Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

domácí rohlíky

0.0
domácí rohlíky

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky 1 koska kvasnic 1/2 l vlažné vody 6 lžic oleje 2 lžičky soli

Postup přípravy

těsto propracujeme a ihned tvoříme rohlíky,suky,bochánky-podle šikovnosti.Necháme na plechu nakynout asi 10minut,potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti-sůl,kmín,semínka aj. a pečeme do zlata.

Já je dělám dětem na svačinu a aby už se nezdržovali tak do nic kolikrát zapeču co mám doma ale na pořádnou sváču už by to nebylo a co děti s oblibou nechávají v lednici,dva plátky sýra,pár koleček salámu atp.-vše nakrájím a zpracuju do těsta.Z jedné dávky je asi tak 14 suků ale z dvojité dávky mi sotva něco nechají na ochutnání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kolarica 13. 1. 2013, 0:13
Dobrý večer paní Petro.právě jsem dopékané vaše rohlíky a musim (Y) (Y) Chválit.jsou vynikAjící.ukladam si recept a určitě budu děkovat. (clamp)
Rezedaa 6. 3. 2011, 11:50
to se všechno smíchá a pak se hned dělaj rohlíky :-$ ? Nebo musim udělat kvásek? :-$
Lenpod 5. 9. 2011, 15:04
@Rezedaa Dávám těsto do pekárny, takže se hned míchá, kvásek nezadělávám.
Fraise mode 5. 9. 2011, 15:19
@Lenpod Další recept: Upéct kvalitní rohlíky je práce tak na hodinku a když si přivstanete, můžete je mít vyndané z trouby dřív, než se vzbudí ostatní členové rodiny. A když si těsto připravíte večer, půjde to po ránu ještě rychleji. Abyste se vyvarovali začátečnických chyb, vybrali jsme ten nejjednodušší recept a vyzkoušeli ho krok za krokem. Co budete potřebovatVětšinu surovin máte běžně doma. Na asi 12 kousků pečiva si připravte: - půl kostky droždí (nebo dvě lžičky sušeného) - 1 lžičku cukru krupice - 300 ml polotučného mléka - 1 lžičku soli - 500 gramů hladké mouky - 1 celé vejce - 1 žloutek 2 lžíce oleje (rozpuštěného másla) - na posypání podle chuti sezamové semínko, mák, kmín, papriku nebo hrubou mořskou sůl Nejprve si připravte kvásek. Do misky dejte asi 50 mililitrů ohřátého (vlažného) mléka, přidejte rozdrobené droždí, špetku soli a lžíci cukru. Nádobku zakryjte utěrkou a postavte ji asi na půl hodiny na teplé místo. Zatímco budete čekat, než vám kvásek vzejde, do větší mísy vsypte mouku, osolte ji. Pak vlijte připravený kvásek, olej, žloutek, zbylé mléko a pořádně propracujte. Postup odpovídá klasickým postupů přípravy těsta. Pokud zrovna nepatříte k ranním ptáčatům a přemýšlíte, jak si práci ulehčit předem, v tomto bodě se zastavte. Těsto si připravte už večer, zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na noc do chladničky. Ráno už jen plynule pokračujte, jen nezapomeňte těsto znovu pořádné prohníst. Ať už jste se vrhli do přípravy naráz nebo jste bochánek právě vytáhli z ledničky, v obou případech pokračujte dál tím, že ho lehce zaprášíte hladkou moukou a necháte asi půl hodinku vykynout. Kynutí můžete urychlit tím, že si zahřejete troubu na 100 °C, pak těsto vykyne za pět minut. Až vám t
pajdulinka 12. 1. 2011, 0:43
Děkuji za opravdu super recept. Lepší domácí pečivo jsem ještě neupekla (F). Petra pelunka je u mě jedla a nešetřila chválou (clamp) (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3368111
pelunka 8. 1. 2011, 7:09
Tak jsem chutnala vaše rohlíky u kamarádky a jsou bezvadné mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (clamp)
Lenpod (upraveno) 5. 3. 2011, 11:12
Moc se mi líbí, že jde o rychlovku. Vyzkouším a dám vědět. :-) 5.3.2011 - několikrát jsem již Vaše plněné rohlíky dělala a jsem za recept moc vděčná. Jsou superrychlé a moc dobré. Dcera druhý den brala do školy a spolužačky pak chtěly recept pro mamči -) takže se šíří dál. Doporučuji.....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie