Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květákové placičky

Květákové placičky

Potřebné ingredience

1 květák, 2 vejce, sůl, pepř, půl hrnku celozrnné/špaldové mouky, majoránka, špetka muškát.ořechu, pokrájená šalotka, 3 rozmačkané stroužky česneku

Postup přípravy

Květák mírně povařit, pomačkat a smíchat s ostatními ingrediencemi. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Středomořské lilky

Středomořské lilky

Potřebné ingredience

Lilek, sýr, sardele či sardelovou pastu, oliv. olej, koření - sladká paprika, sušený česnek. Bazalku na ozdobu a pečivo k podávání.

Postup přípravy

Lilek pokrájíme na slabší kolečka max. 0,5 cm a osmažíme na oliv. oleji, vydličkou při smažení jakoby stlačuji a ždímam olej, obrátím a na již osmahnutou stranu lilku dám sardelku…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čalamáda moc dobrá

Čalamáda moc dobrá

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapusta od babičky

Kapusta od babičky

Potřebné ingredience

1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
slaný cheesecake s cuketou

slaný cheesecake s cuketou

Potřebné ingredience

testo:250g plolohrube mouky,125g masla,1 vejce,sul napln:2 vetsi cukety,1 cibule,250g tvarohu,250gluciny,4 vejce sul,pepr,100g ementalu,olej.

Postup přípravy

z mouky vejce masla soli a dvou lzic vypracujeme hladke testo, a nechat na hodinku odpocinout. na oleji osmachneme cibuli a podusime do mekka.v mise smichame tvaroh se syrem a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená cuketová lodička

Zapečená cuketová lodička

Potřebné ingredience

Mladé cukety, jarní cibulka, kousek slaniny nebo šunky, sýr, rajčata, sůl, koření dle chuti

Postup přípravy

Mladé cukety rozkrojíme na půlky-lodičky, vydlabeme lžičkou a dostatečně osolíme. Na pánvičce orestujeme spodní části jarních cibulek, a přidáme k nim pokrájenou dužninu,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Letní lečo

Letní lečo

Potřebné ingredience

Rajčata, papriky, uzenina (nemusí být), vejce, olej, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme očištěná rajčata a papriky, vložíme do nepřilnavého hrnce nebo na pánev, na kapku oleje. Osmahneme, rajčata pustí šťávu, poté osolíme dle chuti, přidáme jakoukoliv…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketové karbanátky s Hermelínem-podle miki59

Cuketové karbanátky s Hermelínem-podle miki59

Potřebné ingredience

1 mladá cuketa (asi 250 g,) 1 Hermelín, 2 nakrájené jarní cibulky, 3 stroužky utřeného česneku, 3 lžíce vloček, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, strouhanka, majoránka, sůL,pepř olej na smažení

Postup přípravy

Omytou cuketu nastrouháme na hrubo i se slupkou. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme 20 minut uležet. Jestliže bude i po odležení v cuketě ještě voda, odebereme ji.

Sýr…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz

Zapečený květák se šunkou a sýrem-nejrecepty-cz

Potřebné ingredience

Suroviny 1 ks větší květák, 200 g tvrdého sýra, 300g šunky, 4 ks vejce, 250 ml zakysané smetany, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, máslo na vymazání pekáče, sůl, pepř

Postup přípravy

Květák omyjeme a na růžičky rozebereme. Dáme ho povařit do osolené vody do poloměkka.
Pekáč vymažeme máslem.
Sýr, šunku nakrájíme na kostičky. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s anglickou slaninkou

Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s…

Potřebné ingredience

Přiměřenou dávku čerstvých špenátových listů (dušením ztratí zhruba 80% svého objemu), mladý česnek, smetana 33%, sůl, pepř. Do šťouchaček vmícháme osmaženou cibulku s kvalitní voňavou slaninkou, dále čerstvé zelené bylinky nasekané na drobno (já měla nať jarní zelené cibulky, libeček, popř. jiné bylinky), sůl.

Postup přípravy

V kuchyni mám jaro ráda kvůli mladé čerstvé a zdravé zelenince, které je v této době dostatek a je potřeba toho náležitě využít a nasytit tělo vitamíny a minerály. Dnes nepůjde v…

Zobrazit více...

Kategorie