Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ  DOMÁCÍ  KEČUP - super pro malé kečupožrouty

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP - super pro malé kečupožrouty

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Potřebné ingredience

1 hrneček - 250ml- malin, nejlépe lesní ....80ks malinových listů...... 8dcl vody .....1 lžíce kys. citronová .....1 kg cukr

Postup přípravy

Maliny, vodu a lístky - (trhám ty mladé , takže jich dávám víc, protože jsou menší, ale pokud je jich víc, tak to nevadí) - dát do hrnce a vařit 10 min. Potom přecedit přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek

Postup přípravy

Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))

Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY

PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY

Potřebné ingredience

MRKEV NA KOLEČKA ,CIBULE, KŘEN, 2KULIČKY PEPŘE , 2 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ ,KOUSEK BOBKOVÉHO LISTU ,1 HŘEBÍČEK, 1 VRCH.LŽIČKA SOLI ,3 VRCH.LŽÍCE CUKRU

Postup přípravy

DO KAZDÉ SKLENICE -POUŽÍVÁM KLASICKÉ MYSLÍM 0,7 ,ZELENINU + KOŘENÍ ,NASTRKÁM OKURKY ,PŘIDÁM CUKR A SŮL + 1/10 OCTA NECELÝ 1 DCL A DOLÍT STUDENOU VODOU.
ZAVÍČKUJEME.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku zmrzlina, klevela, nebo marmeláda

Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku…

Potřebné ingredience

1,5 kg tmavých třešní, 0,75 litru vody a cukr v množství podle obsahu získané šťávy. na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citrónové Já jsem asi ze 3 kg třešní udělala 2,5 litru šťávy

Postup přípravy

Napíšu 2 varianty postupu-toto bude varianta č. 1. kdy chcete mít jen šťávu:

Třešně namočíme do vody a necháme vyplavat červíky, pokud jsou tam(asi hoďku)
1,5 kg tmavých…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LIPOVÝ SIRUP

LIPOVÝ SIRUP

Potřebné ingredience

Květy lípy, 3 kg cukru, šťáva ze 4 citronů, kyselina citronová 50g

Postup přípravy

Květy lípy natrháme za plného květu a naplníme volně 4-litrovou sklenici nebo plastovou nádobu (ne kovovou). Zalijeme studenou vodou a necháme luhovat nejméně 24 hodin.
Na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
BABIČČIN PEČENÝ ČAJ

BABIČČIN PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

1 kg ovoce - já použila hrušky, jablka a švestky, může být cokoliv - já přidala i rozinky (předem namočené v horké vodě - jako do štrůdlu), 450g cukru krystalu, 2dcl rumu - nemusí být, šťáva z jednoho citronu, lžička skořice, 3 celé hřebíčky.

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na kousky - i se slupkou, ve větší misce smícháme ovoce, cukr, přidáme rum, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli, 2x zelená paprika, 2x červená paprika, 2x žlutá paprika, 3x cibule, 5x prkev, 4 dcl octa, 3 dcl oleje, 40 dkg cukr krystal, 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odleže. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev. Zeleninu dejte do skleniček a až poté…

Zobrazit více...

Kategorie