RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Tvarohová trojbarevná buchta (11) 22.1.2019, 12:53
DNES Pizza z kuřecího masa (50) 22.1.2019, 12:07
DNES Sladký rohlík (1) 22.1.2019, 12:07
DNES ****HRNEČKOVÁ BUBLANINA**** (82) 22.1.2019, 11:48
DNES Kořenové bagety (6) 22.1.2019, 11:26
včera Koláč pro milovníky tvarohu (123) 21.1.2019, 18:18
včera Letní ,meruňkové koláče (29) 21.1.2019, 16:58
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 28 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3 další >>

POMAZÁNKY

základní pomazánka variabilní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tvaroh, sůl, 33% smetana na šlehání, cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh osolím, přidám smetanu a šlehám. přidám cibulku nakrájenou. . a toto je základ .
Po té přidám cokoliv, na co je zrovna chuť
Nejčastěji,
rajčata + okurka + pažitka
salám + hrášek + pepř+ hořčice
petrželka, + celer + sýr ¨
hořčice, sladká paprika sypaná + sýr
meze se nekladou

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Lenka K. (Leňula*B) ID 16761 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 1.1.2019, 15:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Sladké řezy Salko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12 minut).
Vychladlý korpus obrátíme spodní stranou nahoru, vrátíme na plech, stáhneme papír a tuto stranu korpusu potřeme povidly.
Ze smetany ušleháme šlehačku. Mascarpone vyšleháme se Salkem a na nízkých otáčkách zašleháváme do krému šlehačku. Na povidla natřeme krém a posypeme kokosem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 19.1.2019, 19:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč se švestkami v pudinku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 PL vody. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Dále: mražené švestky nebo kompot, drobenka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na vyšší slabě vymazaný plech 30x40cm.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a vychladíme ho. Žloutky s cukrem a tvarohem vyšleháme a po lžících přidáváme za stálého šlehání pudink. Náplň urovnáme na těsto, poklademe švestkami řezem nahoru a posypeme drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč s tvarohem a jablky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 400 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 220 g másla, 3 žloutky, 5 PL mléka, 1 lžička prášku do pečiva. Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, trochu mléka. Jablečná náplň: 600 g oloupaných jablek, 80 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, citronová šťáva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta rozválíme a pomocí válečku přeneseme na slabě vymazaný plech 30x40 cm.
Suroviny na tvarohovou náplň dobře promícháme, pokud je tvaroh hodně hustý, přidáme trochu mléka. Náplň natřeme na těsto.
Jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, případně malinko podlijeme vodou a podusíme je doměkka. Přimícháme skořici a citronovou šťávu, vše vychladíme. (Nebo otevřeme velkou sklenici takto zavařených jablek.) Jablka rovnoměrně rozetřeme na tvaroh.
Nahoru položíme druhou část těsta, propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dorůžova (asi 30 minut).
S těstem se dobře pracuje, koláč je moc dobrý, nepřeslazený.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Řezy s arašídovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vrchovatou PL Nutelly, 1 vrchovatou PL arašídového másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 150 ml smetany 33 %. Poleva: 100 ml smetany 33 %, 100 g hořké čokolády, 10 g másla. Dále: marmeláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme.
Krém: všechny suroviny kromě smetany spolu vyšleháme do krému. Smetanu ušleháme zvlášť a šlehačku jemně vmícháme do vyšlehaného krému.
Vychladlý korpus obrátíme a stáhneme papír. Plát rozkrojíme na dva díly 30x20 cm, z jednoho dílu sloupneme horní vrstvičku. Na obě půlky piškotu natřeme tenkou vrstvu marmelády a na ni krém. Díl bez horní slupičky položíme na korpus se slupičkou na dně (je to proto, aby se nám zákusek při krájení nerozpadal).
Do horké smetany s máslem nasypeme nalámané kousky čokolády a vymícháme dohladka. Povrch zákusku polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Kořenové bagety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině překládáme. Vyklopíme na pomoučený vál, roztáhneme (nebo lehce rozválíme na obdélní) - abychom vytlačili co nejméně vzduchu. Nakrájíme na 4 pruhy, které při přendávání na plech lehce stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-230°C asi 25min. Na prvních 10 min. troubu zapaříme, pak vyvětráme a dopečeme. Z knihy Ruce v mouce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 22.1.2019, 11:26 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli.
Do vychlazené datlové směsi postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a vaječnou směs.

Těsto řádně promícháme, přidáme nasekané ořechy, opět promícháme a vlijeme do formy (průměr 24 cm) s pečícím papírem, ve které necháme těsto zaležet asi 20 minut. Nakonec moučník pečeme přibližně 60 minut při teplotě 160 st. C. Deset minut před koncem vyzkoušíme špejlí propečenost. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Díky ovoci i ořechům získá koláč pěknou pískovou barvu. Je specifický svým jemně popraskaným povrchem, protože je pokrytý drobnými prasklinkami a připomíná vyprahlý povrch pouště.

Proto se mu také často říká Saharský koláč, který je ale naopak díky máslu i ořechům vláčný, celkově chutný a sytý. I když není příliš sladký, cukrovat ho moc není třeba, datle v něm jsou sladké. Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 22.1.2019, 12:58 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Překládané sýrové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na omládek: 100g vody, 40g hladké mouky, 18 - 20g droždí. Těsto: 250g pšeničné celozrnné mouky, 210g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 100g měkkého másla, 2 lžičky soli, 100g vody, 50g kefíru. Na promazávání: 2 lžíce rozpuštěného sádla, 150g strouhaného parmazánu. Navrch: bílek, sezamová semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme suroviny na omládek a necháme vzejít kvásek, poté přidáme další suroviny a vypracujeme těsto, které dáme kynout na lednice na 30min. Poté vyndáme, rozválíme na plát, potřeme sádlem a posypeme 1/3 sýru. Plát přeložíme zespodu a shora, poté "váleček" opět na třetiny - viz foto. Uložíme spojem dolů do lehce vysypané mísy a dáme do lednice na 30min. Po 30min. znovu zopakujeme (opatrně vyválet, potřít, posypat, složit, dát do lednice). Po dalších 30 min. postup zopakovat, ale už nedávat do lednice, ale rozválet na plát cca 2,5cm vysoký. Ostrým nožem nařezat mřížku a rozkrájet na kousky. Potřít bílkem a posypat sezamem. Nechat kynout dokud se nerozpálí trouba na 220 - 230°C. Péct na 220 - 230°C 10 - 15 min., na posledních 5 min. teplotu snížit na 200°C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí pizzy. Okraje koleček k sobě navzájem lehce přitiskneme, naplníme hustou rajčatovou šťávou nebo kečupem a na 10 minut dáme zapéct.

Jak okraje začnou zlátnout, plech vytáhneme a jednotlivá kolečka naplníme surovinami, které si zvolíme a máme doma. Já je naplnila kostičkami mozzarelly, nudličkami nakrájené slaniny, předem podušenými hnědými žampiony. Některé otvůrky jsem vyplnila jen sýrem a posypala oreganem. Celé zakápla olivovým olejem a dopékala dalších 7 minut.

Při konzumaci u stolu si pak každý strávník odtrhne jednotlivý dílek pizzy. Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Tlapkova Patrola


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus mramor, pařížská šlehačka, marmeláda. K2 WI, tříknuto bruškou, jedlý tisk na hmotu.

POSTUP PŘÍPRAVY

ww

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zuzana B. (Zuzikk) ID 28039 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 28 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt