(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Držková polévka
Potřebné ingredience
Hovězí držky, 2 malé cibule, máslo, sladkou papriku, hladkou mouku, majoránku, pepř, sůl, vegeta, masox, 2 stroužky česneku, 250ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
Držky propláchneme a uvaříme (v papiňáku asi tak hodinku, v hrnci asi 2 hodiny), vodu slijeme a pokuď ještě "nevoní" znova pořádně propláchneme teplou vodou. Nakrájíme na "nudličky", dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 1 malou cibuli, 1 kostku masoxu, 2 lžičky vegety, pepř, majoránku a dáme vařit. Mezitím si v malém hrnci osmahneme na másle (asi tak 10g) na kostičky nakrájenou malou cibulku - do zapěnění, přidáme sladkou papriku a asi tak 2 lžíce hladké mouky - zasmažíme tak, abychom nepřipálili papriku, zředíme vodou a vlijeme do polévky. Pokuď se vám zdá ještě "řídká", můžete ještě přidat lžíci až dvě do smetany a rozmíchat, pokuď je hustá dostatečně, tak jen přidáte do polévky samotnou smetanu. Nakonec dochutíte solí, vegetou a prolisovaným česnekem.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé