Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
*** Katův šleh

*** Katův šleh

Potřebné ingredience

750gvepřové kýty může být kuřecí,podle mě je ale kýta lepší worcestrová omáčka, sterilizovaná sklenka kápie sterilizované okurky, jakákoli ostrá hořčice, ostrý kečup, cibule, feferonka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky asi 750g, přidáme 2 velké lžíce dijonské hořčice (nebo plnotučné),
2 lžíce oleje, pepř, sůl, asi 1 a půl lžíce worcestrové omáčky. Smícháme. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec na kmíně

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové plece,sádlo,větší cibule,česnek- podle chuti,1 lžičku drceného kmínu,sůl,vývar z vepřových kostí nebo masoxu,asi 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.Maso nakrájíme na větší kostky .přidáme k cibuli.osmahneme.Přidáme sůl.kmín,česnek a rychle vše opečeme.Pak podlijeme vývarem a dusíme asi 40…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitek z krkovice plněný zelím

Závitek z krkovice plněný zelím

Potřebné ingredience

5 ks krkovic sůl,pepř,kmín,paprika,grilovací koření, máslo uzený, anglická slanina zelí cibule

Postup přípravy

Maso naklepat okořenit , na maso položit plátek anglické slaniny ,kysane zelí. Na špeku orestovanou cibulku a uzené maso. Zamotat a dát do pekáčku vedle sebe , nahoru kousek másla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

vepřovou plec,sladkou ml.papriku,smetanu na vaření,olej,cibuli,sůl,pepř,asi 2 lžíce hl.mouky,eidam,špagety

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,cibuli nadrobno a osmahneme na oleji-přidáme kostky masa.osolíme,opepříme ,poprášíme paprikou-orestujeme a podlijeme trochou vody-dusíme do měkka.Když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Vepřový závitek -Bohdalovský smotek

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových plátků z pečeně bez kosti,1 větší cibule,asi 3 str.česneku,15 dkg kysaného zelí(používám ze sáčku),5 dkg slaniny,2 1/2 párku,1 brambora,asi 5 dkg sterilované kapie,1 lžíce rajčatového protlaku,1 lžička plnotučné hořčice,4 lžíce sádla,hladká mouka,pepř,sůl

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme,opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,rozpustíme v kastrůlku,přidáme zelí(jeli delší pokrájíme ho)chvilku společně podusíme,přimícháme na jemno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené řízky

Zapečené řízky

Potřebné ingredience

4 řízky s pečeně bez kosti,česnek,sůl,pepř,2 vejce,strouhanka,1 větší cibule,10 dkg plátků anglické slaniny

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,potřeme česnekem,opepříme -vše po obou stranách.Obalíme ve strouhance -silně do ní přitiskneme ,pak obalíme v rozšlehaných vejcích.Takto připravené řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou

Potřebné ingredience

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová srdce na houbách

Vepřová srdce na houbách

Potřebné ingredience

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená krkovicka na gril nebo pánev

Naložená krkovicka na gril nebo pánev

Potřebné ingredience

Na domácí marinádu si připravíme 50 ml oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku granulovaného česneku, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku Tabasca, sůl už nedávám je dost slaná i tak.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, maso jemě naklepeme a vložíme do marinády, aby byli všechny plátky důkladně potřeny ze všech stran. Necháme marinovat v lednici nejméně 3hodiny a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na jablkách

Panenka na jablkách

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli…

Zobrazit více...

Kategorie