Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Krk na černém pivu

Krk na černém pivu

Potřebné ingredience

600g hovězího krku, 2 mrkve, 1 řapík celeru, 1 stroužek česneku, 300g černého piva, 2 plné lžíce protlaku, sůl, pepř, tymián, cukr, přepuštěné máslo, 100g anglické slaniny

Postup přípravy

Větší kousky osoleného a opepřeného masa orestujeme na másle, přidáme kousky česneku, protlak, cukr, tymián, slaninu a zarestujeme. Poté přidáme kousky mrkve, celeru a vrátíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Potřebné ingredience

800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru

Postup přípravy

Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500g hovězí kližky nebo krku, 300ml černého piva, 1 lžíce gulášového koření, 1 bobkový list, 2 velké mrkve, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, trochu tymiánu, 1 hovězí bujón, černý pepř, špetka cukru, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Naso orestujeme na tuku dohněda, poté osolíme, opepříme, přidáme česnek, gulášové koření, tymián a bobkový list. Zalijeme pivem a asi 100ml vody a dusíme téměř doměkka. 30 - 40min…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně a špekové knedlíky

Hovězí na víně a špekové knedlíky

Potřebné ingredience

600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky

Postup přípravy

Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…

Zobrazit více...

Kategorie