Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Pizza bez hnětení

Pizza bez hnětení

Potřebné ingredience

680g mouky na pizzu, 9g droždí, 14g soli, 2 lžíce medu, 482g vody, 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme med a droždí. Přilijeme k mouce, nakonec dáme olej a sůl. Pouze rukou zamícháme lepivé těsto v míse a chvíli necháme odpočívat (cca 30 min.). Pak dáme na vál,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky ze slánku

Housky ze slánku

Potřebné ingredience

Na slánek: 10g soli, 100g vody, 10g droždí. Těsto: 460g hladké mouky, 40g mletého lněného semínka, 200g vody, sladěnka, 20g másla

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, když je rozpuštěná přimícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 3 dny. Ze všech surovin, včetně slánku, kromě másla, vypracujeme těsto v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Toustový chléb se zeleninovým pyré z remosky

Potřebné ingredience

* PYRÉ: 100 g mrkve nebo dýně, voda; * KVÁSEK: 130 g pyré, ½ lžičky Sladěnky, 1 rovná lžíce hladké mouky, 10 g čerstvého droždí; * DÁLE DO TĚSTA: 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 4 g soli, (koření podle chuti - česnek, kmín, rozmarýn, fenykl...); * NA POVRCH: rozšlehané vejce, semínka (dýňová, lněná...)

Postup přípravy

Rozpis je pro formu na cca 400-500 g těsta (tady konkrétně je forma Silikomart Sandwich bread), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve připravit…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 25g másla,200 - 230g vody, sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Uděláme kuličky, přikryjeme a necháme asi 5 min. odležet. Vyválíme na slabou placku a pečeme na suché pánvi nebo na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky Martina Kubíka

Rohlíky Martina Kubíka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 260 - 280g vody, 30g sádla, 20g droždí, lžička sladěnky, 2 lžičky soli, bílek a mák na posyp

Postup přípravy

Z vody, sladěnky, droždí a 100g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme kynout asi 40 min. Umotáme rohlíky, necháme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA od Laury

PIZZA od Laury

Potřebné ingredience

těsto: 1kg hladká mouka 3 větší špetky soli 625 vlažný vody 30g medu (popřípadně cukru) 1 kostka droždí sugo: 1 konzerva krájenejch rajčat 3 stroužky česneku lžička bazalkového pesta 1. smícháš a rozmixuješ

Postup přípravy

PIZZA od Laury
těsto:
1kg hladká mouka
3 větší špetky soli
625 vlažný vody
30g medu (popřípadně cukru)
1 kostka droždí
1. smícháš mouku se solí
2.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Fougasse

Fougasse

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g hladké mouky, 1 g droždí. Těsto: 170g vody, 25g oleje, cukr, 2 lžičky soli, 150g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 50g žitné mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Preferment připravíme 10-12 hodin předem. Poté ze všech ingrediencí vypracujeme kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Opatrně vyklopíme na pomoučený vál, zlehka roztáhneme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.


1. den (cca 7-9 hodin předem)

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba č.33 z Esky

Chleba č.33 z Esky

Potřebné ingredience

220g třífázového kvasu, 330g pšeničné chlebové mouky, 200-220g vody, 12g soli, kmín, 140g strouhaných brambor (vařených ve slupce)

Postup přípravy

Do kvasu přimícháme vše kromě soli, necháme odpočívat 30-60min., poté přidáme sůl a vypracujeme těsto (5-10min.), necháme v míse kynout, občas přetáhneme, poté stočíme do ošatky,…

Zobrazit více...

Kategorie