Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na…

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE…

Zobrazit více...
DORTY
Jak vyrábím hmotu  z marshmallow a potahuji dort

Jak vyrábím hmotu z marshmallow a potahuji dort

Potřebné ingredience

marshmallow bonbóny, moučkový cukr, sušené mléko, mandlové aroma, čokoláda, olej

Postup přípravy

viz obrázkový postup
Nedělám si žádný patent na vyrábění hmot ani na potahování, možná tímto právě jen rozpoutám diskusi, ze které se v konečném efektu poučím i já.

proč…

Zobrazit více...
DORTY
VANILKOVÝ krém na dorty

VANILKOVÝ krém na dorty

Potřebné ingredience

1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené…

Zobrazit více...
DORTY
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ  +  postup

JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup

Potřebné ingredience

Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto

Zobrazit více...
DORTY
Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "legr"

Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias &#34…

Potřebné ingredience

Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru krupice či krystal* 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr

Postup přípravy

Postup na korpus:
1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to…

Zobrazit více...
DORTY
Mléčný marcipán na figurky i na potahování + jak potáhnout

Mléčný marcipán na figurky i na potahování + jak…

Potřebné ingredience

100g polotučného sušeného mléka, 200g moučkového cukru, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma

Postup přípravy

Tento recept jsem si udělala pomocí receptů Zdeničky a Arielll, u Zdeničky se mi líbí, že lze marcipán použít jak na figurky tak na potahování, u Arielll že jde s ním krásně…

Zobrazit více...
DORTY
Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

Piskotovy korpus ktery mi jeste nelehl :)

Potřebné ingredience

8 vajec, 280 cukru moucky, 280 hladke mouky, kura z jednoho citronu,3 kapky vanilkoveho extraktu, spetka prasku do peceni

Postup přípravy

8zloutku a cukr moucku umixuju do peny do ktere nastrouham citronovou kuru a dam extrakt zamixuju a v druhe mise si pripravim tuhyyyyy snih z bilku, navazim si mouku a popracim…

Zobrazit více...
DORTY
Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem

Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem

Potřebné ingredience

Jeden toustový chleba, půl kila vlašáku 2 pomazánková másla, 2 uherské pěny, nějaká pomazánka (já jsem použila pažitkový krém), 1 vejce natvrdo, 150 g sýru cihla 45 % na potažení, 150 g sýru cihly 30 % na obalení boků, salámy podle vlastní chuti a asi tři - čtyři druhy (stačí 10 dkg od každého druhu) , zelenina dle vlastního výběru, kousek másla,

Postup přípravy

Dlouho jsem tento dort chtěla zkusit, ale takovýto postup mi tu chyběl, tak jsem váhala. Tak pro Ty, co také váhají jako já, protože jen z fotečky nic nepoznají :-)) . Postup…

Zobrazit více...
DORTY
Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup

Potřebné ingredience

Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.

Postup přípravy

Den předem svaříme šlehačku.Šlehačku přivedeme k varu rozlámeme do ní kaštany a lžíci kakaa,za stálého šlehání metlou necháme přejít varem.Necháme vystydnout,občas zamícháme a…

Zobrazit více...
DORTY
Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou - vláčný a osvěžující

Nepečený mramorový tvarohový dort s jablečnou vrstvou …

Potřebné ingredience

Základem mi byl tvarohový dort od Marie Anne H. (Lakme) ID 24336, jen jsem ubrala moučkový cukr. A k tomu jsem jako osvěžující vrstvu pod tvaroh přidala vařená jablka s pudingem.

Postup přípravy

Dělala jsem do dortové formy o průměru 28 cm.

Všechny přísady na dort si vyndejte nejlépe pár hodin dopředu, když budou mít stejnou teplotu, pak se lépe propojí.

Zobrazit více...

Kategorie