Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Potřebné ingredience

Kostky filé, sůl, pepř, bylinky na ryby, na směs vajíčko, tvrdý sýr, já dala eidam a uzený, pažitka

Postup přípravy

Filé jen posolíme, očesnekujeme a dáme bylinky, pečeme chvíli v troubě, pak dáme směs z vajíčka a sýru a necháme zapékat. Jako příloha brambory a zelenina.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Potřebné ingredience

Na jednu porci: 50 g kuskusu 100 ml vody 1 mrkev půl cukety malé 1 řapíkatý celer stroužek česneku malá cibule ( popř. půlka větší) bylinková sůl, kůra z citrónu malá plechovka tuňáka

Postup přípravy

Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme bobtnat. Nakrájíme si mrkev a cuketu na tenké proužky, řapíkatý celer a česnek na kostičky, cibuli na jemno.Na pánvi rozehřejeme 1-2 čl…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Risotto s chobotnicí

Risotto s chobotnicí

Potřebné ingredience

Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.

Postup přípravy

Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Dušené slávky na víně - minimalistický recept

Dušené slávky na víně - minimalistický recept

Potřebné ingredience

Čerstvé slávky (Italské slanější a aromatičtější, Dánské - Jumbo jemnější), olivový olej, cibule (šalotka), česnek, svazek bylinek (tymián, rozmarýn, bobkový list), citronová kůra, suché bílé víno (vlašský ryzlink, malvazia istriana, sauvignon).

Postup přípravy

Malá lehká večeře nebo bohatý předkrm pro čtyři.
Očistíme cca 1 kg slávek (standardní balení). Opláchneme čistou vodou, odstraníme hrubé mechanické nečistoty, vyhodíme otevřené…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Jednoduchá večeře z remosky

Jednoduchá večeře z remosky

Potřebné ingredience

brambory, cibule, smetana ke šlehání, rybí filé, máslo, sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a vložíme do hrnce.
Navrch poklademe…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera

FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera

Potřebné ingredience

filé, sůl, pepř, hl. mouka/ těstíčko: 220g hl.mouky, 280ml chlazeného piva, 3 lžičky prášku do pečiva/ olej na smažení

Postup přípravy

Vymícháme ingredience na těstíčko a obalíme v něm osolené, opepřené a moukou poprášené rybí filé. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Určitě Vás nadchne křupavá krustička…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Potřebné ingredience

4 filety z tresky, 1 větší lilek,4 rajčata, 1 červená a 1 zelná paprika,1 cibule,olivový olej,zeleninový vývar,1 bobkový list,lžička fenyklových semen,1/2 lžičky tymiánu,koření na ryby,mouka na obalalení ryb

Postup přípravy

Cibuli nahrubo nakrájíme.Papriky nakrájíme na nudličky.Rajčata a lilek na kostičky. Na olivovém oleji ve větší pánvi zpěníme cibuli,přidáme zeleninu a chvíli opékáme -tak 3 až 5…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Hejk pečený na másle se šťouchanými brambory

Hejk pečený na másle se šťouchanými brambory

Potřebné ingredience

filety z hejka,sůl,mletý kmín,máslo,olej,citron.šťáva

Postup přípravy

maso zlehka osolíme a zakapeme citron.šťávou,necháme odležet.Pak lehce okmínujeme a dáme do trouby na trochu oleje,poklademe plátky másla a pečeme doměkka při 180 stupních…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI

LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI

Potřebné ingredience

400g lososa, 1 balíček mraženého špenátu,1 balíček gnochi (500g), česnek (půl paličky), smetana na šlehání, 1 - 2dcl mléka, troška soli, koření na mořské ryby

Postup přípravy

Špenát připravíme, jak jste zvyklí, dávám tam ještě trošičku mléka (jen na rozpuštění špenátu, aby se mi to nepřipalovalo), česnek a sůl. Lososa vařím v páře s kořením na ryby…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na česneku ( náš děda tomu říká Kapr po ďábelsku) ...

Kapr na česneku ( náš děda tomu říká Kapr po ďábelsku)…

Potřebné ingredience

Kapr, sůl, česnek, olej na smažení

Postup přípravy

Kapra i s kůží naporcujeme, jednotlivé porce osušíme a dáme do větší mísy.
Vezmeme si 1-2 palice česneku (podle toho, jak moc máte česnekovou chuť rádi a taky podle toho, jak…

Zobrazit více...

Kategorie