Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

PRAVÁ FRANKFURTSKA POLÉVKA-VÝBORNÁ

0.0
PRAVÁ FRANKFURTSKA POLÉVKA-VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

máslo,cibule,č.paprika,pepř,2 kostky masoxu,hl.m,slanina ,párek,2 stroužky česneku,petželka,brambory

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibulku do ružova.do ní trochu pepře a červené papriky.Pak zasypeme hl.m. a udělame jišku.Ve vlažne vodě rozmichame masoxy a zalijeme jišku.Pak nasypeme brambory na kostičky a česnek utřeny ze solí.Na pánvi opečeme na drobno nakrájený párek a slaninku a nasypeme do polevky-bez vypečeného tuku.Na konec přidame petrželku.je vynikající.
Recept vařim podle gastro.norem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivewi 13. 4. 2013, 19:18
:-o :-( :-o
shuli 15. 4. 2013, 12:38
@ivewi něco je špatně???
IvanaMa 3. 3. 2009, 13:24
Ahoj Kačko, tak jsem dneska vařila už po druhé tuto Frankfurtskou polévku a je vynikající (jidlo), takže mooc díky za recept (F) , je to super změna po těch všech zeleninových apod. (Y) (Y) (Y)
shuli 5. 3. 2009, 21:22
@IvanaMa jůůůů,dííky mám velikou radost-každá změna v jídelníčku je príííma (L)
Michaela73 15. 4. 2013, 12:47
@shuli Nejspíš to jížka.... Správně je jíška ,-) ale recept jinak vypadá super.
shuli 17. 4. 2013, 22:03
@Michaela73 jéééé (Y) (Y) (Y),ty baby mají starosti :-)),díííky,pa.Kačka
aalička 7. 12. 2007, 8:12
a idem nato (K)
shuli 7. 12. 2007, 20:46
@aalička Tak pak dejte vedet. (F)
pavlinice 19. 11. 2007, 16:13
Vaříte podle gastro.norem,ale z jakého roku? *-)Nás učili,že připravíme cibulovo-paprikovou jíšku a to znamená,že na tuku osmažíme cibulku,zasypeme hladkou moukou a paprika až potom.O pepři ani nemluvě.Jinak podle názvu je ta vaše ne frankfurtská,ale frankfurtská s párkem a brambory.Do frankfurtské nepatří brambory,česnek,slanina a dokonce ani sůl. ;-)Ještě se do ní přidává mléko.Ale to jenom tak čistě profesionálně. ;-) (F)
shuli 19. 11. 2007, 16:42
@pavlinice Jsou z roku 2001,-Jaroslav Runštuk.Suroviny jsou přesn podle knihy a postup muj.je snad fuk jak postupuji-záleží na chuti.Napsala jsem že tu polévku vařím podle norem jen pro inspiraci že to není jen pro hospody.Jsem sice jen servírka a ne kuchařka jako VY,ale všem nám moc chutná a o to jde NE???Strana 44.-jsou tam dvě,jedna ta Vaše a druhá ta lepší -moje.
Martina 11 7. 12. 2007, 20:28
@shuli Mám úplně ty samý receptury a i jsme jí ve škole takhle jak píšetee dělali.Polévka je výborná |:o) |:o) |:o)
shuli 7. 12. 2007, 20:46
@Martina 11 děkuji nam moc chutna :-) :-)
pavlinice 19. 11. 2007, 16:53
@shuli ;-)Teda vy jste se rozjela. ;-)Mě právě zajímalo z jakého to je roku a to kvůli tomu,jestli jsou nějaké změny. ;-)Nechtěla jsem vás naštvat,ale jen jsem se chtěla informovat. (F)
shuli 19. 11. 2007, 16:58
@pavlinice Nechtěla jsem serozjet ani Vas vyděsit .Nemam moc rada to hrani se slovíčky.Jsou tam dvě a ta moje se skutečně jmenuje Frankfurtska s parkem a brambory ale napřišlo mi vuuubec duležity to vypisovat.Pro nas laiky je to prostě dobrá polívka a hotovo.Ale vy to znate a potvrdíte mi že je moc dobrá,že jo?? :-) :-)
pavlinice 19. 11. 2007, 17:04
@shuli No určitě je to dobrá polévka a řekla bych,že se dost podobá buřtuguláši. ;-)DOPORUČUJI!!!!! :-$
shuli 19. 11. 2007, 17:11
@pavlinice :-)
jad 19. 11. 2007, 16:46
@shuli (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie