Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

ZAPEČENÉ BRAMBORY "FRANCOUZKÉ"

0.0
ZAPEČENÉ BRAMBORY "FRANCOUZKÉ"

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:
14-15ks středních uvařených brambor ve slupce, 1 moravanka (sterilovaná zelenina), trochu mražené zeleniny-cca 2vetší hrstě (hrášek, mrkev petržel, kukuřice apod.), 3 střední cibule,30-40 dkg uzeniny, 4-5 vejec, smetanu či trochu mléka, 30-40dkg tvrdého sýra, sůl a pepř

Postup přípravy

brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vmícháme přecezenou moravanku a mraženou zeleninu (kterou si před tím necháme trochu převařit ve slané vodě a scedíme), uzeninu osmahneme s cibulkou a vše smícháme s brambory - osolíme a opepříme dle chuti, můžeme přidat i trochu česneku. Do smetany (či trošky mléka, vmícháme vejce a také malinko osolíme a zalijeme brambory a vmícháme opatrně s nastrouhaným sýrem do brambor (spíše vidličkou jen jakoby nakypříme :-) ) a dáme péci do trouby cca na 180°C tak na 30-45min - aby byla vejce i sýr upečené do zlatova.

brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

vmícháme přecezenou moravanku a mraženou zeleninu (kterou si před tím necháme trochu převařit ve slané vodě a scedíme)

uzeninu osmahneme s cibulkou

vše smícháme s brambory - osolíme a opepříme dle chuti, můžeme přidat i trochu česneku

Do smetany (či trošky mléka, vmícháme vejce a můžeme přidat i nasekanou kudrnku či pažitku

vejce také malinko osolíme a zalijeme brambory, vmícháme opatrně s nastrouhaným sýrem do brambor (spíše vidličkou jen jakoby nakypříme :-) ) a dáme péci do trouby cca na 180°C tak na 30-45min

Tak, aby byla vejce i sýr upečené do zlatova.

dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvitek 27. 5. 2016, 8:06
Vypadají lákavě, máte i krásně zpracovaný návod, jen Vám v názvu "francouzské" vypadlo písmenko "s", které následuje za "z"... (F)
jananovazak 27. 5. 2016, 6:50
(Y) (Y) (Y)
Kacer z Prahy 6. 6. 2012, 10:30
Děkuji za recept jsou (Y) (Y) (Y)
sejstynka 10. 6. 2012, 10:03
@Kacer z Prahy Kátí, já děkuji za pochvalu (L)
Helena3 5. 12. 2007, 19:54
Evčo,dnes jsem byla pochválena za super (jidlo) .Jen jsem vynechala tu mraženou zeleninu, ale i tak to bylo (Y) (Y) (Y)
sejstynka 8. 12. 2007, 23:15
@Helena3 (L) (L) Helenko, děkuji! A jsem ráda, že chutnalo! (flower)
zverimex 14. 11. 2007, 12:36
Zapečené brambory / ze syrových brambor/ Podle velikosti pekáčku 6-8 velkých, syrových brambor, měkký salám, cibule, paprika, můžou být i houby, 5 vajec, trocha mléka. Syrové brambory nakrájím na plátky asi 0.5 cm. široké a vkládám je do vymazaného pekáče. Osolí, opepřím , na kolečka cibuli, naproužky papriku / i houby/ salám na kolečka. tak pokr ačuji až je pekáč plný. Poslední vrstva jsou brambory. Zaleji rozšlehanými vejci, do kterých jsem přidala trochu mléka. Když jsou upečené, zdobím petrželkou. Dobrou chut Peču až jsou brambory měkké , asi 30min. (clamp) (clamp) (Y)
Jitule64 14. 11. 2007, 11:51
Tak přesně něco takového jsem zrovna přemýšlela že udělám. (Y) Jinak je dělám jinak, ale potřebuju zdělat co dům dal. ;-) ^o) Tak jdu na to. Díky za tip a chválím super obrázkový postup!!!!! (Y) (Y) (Y)
sejstynka 14. 11. 2007, 12:09
@Jitule64 Jituško, děkuji za pochvalu (L) (L) a jsem ráda, že recept inspiroval. :-$ :-$
Jitule64 14. 11. 2007, 12:51
@sejstynka Už se na tom pracuje. (Y) Pak napíšu, jak chutnali. :-)
Jitule64 14. 11. 2007, 23:05
@Jitule64 Tak to bylo výnikající! (Y) :-p Rychlé a ta Moravanka tomu dala šmrnc. (Y) Měla jsi vidět, jak baštil náš Honzík. ;-) (Y) (clamp) Díky za prima recept. Jitka. Jinak v albíčku mám zase ty mé francouzské brambory, mrkni a třeba i zkus. Určo si mlaskneš. (Y)
sejstynka 14. 11. 2007, 23:19
@Jitule64 Jituško, děkuji (L) a jsem ráda, že chutnalo (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie