Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Králičí maso

Přidat recept
KRÁLIČÍ MASO
Králík s povidly,sušenými švestkami a ořechy

Králík s povidly,sušenými švestkami a ořechy

Potřebné ingredience

králík,2 cibule,špek,olej,sůl,pepř,bobkový list,nové koření,sladká mletá paprika,hrst vlašských ořechů,3 lžíce povidel, 1 sáček sušených švestek,perník na strouhání

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji jsem osmažila cibulku,zprudka jsem osmažila prošpikovaného naporcovaného králíka.Přidala jsem červenou papriku,sůl a koření,zalila vařící vodou a nechala…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)

Králík na smetaně (zajíc po perštátsku)

Potřebné ingredience

1zajíc / králík 100g másla na opečení (dávám od oka, přiměřeně) 2 cibule (1velká nebo 2 menší) sůl pepř tymián - dodá tomu výbornou chuť hladká mouka - na obalení 250ml šlehačky 30% a víc!!! jinak se vám zdrcne (šlehačky dávám 350ml - aby bylo víc omáčky a ještě přidávám tak 40ml vody) + můžete přidat houby, rajčata, papriky, pórek, možná i kořenovou zeleninu, ale to mi moc nejede (pak byste z toho měly svíčkovou)

Postup přípravy

Zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme v rozpáleném másle ze všech stran.
Maso vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, proložíme cibulí nakrájenou na…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na zelí

Králík na zelí

Potřebné ingredience

králík, kysané zelí, slanina, česnek, sůl, kmín, grilovací koření

Postup přípravy

Pekáč vytřeme slaninou a vsypeme do něj kysané zelí. Posypeme kmínem, česnekem a slaninou nakrájenými na kousky. Králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Poklademe na…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík a česneku

Králík a česneku

Potřebné ingredience

karel ( tenhle byl španělský česnek, sůl, pepř, kmin brambory špek

Postup přípravy

Králíka rozporcujeme, osolíme, opepříme a hodíme na pekáč s česnekem a špekem. Pečeme cca 1,5h při 170-180 st. Podáváme buď s br. knedlíkem a zelím nebo jako my ve Španělsku s…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králičí "musaka"

Králičí "musaka"

Potřebné ingredience

brambory, králičí maso, cibule, sůl, hl.mouka, sladká paprika, mléko (v původním receptu byla uvedená smetana, ale nám to přišlo už moc syté)

Postup přípravy

Tento recept jsem vyčetla kdysi v jednom čassopise pod názvem králičí musaka. Moc nám zachutnal, já ho mám ráda i proto, že je jednoduchý a využiji vždy maso z králičích kostí -…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Pečený králík

Pečený králík

Potřebné ingredience

800-1000g králičích stehen,3 větší nahrubo nakrájené cibule,sůl NA ZÁLIVKU: 3 lžíce másla rozpuštěného,150 ml kečupu,150 ml vody,1 lžíce sojové omáčky,1 lžíce worcestru,1lžíce octa,1 lžíce citrónové šťavy,půl lžičky pepře,půl lžičky chilli,6stroužků česneku prolisovaného-všechny tyto ingredience pořádně zamícháme!!

Postup přípravy

*Doba přípravy asi 10minut* Doba pečení asi 50-60minut*
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů C.Maso dáme do pekáče,osolíme a zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí.Zálivkou…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
"Pomalý" králík - lahodný recept i pro odpůrce králíka

"Pomalý" králík - lahodný recept i pro odpůrce…

Potřebné ingredience

králík, čerstvé bylinky, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Recept mého manžela... králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, promažeme olivovým olejem a čerstvými bylinkami dle chuti (libeček, bazalka, tymián apod.) a necháme den odležet.…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Tokáň z králíka - výborný

Tokáň z králíka - výborný

Potřebné ingredience

Rozporcovaný králík, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1,5dcl bílé víno, 1,5dcl rajčatové šťávy nebo 2 čerstvá rajčata, bílý pepř, mletá červená paprika, mouka na zahuštění, smetana 250ml + kysaná smetana 250ml, sůl, bílý vinný ocet, olej

Postup přípravy

Na oleji zpětníme do růžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek, orestujeme, dále maso, necháme mírně zatáhnout, vsypeme pepř, papriku a jen zamícháme, aby se paprika…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
KRÁLÍK PO PROVENSÁLSKU

KRÁLÍK PO PROVENSÁLSKU

Potřebné ingredience

1kg masa(může být králik,telecí,jeh­něčí,vepřové nebo kuře) 4 rajčata 4 cibule 1 bob.list 1–2 str.česneku lžíce provensálského koření 1dl bílého vína petrželka olej,sul,pepř zelené olivy

Postup přípravy

Na oleji zpěnit nakrájenou cibuli,poté přidáme proven.koření a nakrájené maso na kousky, opečeme,osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na slabé plátky, bobk.list, nakrájené…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Pečený králík na hořčici s rozmarýnem, kořenovou zeleninou a bramborami

Pečený králík na hořčici s rozmarýnem, kořenovou…

Potřebné ingredience

celý králík, 200 g uzeného špeku,sůl, pepř a kmín k dochucení, mrkev+petržel+celer - nakrájené na kostičky, cibule nakrájená nahrubo, 10–12 malých brambor (nové ve slupce nebo i oškrábané) na silnější plátky, hrst lístků čerstvého rozmarýnu, asi 120 g čerstvého másla, tři lžíce hořčice (nejlépe jemné dijonské), asi 0,5l vody

Postup přípravy

Recept jsem našla na netu a je to tak výborné, že se musím podělit :) (biomenu.eu)

Naporcovaného králíka přrošpikujeme částí špeku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Všechnu…

Zobrazit více...

Kategorie