Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Úžasná veka - podle Marcely V. (Marcela+)

Potřebné ingredience

275 ml mléka, 1 vejce, 3 lžičky oleje, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 500 g hladké mouky, 2,5 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom vytvarovat dva válečky a nechat na teplém místě asi 50 minut kynout. Pečeme asi 25 minut na 180 st.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Další variace na téma "číňan"

Další variace na téma "číňan"

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Nutela, čokoláda, příp. ořechy.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela placku, potřela nutelou a posypala nakrájenou čokoládou. Dál jsem se inspirovala tímto receptem:…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Potřebné ingredience

350 ml vody, 80 ml oleje, 1 žloutek (bílek na potření), 360 g hladké mouky, 280 g polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 1/2 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom zabalit rohlíky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky s návodem na pletení

Celozrnné housky s návodem na pletení

Potřebné ingredience

250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g celozrnné pšeničné mouky 150 g hladké mouky 50 g celozrnné žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom umotat houstičky. Díky úžasnému zlepšováku (který jsem okoukala samozřejmě zde, ale už bohužel nevím, od koho) jsou housky zapletené…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru krupice, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1/3 hrnku mléka, 50 g másla, 1/4 hrnku teplé vody, 2 vejce. 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potírání.

Postup přípravy

Z vykynutého těsta vyválíme plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme čokoládou a mandlovými lupínky (nebo čímkoliv jiným - podle chuti). Pokrájíme na 5 pásů, ty položíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Závin z kynutého těsta z tvarohem

Závin z kynutého těsta z tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Tvaroh, vejce, cukr + zavařenina, povidla, apod.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela dvě placky, potřela tvarohem a višňovým gelem (povidly) a zavinula. Před pečením a po upečení jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté šátečky

Kynuté šátečky

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Z vykynutého těsta jsem vyválela obdélník, půlku jsem "projela" válečkem-rádýlkem, rozkrájela na jednotlivé kousky, plnou část naplnila višňovým gelem, překlopila "…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - pečený v římském hrnci

Chleba - pečený v římském hrnci

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1 a 1/2 lžičky

Postup přípravy

Po vykynutí těsta v pekárně jsem "uplácala" šišku a nechala ještě kynout. Mezitím jsem namočila hrnec. Asi po dvaceti minutách jsem vodu vylila, hrnec vyložila pečícím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Vánočka 2010 - podle Alena M. (MachyA)

Potřebné ingredience

600 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 cukr vanilkový, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 2 vejce, 120 g Hery, lžička soli, sekané mandle, lžička citrónového aroma nebo nastrouhaná citrónová kůra

Postup přípravy

Jako vždy (ať vánočka na vánoce nebo pletenec na velikonoce) podle Alena M. (MachyA) ID 51989 - NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně! -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba - můj první z trouby ....

Chleba - můj první z trouby ....

Potřebné ingredience

podle Zuzany Kolowratové (Bzukova2) - 380 ml vody, 1,5 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžíčky soli, 360 g hladké mouky, 215g žitné mouky chlebové, 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí - 1/2 kostky

Postup přípravy

Pekla jsem ho přede dvěma dny rovnou v pekárně, a protože mi moc chutnal, tak jsem dnes vyzkoušela poprvé v troubě.

Zobrazit více...

Kategorie