Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Fermentovaný tvaroh

Fermentovaný tvaroh

Potřebné ingredience

250g tučného tvarohu (v alobalu, bez fólie), 5g soli, 50g plnotučného mléka

Postup přípravy

Tvaroh, mléko a sůl smícháme. Zakryjeme a necháme cca 24 hodin při pokojové teplotě, občas promícháme. Poté uložíme do lednice. Chutná jako brynza.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Tuňákovo-vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

2 uvařená vejce, 1 velká plechovka tuňáka, 2 - 3 lžíce žervé, 2 - 3 lžíce parmazánu, 2- 3 lžíce eidamu, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme chvíli odležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Potřebné ingredience

1 tresčí játra, 2 lžíce pomazánkového másla, 2 lžíce lučiny, sůl, pepř, 1 lžička dijónské hořčice, petrželka

Postup přípravy

Vše, kromě petrželky, umixujeme dohladka, přidáme petrželku a necháme vychladit.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka

Tvarohová mrkvovo-šunková pomazánka

Potřebné ingredience

2 střední mrkve, 1 vejce natvrdo, 100g šunky, 50g goudy, 1 plnotučný tvaroh, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Mrkev a sýr nastrouháme najemno, vejce nahrubo a vše smícháme. Necháme několik hodin odležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Baba ganuš

Baba ganuš

Potřebné ingredience

1 střední lilek, 2 stroužky česneku, 3 lžíce plnotučného jogurtu, 1 velká lžíce tahini, chilli dle chuti, citrónová šťáva, sůl, hladkolistá petrželka, opražená piniová semínka

Postup přípravy

Lilek rozpůlíme, osolíme a necháme chvíli stát. Poté vodu setřeme, potřeme olivovým olejem a dáme péct řeznou stranou na plech. Pečeme na 180°C asi 30-40min. (dužina je úplně…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hummus

Hummus

Potřebné ingredience

125g suché cizrny, 1 velká lžíce tahini, 50g olivového oleje (+ navrch), 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky (+ na ozdobu), 1 stroužek česneku, trošku jedlé sody, sůl, ev. voda z cizrny

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme a poté uvaříme ve slané vodě se sodou úplně doměkka (v papiňáku asi 15 - 20 min.). Scedíme a trochu vody necháme na doředění. Cizrnu necháme vychladnout…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Paštika

Paštika

Potřebné ingredience

500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka s cottage

Tuňáková pomazánka s cottage

Potřebné ingredience

120g cottage, 2 střední mrkve nastrouhané najemno, 100g lučiny, 1 velká plechovka tuňáka (120g masa), sůl, pepř,1 lžička dijonské hořčice

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady a necháme v lednici chvíli odležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka ze šušených rajčat

Pomazánka ze šušených rajčat

Potřebné ingredience

uzené tofu, sušená rajčata, olivový olej, event. sůl a pepř

Postup přípravy

Tofu, rajčata a olej rozmixujeme tyčovým mixérem. Poměr rajčat a tofu je asi 1:1. Olej přidáváme dle požadované konzistence.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Domácí máslo

Domácí máslo

Potřebné ingredience

smetana s min. 33% tuku

Postup přípravy

Smetanu ušleháme dotuha a stále šleháme dál, dokud se nezačne oddělovat tuhá složka (máslo) a tekutá (podmáslí). V té chvíli snížíme otáčky na robotu - hodně to cáká. Když je…

Zobrazit více...

Kategorie