RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES kvetinová záplava (2) 19.6.2018, 11:38
včera LANGOŠE RECEPT ZE STÁNKU +++ (100) 18.6.2018, 23:08
včera Domácí ořechovice (7) 18.6.2018, 18:31
včera VLAŠÁKOVÁ POMAZÁNKA +++ (7) 18.6.2018, 13:30
Cheesecake s jahodami (47) 17.6.2018, 19:01
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 18.6. 21:23 | všechny 1954
Celkem: 39 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Křehký špaldový koláč s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do tvarohu. Očištěné jahody nakrájíme na plátky.
Dortovou formu průměr 26 cm vyložíme namočeným a vymačkaným papírem na pečení. Rozváleným těstem vyložíme dno i boky formy, dno popícháme vidličkou a předpečeme 10 minut na 180°C. Na horký korpus urovnáme tvarohovou náplň, poklademe jahodami, případně zbytkem těsta a pečeme dalších asi 30 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 5.6.2018, 18:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Koláč se zakysanou smetanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 ml zakysané smetany, 2 vejce, 7-8 lžic cukr moučka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje,100 ml mléka nebo trošku víc, 22 dkg polohrubé mouky, jahody nebo jakékoliv ovoce, máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky dáme postupně všechny suroviny, dala prvně tekuté potom sypké a promícháme, dáme do vymazané a vysypané koláčové formy poklademe ovocem. Pečeme při 180 ° C. Nakonec pocukrujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Jana V. (kopretiny) ID 275982 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 2.6.2018, 20:46 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

SLADKÁ JÍDLA

Tvarohovo-krupicové knedlíčky s jahodama



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh obyč.,1 vejce, špetka soli, 3 PL krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozmícháme suroviny na těsto a necháme odležet v ledničce. Pak lžičkou nabíráme hmotu a navlhčenýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které poté vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme jen chvíli, nějakých 10 min max. Podáváme s jahodovým pyré a přelité máslem(nemusí být)
Množství tak na 2 porce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.6.2018, 12:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

NÁPOJE, DRINKY

Osvěžující okurkové smoothie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 okurka lístky máty šťáva z 1/2 citrónu 250 ml vody - perlivá, neperlivá a led třtinový cukr na doslazení

POSTUP PŘÍPRAVY

Opláchneme okurku, nakrájíme i se slupkou na menší kusy a pořádně rozmixujeme.

Přidáme na drobno nasekané lístky máty, šťávu z citrónu a domixujeme.

Pokud máte raději sladší, můžeme dosladit podle chuti, přidat led a ozdobit navíc lístky máty.

Okurkové smoothie jsem dělala poslední dobou často také kvůli dietě a snaze trochu zhubnout do plavek :-))

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Lucie N. (Lucccio) ID 618485 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 8.6.2018, 9:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na jedno vejce - 3 dkg cukru a tři dkg hladké nebo polohrubé mouky a na lžičku kypřícího prášku (na velký plech z 9 vajec)

POSTUP PŘÍPRAVY

Bílky vyšlehám do tuha s cukrem, pak po jednom přidávám žloutky a nakonec za pomalého míchání mouku a prášek do pečiva, peču na 180 stupňů. Na krém ušlehám celé máslo a lžíci cukru a pak po lžičkách přidávám studený uvařený vanilkový pudink z litru mléka. Krém je hladký a dám na piškot a dál na něj ovoce, máme rádi jahody. Nakonec to zaliju uvařenou želatinou a super.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

jahodové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto: 3 vejce 90 g moučkového cukru trochu citronové kůry špetka soli do sněhu 90 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle potřeby - zhruba 40 g 80 g másla možno i 100 g Na želé: 2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera cukr dle potřeby - zhruba 70 g 1 l vody na přípravu

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové směsi přidáme asi polovinu mouky a trochu sněhu, už lehčeji promícháme a zase přidáme druhou polovinu mouky s trochou sněhu, opatrně promícháme a nakonec už velmi lehce vmícháme zbytek sněhu.

Na pečení si předem připravíme hluboký plech s okraji, ten vyložíme papírem na pečení, aby nám na plechu lépe držel, tak plech můžeme mírně navlhčit. Pokud nepoužijeme papír, tak musíme vymazat tukem a vysypat hrubou moukou. Stačí do poloviny, jelikož piškot bude nízký.
Na plech rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Po upečení i s papírem vyndáme z plechu a necháme zchladnout.

Mezitím si uvaříme hustější pudink, osladíme si ho dle vlastní chuti. Po uvaření odstavíme, občas promícháme a ještě do horkého vmícháme na menší kousky nakrájené máslo, až se hmota spojí. Místo části cukru můžeme přidat při vaření vanilkový cukr, taktéž místo cukru jde použít nějaké náhradní sladidlo.

Z piškotového plátu odstraníme papír na pečení, plát vložíme zpět na plech a zalijeme ještě teplým pudinkem. Ten dobře rozetřeme až k okrajům, aby nikde nebyly mezery. Už nyní se můžou na pudink poklást jahody a mírně je do pudinku zatlačit. Necháme v chladničce vychladit a pak zalijeme už velmi mírně houstnoucí jahodovou želatinou připravenou dle návodu na sáčku - v 1 litru horké vody - ale pod bodem varu, rozpustíme 2 sáčky želatiny a cukr. Místo cukru můžeme opět použít nějaké náhradní sladidlo.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ludvík K. (ludvahrabuvka) ID 474099 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jemné malinové řezy s Olé krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky. Pudink: 450 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Maliny: 600 g malin, 2 PL cukru krupice, 1 želatina jemně mletá Dr. Oetker (20 g). Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 PL cukru krupice, 1 vanilkový Olé pudink bez vaření, 250 ml smetany ke šlehání 33 %. Dále: dětské piškoty, bílé zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Z vlažného korpusu odstraníme papír a korpus vrátíme na plech spodní stranou nahoru.
Uvaříme čokoládový pudink a horký nalijeme na korpus. Na pudink naskládáme piškoty nejdřív kolem dokola těsně vedle sebe jako takovou ohrádku, pak vyplníme piškoty i střed moučníku.
Maliny s cukrem rozvaříme a horké přepasírujeme přes sítko. Želatinu zalijeme 3 lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat, pak ji rozpustíme v horké malinové šťávě. Vychladlou šťávou opatrně poléváme piškoty tak, aby nám netekla na okraje. Necháme ztuhnout v ledničce.
Ušleháme šlehačku. Ve vyšší nádobce vyšleháme mléko s cukry a Olé pudinkem dle návodu na sáčku. Do pudinku opatrně vmícháme šlehačku, případně spolu prošleháme. Krém natřeme na maliny, dozdobíme a necháme ztuhnout v ledničce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (8) poslední: 17.6.2018, 18:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZELENINOVÁ JÍDLA

Květákové placičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 květák, 2 vejce, sůl, pepř, půl hrnku celozrnné/špaldové mouky, majoránka, špetka muškát.ořechu, pokrájená šalotka, 3 rozmačkané stroužky česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák mírně povařit, pomačkat a smíchat s ostatními ingrediencemi. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 15.6.2018, 8:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového cukru



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň přivedeme k varu mléko s cukrem, odstavíme, vmícháme mák, citronovou kůru a necháme vychladnout. Na tvarohovou náplň ušleháme sníh z bílků. Ostatní suroviny sešleháme dohromady a nakonec lehce vmícháme sníh.
Na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem rozválíme jednu část těsta, potřeme makovou náplní, urovnáme tvarohovou náplň a přikryjeme plátem těsta. Povrch propícháme vidličkou a v troubě předehřáté na 180 -190°C upečeme dozlatova. (asi 40 minut.)

(Někdo to má možná rád, ale mně hned po upečení díky špaldové mouce a třtinovému cukru připadal suchý a málo sladký. Nutno podotknout, že ostatním členům rodiny chutnal. Ovšem uložený v dóze v ledničce byl druhý a dokonce i třetí den vynikající, krásně se rozležel a zvláčněl, nenavlhl moc, ale byl prostě tak akorát. A protože mi nakonec moc chutnal, tak jsem ho vzala na milost a recept vkládám.)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

ZAVAŘENINY

Cibulová marmeláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje.Poté přilijeme víno a balsamiko a dusíme cca 30 minut do odpaření vína.Ochutnáme a dochutíme.Plníme do skleniček.Pokzd nezavaříme trvanlivost 2 týdny.Pro delší trvanlivost sterilujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lenka T. (kuchticka) ID 55375 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 39 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt