Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kližka jinak

Kližka jinak

Potřebné ingredience

1kg hovězí kližka, 3 cibule, 4 mrkve, 2PL marmelády, 2 lžičky červené kari, špetku chili, olej

Postup přípravy

Cibuli osmažíme do hněda na oleji nebo sádle přidáme kari a chili. Krátce orestujeme, aby nám koření nezhořklo, přidáme opéct kližku, přidáme marmeládu a vše pak zaleje vodou, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Telecí plátky s bramborem z remosky

Telecí plátky s bramborem z remosky

Potřebné ingredience

plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.

Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Krk na černém pivu

Krk na černém pivu

Potřebné ingredience

600g hovězího krku, 2 mrkve, 1 řapík celeru, 1 stroužek česneku, 300g černého piva, 2 plné lžíce protlaku, sůl, pepř, tymián, cukr, přepuštěné máslo, 100g anglické slaniny

Postup přípravy

Větší kousky osoleného a opepřeného masa orestujeme na másle, přidáme kousky česneku, protlak, cukr, tymián, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme kousky mrkve, celeru a vrátíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš z papiňáku

Hovězí guláš z papiňáku

Potřebné ingredience

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky

Jednoduchá a rychlá koprovka s chlebíčky

Potřebné ingredience

RACIO Free style kopr a smetana, 500 g hovězího masa, 500 ml hovězího vývaru, 150 ml mléka, 250 ml šlehačkové smetany, 3 ks mrkve, 2 ks petržele, ¼ celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazek čerstvého kopru, petrželová nať, 3 PL másla, 4 PL hladké mouky, 2 ČL krystalového cukr, 2 ČL citrónové šťávyrn2 ks bobkového listu , sůl, celý pepř podle potřeby

Postup přípravy

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebné ingredience

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem

Hovězí v mrkvi a hrášku s bramborem

Potřebné ingredience

Suroviny pro jednu porci: Hovězí zadní, steak 70g Brambory 250g Hrášek 70g Mrkev 50g Cibule 25g Řepkový olej 5ml sůl pepř černý

Postup přípravy

Recept je se sníženým obsahem tuků, proto je vhodný pro lidi s citlivostí na tuky.
344 kcal, 7g tuku, 24g bílkovin, 43g sacharidy, 8g vláknina

Brambory omyjeme,…

Zobrazit více...

Kategorie