Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

ROHLÍKY JAK PEŘÍČKO

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky 100 ml vody 100 ml mléka 1 celé vejce + 1 vejce na potření 1/2 kostičky droždí (21g) 50 ml oleje(místo oleje může být i roztopené sádlo) 1 lžička cukru do kvásku 1 lžička soli

Postup přípravy

Vodu s mlékem mírně ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme. Necháme vzejít v teple kvásek. Pak dám do pekárny + olej, 1 vejce a přidá se mouka.Program v pekárné 15…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovky

Makovky

Potřebné ingredience

430 dkg hl.mouky,75g rozpuštěné hery,180 ml vlažné vody,1 žloutek,1 vanilkový cukr,50g cukru, špetka soli, str.citr.kůra .25g droždí,na potření žloutek ,na posyp mák

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve vše tekuté ,pak sypké, zapneme program těsto. Když je hotovo ještě těsto propracujeme ,rozdělíme na dílky (asi 16 kusů)z každého uděláme bulku a necháme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Potřebné ingredience

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

Postup přípravy

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí makovky

Domácí makovky

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky,350 g polohrubé mouky ,350 ml vlažné vody,150 g rozpuštěné Hery nebo másla,150 g cukru krupice,1 vejce,1/2 lžičky soli,1 lžičku cukru,1 kostka droždí, mák na posypání,1 vejce a mléko na potření.

Postup přípravy

Do nádoby dáme vlažnou vodu,rozpuštěné máslo ,vejce,vsypeme obě mouky, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme program těsto a necháme pracovat pekárnu. Pak vyklopíme na vál z…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Kynutý knedlík z vody a hrubé mouky

Potřebné ingredience

1 kg hrubé mouky, 500 ml vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajová lžička cukru, sůl

Postup přípravy

Do robota dám 500 ml teplé vody, 2 vajíčka, 1 instantní droždí, čajovou lžičku cukru a soli. Přidám mouku. Nechám 10 minut hnětat. Přemístím do plastové mísy vysypané hrubou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek žitné (tmavé) mouky, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli. Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa, 2 hrnky studené vody.

Postup přípravy

Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá semínka…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl

Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Briošky

Briošky

Potřebné ingredience

0,5 l mléka, 10 dkg másla, 5 žloutků, 70 dkg hladké mouky, 5 dkg cukru, kostka droždí, 1,5 lžičky soli, žloutek na pomazání

Postup přípravy

Dáme do pekárny v tomto pořadí. Po vykynutí uděláme válečky, které podélně nakrojíme, a ještě necháme chvíli kynout. Pomažeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě  dorůžova.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

500 g hl.mouky , 3 žloutky, špetka soli, 50 g olej (máslo),50 g cukr, 3 PL rum , 1 kostka droždí, 200 ml mléka , 1 l olej na smažení

Postup přípravy

vše zamíchat a nechat vykynout a pak vykrajujeme skleničkou koblížky a smažíme ,po vychladnutí plníme ...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chleba z kvásku

chleba z kvásku

Potřebné ingredience

200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody

Postup přípravy

do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a…

Zobrazit více...

Kategorie