Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
PANGASIUS  ze Švédska - vše z jednoho pekáče

PANGASIUS ze Švédska - vše z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÝ PANGASIUS VE VAJÍČKOVO-SÝROVÉM KABÁTKU

ZAPEČENÝ PANGASIUS VE VAJÍČKOVO-SÝROVÉM KABÁTKU

Potřebné ingredience

500 g pangasius, či jiná rybka, citron, sůl, tvrdý sýr cca 20 dkg, vajíčka cca 5ks

Postup přípravy

Rybku pokapeme citronem a necháme na chvíli odležet, pak posolíme. Připravíme si směs z rozšlehaných vajíček a strouhaného sýru, rybku naskládáme do zapékací mísy a zalejeme touto…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé - RYCHLOVKA

Zapečené filé - RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.

Postup přípravy

Množství dle počtu osob a dle Vaší chuti :-)

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v…

Potřebné ingredience

Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal

Postup přípravy

1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.

2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní jídelny

Nákyp z rybího filé-recept z mateřské školky i školní…

Potřebné ingredience

rybí filé 600g,250ml mleka,100g -150g polohr.mouky,3 zloutky a sníh ze 3 bílků,70g rozpušt.másla nebo Hery,sůl,petrzelka-pažitka,strouhanka na vysypani plechu,1 kyprici prasek

Postup přípravy

Smichame mouku,kyprici prasek,mleko,maslo,zloutky,sul,bylinky a vmichame rozmrazene rybi file,pokrajene na kosticky....Nakonec zlehcime snehem z bilku-vznikne huste testicko,mozno…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Zapečený pangasius ( sumeček ) se šlehačkou a sýrem.

Potřebné ingredience

Filety Pangasius ( chcete-li sumeček ), cibule, strouhaný sýr a koření : sůl, drcený kmín, směs na ryby, špetka tymiánu, špetku bazalky...

Postup přípravy

Nakrájím cibuli na půlkolečka, na ní položím osolený filetek pangasia. Posypu od oka kořením, keré jsem psala ( fantazii se meze nekladou ) zaliju šlehačkou a posypu hustě sýrem…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos na smetane - vyborna rychlovka

Losos na smetane - vyborna rychlovka

Potřebné ingredience

losos - nejlepe cerstve filety (ale samozrejme muze byt i mrazeny), smetana, limeta, bile vino (nemusi byt), sul, bily pepr, testoviny (tagliatelle nebo jine "nudle":) )

Postup přípravy

Tento recept jsem vyzkousela cca 5let nazpatek (objevila jsem ho snad v Apetitu - ?) a od te doby se stal nasi stalici. Krom toho, ze se jedna o vyborne jidlo, tak priprava je…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos zapečený se smetanou

Losos zapečený se smetanou

Potřebné ingredience

1losos,1kelímek smetany,citron,česnek,pepř.2 větší cibule na čtvrtky.

Postup přípravy

Lososa nakrájíme na podkovičky ,pokapeme citronovou šťávou a necháme odpočinout.
Nesolíme hned,protože sůl vytahuje vodu a ryba by byla suchá.
Potom rybu potřeme utřeným…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos na Vánoce a kdykoliv v roce

Losos na Vánoce a kdykoliv v roce

Potřebné ingredience

chlazené steaky z lososa (bez kůže a kostí)
máslo
smetana
tymián
sůl

Postup přípravy

Lososa osolíme ze všech stran, posypeme tymiánem. Do zapékací nádoby dám lžíci másla (na 3 kousky masa), lososa, zalijeme smetanou (šlehačkou, nebo klidně i méně tučnou 12%…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle Polhreicha) rychlé a velmi dobré!

Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle…

Potřebné ingredience

cca 600g rybího filé nebo jiné bílé ryby bez kostí (já použila platýse, byl výborný), 30g másla nakrájené na kostičky, 120ml zakysané smetany, 120g sýru lučina, strouhanka na zasypání, citron, trochu čerstvé bazalky, sůl, pepř

Postup přípravy

Rybu ochutíme pepřem a solí. Zapékací mísu vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 175°C. Promícháme lučinu a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou v míse. Plátky ryby obalíme…

Zobrazit více...

Kategorie