Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)
Potřebné ingredience
275 ml mléka, 1 vejce, 3 lžičky oleje, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky droždí
Postup přípravy
V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom vytvarovat dva válečky a nechat na teplém místě asi 50 minut kynout. Pečeme asi 25 minut na 180 st.
Další variace na téma "číňan"
Potřebné ingredience
Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Nutela, čokoláda, příp. ořechy.
Postup přípravy
Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela placku, potřela nutelou a posypala nakrájenou čokoládou. Dál jsem se inspirovala tímto receptem:…
Rohlíky plněné slaninou a sýrem
Potřebné ingredience
350 ml vody, 80 ml oleje, 1 žloutek (bílek na potření), 360 g hladké mouky, 280 g polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 1/2 lžičky droždí
Celozrnné housky s návodem na pletení
Potřebné ingredience
250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g celozrnné pšeničné mouky 150 g hladké mouky 50 g celozrnné žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí
Postup přípravy
V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom umotat houstičky. Díky úžasnému zlepšováku (který jsem okoukala samozřejmě zde, ale už bohužel nevím, od koho) jsou housky zapletené…
skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru krupice, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1/3 hrnku mléka, 50 g másla, 1/4 hrnku teplé vody, 2 vejce. 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potírání.
Postup přípravy
Z vykynutého těsta vyválíme plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme čokoládou a mandlovými lupínky (nebo čímkoliv jiným - podle chuti). Pokrájíme na 5 pásů, ty položíme…
Závin z kynutého těsta z tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Tvaroh, vejce, cukr + zavařenina, povidla, apod.
Postup přípravy
Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela dvě placky, potřela tvarohem a višňovým gelem (povidly) a zavinula. Před pečením a po upečení jsem…
Kynuté šátečky
Potřebné ingredience
Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)
Postup přípravy
Z vykynutého těsta jsem vyválela obdélník, půlku jsem "projela" válečkem-rádýlkem, rozkrájela na jednotlivé kousky, plnou část naplnila višňovým gelem, překlopila "…
Chleba - pečený v římském hrnci
Potřebné ingredience
podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)
Potřebné ingredience
600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra
Postup přípravy
Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…
Chleba - můj první z trouby ....
Potřebné ingredience
podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžíčky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1/2 kostky
Postup přípravy
Pekla jsem ho přede dvěma dny rovnou v pekárně, a protože mi moc chutnal, tak jsem dnes vyzkoušela poprvé v troubě.