(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Marcipánová vánoční štola-luxusní!!!
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 200g moučkového cukru, 2 vejce, 250 g rozinek, 200g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí, 250 g tvarohu, 250 g másla, 3 marcipánové tyčinky v čokoládě (je několik druhů) 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, strouhaná kůra z 1 citronu, 1,5 dl rumu, půl lahvičky mandlového aroma (nebo 2 ampule).
Postup přípravy
Oddělíme polovinu másla, jinak vše smíchat dohromady (není potřeba nějak dlouze zadělávat) udělat na plech s pečicím papírem buď jednu větší šišku nebo dvě menší, dovnitř podélně vložit marcipánové tyčinky, na povrchu naříznout rýhu (já jsem nařízla moc, proto mám tuhle takovou placatější) :-) péct hodinu na 180°C, hned po vytažení z trouby polít druhou polovinou rozpuštěného másla (nebo lépe mazat mašlovačkou). Po důkladném vychlazení zabalit do alobalu a nechat uležet v lednici (ideálně prý 3 týdny, u nás i 3 dny je rekord) :-) pocukrovat, nakrájet...je úúúžasná!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nagype
(upraveno)
20. 12. 2011, 21:30
Opravdu moc dobrá, jednu (ze tří) už jsme snědly...snad jen pro příště bych trošku ubrala cukru, je dost sladká od kandovaného ovoce a rozinek (které jsem dávala já)...díky za prima recept!!!
ev71
(upraveno)
16. 12. 2010, 11:39
Dík vyzkouším - já dělala obyčejnou a to hned 2 kusy - aby mi jeden zůstal na vánoce - a druhý den ráno už nebyla ani jedna.
peggybundova
(upraveno)
16. 12. 2010, 11:43
@ev71
jako u nás