(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Ne-smažený sýr z mikrovlnky
Potřebné ingredience
20 dkg eidamu v celku,10 dkg šunky,4 vejce,olej,strouhanka
Postup přípravy
Sýr si najemno nastrouháme.Plátky šunky nakrájíme na drobné kostičky.Misky si pořádně vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.Do misek dáme nejdříve trochu nastrouhaného sýru,na něj kousky šunky,pak na to nalijeme 1 rozšlehané vajíčko a na vrch opět trochu sýra.Takto naplněnou misku dáme do mikrovlné trouby a zapneme na 750W/ nebo max-výkon-jako u mé trouby/ na 5 minut.Pak misku vyndáme na okrajích jemně uvolníme nožem a vyklopíme na talíř-podáváme s brambory a tatarskou.
připravená miska
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
POMPOSO
(upraveno)
12. 2. 2011, 18:54
Dnes jsem udělala k večeři a všem chutnalo. Je fakt, že jsem nikomu neslibovala smažák....Dělala jsem to do mističek z Ikei a po pěti minutách to šlo nádherně vyklopit. Je to rychlovka, takže moc chválím.
chalupnicka
(upraveno)
17. 2. 2011, 9:02
@POMPOSO
Já moc děkuji Kamilko za pochvalu.Zdravím Alča
Misule3
(upraveno)
9. 1. 2011, 18:30
Tak jsem dnes také dělala k večeři a nevím jestli jsem to udělala správně, ale chutnalo mi to spíše jako sýrový nákyp Nebylo to špatné, ale smažák je smažák
chalupnicka
(upraveno)
17. 2. 2011, 9:04
@Misule3
Každý máme hold jinačí chutě-ale takto mám pocit-že dělám aspoň něco pro naše zdraví.Zdravím Alča
Lucakol
(upraveno)
7. 12. 2010, 9:08
Včera jsme měli k obědu a manželovi to moc chutnalo a děti chtěly ještě přidat tak díky za super receptík
chalupnicka
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:08
@Lucakol
Díky-to mě opravdu moc těší-a hlavně je to zdravější a uspoří to spoustu času-který pak můžeme věnovat dětem nebo sami sobě
zetina
(upraveno)
6. 12. 2010, 22:34
No to vypadá lákavě, žádný přesmažený olej.......a vůbec to neznám. Určitě co nejdřív vyzkouším. Díky za receptík
chalupnicka
(upraveno)
7. 12. 2010, 9:04
@zetina
já taky děkuji.Alča
gonzar
(upraveno)
6. 12. 2010, 21:32
Ali, to je také dobrý recept. Také jsem ho kdysi zkoušela a povedl se. Moc se mi líbí tvé recepty. Mám v plánu podle tvého receptu udělat -černouščiny prsa. Ten se mi líbí a nejen ten. Je jich spousta. Díky.
chalupnicka
(upraveno)
7. 12. 2010, 9:07
@gonzar
Já ti Ali-také moc děkuji za milý komentář.Ty černouščiny prsa všem moc chutnali -syn snědl půl mísy na posezení.Určitě je budeš mít hezčí než-li já-máš krásně nazdobené dortíky.Moc děkuji-Zdraví Alča
Vanusak
(upraveno)
6. 12. 2010, 15:48
My už jinak roky smažák neděláme než takto A recept jsem měla určo odsud. Po uvaření - hrnek je potřeba nechat trochu vychladnout, sýru trochu nožem pomoct odlípnout se a pak už to jde vyklepnout dobře. Jenom bacha na to, aby tam toho vajíčka nebylo buď hodně, anebo bylo nedodělané, to se pak při vyklepnutí z hrnku hmota rozpůlí v místě právě toho polosyrového vajíčka a musí jít do trouby ještě na chvíli znovu... Já dělám tak, že ho dám nadvakrát do mikrovlnky po 3 minutách, mezitím chvíli nechám dojít uvnitř bez otvírání. A vajíčko si nejdřív rozšlehám předem vedle spolu s nasekanou šunkou, neliju ho tam celé, to se mi nedodělalo pořádně nikdy.
chalupnicka
(upraveno)
6. 12. 2010, 17:28
@Vanusak
Receptík jsem na těchto stránkách neviděla-mám ho od kamarádky a zdá se mi úžasný-proto jsem ho sem napsala Sýr jsem nedávala do hrníčků ale do skleněných misek a hned po vyndání z mikrovlnky jsem uvolnila nožem a vyklopila,nic nebylo syrové ani se mi nic nepůlilo.Dělala jsem těch 5 minnut a 4x a všechno jsem měla stejné,vajíčko jsem rošlehala a nalila na šunku. Třeba to bylo štěstí,že se mi to povedlo vše stejné -nevím.Zdravím Alča
JarkaH
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:48
není to už tady někde? tenhle "smažák" ja na MMB dost profláklej např. tady , ale i další na mě vylítly hned po zadání do vyhledavače http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=55830
chalupnicka
(upraveno)
6. 12. 2010, 13:15
@JarkaH
tento recept-jste na MB určitě neviděla.Ten ,který jste pč¨řiložila je pečený v torubě -ve vodní lázni-takže-úplně něco jiného.Zdravím Alča
Zdenikv
(upraveno)
6. 12. 2010, 12:44
@JarkaH
Ten je pečený v troubě, taky ho dělám. Na zapečení v MW jsem ještě taky nenarazila.
snecka
(upraveno)
6. 12. 2010, 12:41
@JarkaH
tady je tolik receprů pořád dokola, i se stejnýma fotkama... že bych to ani nekomentovala, a ja to tady vidím taky poprvý , takže urcitě si tenhle recept uložím
snecka
(upraveno)
9. 1. 2011, 13:03
@snecka
dělala jsem dneska na oběd, 5 min, kapku se mi to speklo, asi jsem mela male množství, dala jsem do kompotové misky, male, tak spís nechat asi jen na 2.5 min. jinak to bylo i tak moc dobré, jen to křupkalo v pusence
Kerstinka
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:56
@JarkaH
já jsem o něm třeba ještě vůbec nevěděla
Cibetecka
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:43
Je to super, tahle si to dělám často I dr. v dietologické poradně mi to schválila
Eva147
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:46
@Cibetecka
já jsem to jednou zkoušela a nešlo mi to vůbec vyklepnout nevím co jsem dělala špatně ...
chalupnicka
(upraveno)
6. 12. 2010, 13:13
@Eva147
možná je to ftom-že se musí hodně vytřít miska olejem a vysypat strouhankou.
ZabkaZacka
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:41
super...ještě jste mohla přidat o fotku toho výsledného "smažáku" z boku - jak je to vysoké..takhle zvrchu to trošku mate....ale jinak díky, určiě vyzkouším!
chalupnicka
(upraveno)
6. 12. 2010, 13:12
@ZabkaZacka
fotku již neudělám-sýr jsme již zbaštily-ale je vysoký jako ta miska tj asi 4-5 cm.
jazumi
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:37
to vypadá dobře ..určitě vyzkoušíme nesnáším obalování sýru ....
KacabaP
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:20
Vypadá to zajímavě , to musím vyzkoušet!
Kerstinka
(upraveno)
6. 12. 2010, 11:31
@KacabaP
taky koukám...vyzkouším....je to každopádně mnohem méně kaloričtější. než klasický smažený