesnivět. Kde může být problém?
vaska2
(upraveno)
16. 8. 2012, 13:31
Chtěla bych se zeptat jak starý kojenec tuto přesnídávku může jíst. Děkuji
dajikconnie
(upraveno)
12. 4. 2011, 13:53
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda byto nešlo udělat nějak i bez toho pudinku, přotože má dcera je alergická na látky které obsahují pudinky... předem děkuji za odp.
markyds
(upraveno)
11. 8. 2012, 13:43
@dajikconnie
Myslím, že by nevadilo přidat trošku kukuřičného nebo bramborového škrobu... je to stejně jen pro zahuštění. Vanilková příchuť lze získat i přidáním vanilkového cukru.
tetkomat
(upraveno)
21. 9. 2013, 12:37
@markyds
Já třeba dělám přesnidávky tak, že rozmixuji ovoce přidám cukr, trošku nechám probublat, záleží na tvrdosti ovoce. Naplním sklenice a zavařím. Nic jiného nepřidávám a vydrží celý rok a doma chutná.