Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí stroganoff v pomalém hrnci

Hovězí stroganoff v pomalém hrnci

Potřebné ingredience

Jelikož nikde nejsou recepty na stroganoff jednotné, vzala jsem z netu takovou všehochuť a nakombinovala.

Postup přípravy

2 kg masa (měla jsem hovězí zadní)
2 velké cibule nadrobno (nerestovala jsem, ale kdo chce, může - chuť bude výraznější)
500g žampionů
2 lžíce plnotučné hořčice
1…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová panenka na víně

Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ v PH + domácí knedlík

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ v PH + domácí knedlík

Potřebné ingredience

3/4 kg maso vepřové 2 cibule , česnek, 1 sklenka 0,7 l zelí trochu oleje na cibulku paprika, jíška sůl, pepř, majoránka, gulášové koření, kmín, pepř... smetanu 33% + mléko

Postup přípravy

V hrnci PH usmažím cibulku na tom zatáhnu maso nakrájené podleji přidám scezené zelí a všechno koření přidám 0,5 l vody a zapnu na 3,5 hodiny na High 2. Po 3 hodinách zahustím…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI

VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI

Potřebné ingredience

500 g vepřové maso, 1 cibule, 3 velké mrkve, 1/2 velkého kečupu, voda dle potřeby, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1/2 lžičky kari a trošičku oleje, ale nemusí být

Postup přípravy

Na dno pomalého hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a vepřové maso na kostky. Posolíme, opepříme, přidáme trošku oleje, sladkou mletou papriku a kari…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
SÁDLO ŠKVAŘENÉ V POMALÉM HRNCI

SÁDLO ŠKVAŘENÉ V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

2,20 kg sádla pokrájet 1 dcl vody _____________ 1 dcl mléka sůl dle chuti

Postup přípravy

Zapnu na 1.low na 5 hodin potom přidám 1 dcl mléka a sůl a zapnu na 2. Pak po 2 hod.přepnu na 1 .
Sem tam promíchám ale z kraje 3 hodiny nemusíte.
Celkem mně to trvalo asi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

plátky lasagne (počet podle velikosti hrnce, aby bylo na 4 vrstvy), 500 g mletého hovězího masa, několik plátků anglické slaniny, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 150 g Mozarelly, 300 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál...), 250 ml hovězího vývaru, malý rajský protlak, 500 ml Passaty, sůl, pepř, olej na orestování, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat.

Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
x

x

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...

Kategorie