RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Kombucha a její léčivé účinky (5) 19.2.2018, 8:53
DNES Mrkvové muffiny (6) 19.2.2018, 7:29
včera Kakaové "CIK-CAK" řezy s tvarohem (15) 18.2.2018, 13:23
včera ZASNĚŽENÉ ŘEZY (5) 18.2.2018, 11:21
včera Křehký makový koláč s tvarohem (30) 18.2.2018, 9:18
Drobenkový koláč (1) 17.2.2018, 17:53
svíčková od Marty - LUXUSNÍ (81) 17.2.2018, 16:33
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 78 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Bábovka z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 hrnečky jemných ovesných vloček, 3 vejce, 3 polévkové lžíce medu, 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí najemno rozmixovat 2-3 oloupaná jablka) 220 g bílého jogurtu, 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, ořechy, rozinky, businky.... jak libo

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak zase něco zdravějšího. Objeveno na netu a překvapení dne :) A velmi snadné pro přípravu.

Rozmixujeme ovesné vločky na mouku. Smícháme všechny suché přísady a pak přidáme ty mokré. Bábovkovou formu vymažeme máslem, naijeme těsto a pečeme cca 50-55 min na 150 st. Před vyklopením z formy nechte 5 minut vychladnout.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Ivana V. (levandulka66) ID 53199 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.2.2018, 17:18 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tunel naruby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti vyzkoušela. Tady je výsledek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny, lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme. Upečený korpus stáhneme i s papírem na studenou podložku, odkrojíme si pruh o velikosti otvoru ve formě na srnčí hřbet a zbytek těsta srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
Na krém smícháme zakysanou smetanu s cukrem a lehce vmícháme šlehačku ušlehanou ze smetany. Ve vlažné vodě metličkou vyšleháme ztužovač a vmícháme jej do krému. Mandarinky necháme na sítku okapat. Z korpusu odstraníme papír, natřeme marmeládou a stočíme do roládky, kterou zkrátíme na délku formy. Formu vyložíme potravinovou fólií, do středu naskládáme mandarinky, přidáme trochu náplně, roládku, náplň, přiložíme plát korpusu, přikryjeme potravinovou fóliií a zatížíme. V ledničce necháme tuhnout do druhého dne.

Tunel se dobře dělal. Jen té náplně mi trochu zbylo, zůstala i většina mandarinek, proto jsem oboje prokládala piškoty do mističky vyložené potravinovou fólií a druhý den vyklopila na talíř. Myslím, že na velikost mojí formy by stačilo použít jen malou zakysanou smetanu. Každý si to ale musí odzkoušet sám.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (15) poslední: 27.1.2018, 21:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, 200 g zakysané smetany, 100 gramů másla, 200 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, 1 čajová lžička sody, van.cukr, citron, sůl, oblíbená marmeláda, nutela

POSTUP PŘÍPRAVY

Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.rnPřidejte prosetou mouku, van.cukr a sodu. Opět dobře promíchejte.rnTěsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přidejte kakao do druhé trochu citron. šťávy či kůry. Důkladně promíchejte.rnPřipravte si formu na pečení vyloženou pečícím papírem. Vlijte dvě lžíce světlého těsta do středu formy,doprostřed vzniklého kruhu dvě lžíce tmavého těsta a tak pořád dokola, dokud máte těsto.rnPředehřejte troubu na 170 stupňů a pečte 45 minut. Připravenou buchtu ponechte ve formě až do úplného vychladnutí, pak ho vyjměte, rozkrojte vejpůl (jde to dobře, nedrobí se ani neláme), promažte marmeládou,přiklopte a pomažte nutelou ;) já ještě posypala drcenými mandlemi. Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Monika D. (MončaN) ID 153945 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 27.1.2018, 18:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 16.2.2018, 0:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých mandlí (nebo mandlové moučky), 200 g krystalového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, pár kapek mandlové příchuti-tresti (nemusí být), strouhaná citronová kůra z jednoho citronu BIO do žloutkové pěny, malá špetka soli a pár kapek z citronu do sněhu z bílků, čokoládová poleva na polití upečeného moučníku, na ozdobu plátky mandlí (nebo různé vykrajované motivy z potahové hmoty atd).

POSTUP PŘÍPRAVY

Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou do pěny.
Postupně přidáváme mouku s mandlovou moučkou a vymícháváme již ručně.
Nakonec těsto opatrně spojíme s tuhým sněhem a pár kapkami mandlové příchuti.
Do kulaté formy vyložené alobalem nalijeme těsto a pečeme v horké-předehřáté troubě na 160 st. C asi 50 minut.

Prvních 40 minut troubu neotvíráme, aby nám těsto nadlehčené pouze sněhem bez kypřícího prášku nekleslo.
Po čtyřiceti minutách zkouška špejlí a pokud je vršek již upečený, přikryjeme ho na dalších 10 minut pečícím papírem.
Hotový upečený moučník necháme vychladnout ve formě, aby díky horké páře došel uvnitř. Dbáme na to, abychom ho nepřepekli a tím nevysušili. Bylo by to škoda, protože mleté mandle zajistí těstu příjemnou vláčnost a kyprost.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 5.2.2018, 13:36 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Mrkvovo-ořechový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 1 hrst rozinek, 100 g špaldové celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, citronová kůra. Poleva: 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Vmícháme ořechy, pak mrkev, rozinky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru. Směs přisypeme do těsta a opět zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy (průměr 28 cm) a v předehřáté troubě upečeme. (Pekla jsem na 190°C 35 minut.)
Do zakysané smetany vmícháme vanilkový cukr a natřeme ji na studený korpus. Posypeme skořicí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cheesecake s jahodovým tvarohem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150 g Be Be celozrnných, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 150 g cukru moučka, šťáva z 1 limetky, 3 vejce. Horní vrstva: 250 g mačkaných jahod, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 želatinové plátky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem, směs namačkáme do dortové formy (průměr 24 cm) a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Mascarpone s tvarohem, cukrem a limetkovou šťávou prošleháme, po jednom krátce zašleháme vejce. Na dno trouby vložíme nádobku s vodou. Náplň nalijeme na sušenky a pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem celkem 45 minut s tím, že jsem teplotu postupně snižovala až na 150°C a pak jsem nechala koláč vychladnout v otevřené troubě.) Studený koláč uložíme ještě na několik hodin do ledničky.
Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Rozmačkané jahody (použila jsem rozmražené) zahřejeme, rozpustíme v nich lehce vymačkané želatinové plátky, zchladíme a po přidání 2 lžic tvarohu spojíme se zbývajícím tvarohem. Jahodový tvaroh nalijeme na koláč a necháme ztuhnou v ledničce, nejlépe do druhého dne.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 200 g tmavé hořké čokolády, 170 g kondenzovaného slazeného mléka, 30 g másla, špetka soli, lžíce rumu, lískové oříšky (samostatné, nebo míchané), kandované ovoce, rozinky (nebo jiné sušené ovoce).

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme v nádobě nasekanou čokoládu s máslem, vmícháme sůl a odložíme bokem malinko schládnou.
Hmotu můžeme připravit i se sekanými oříšky. Ještě do vlahé čokoládovo-máslové směsi vmícháme kondenzované mléko a řádně promícháme. Zvolíme jednu z formiček (12x12, 10x20, 15x15 cm) a vyložíme ji průhlednou fólií a vložíme dobře spojenou směs.

Celou plochu trochu přimáčkneme, posypeme kandovaným ovocem i sekanými ořišky a necháme v lednici zatáhnout.
Krájíme vychlazené na kostičky, které lze polít kondenzovaným mlékem, karamelem i tenkými čokoládovými pramínky.
Pokud máme větší formu a hmotu nižší, můžeme formičkami vykrájet různé tvary malých bombonů.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 8.2.2018, 12:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Kuře neskutečně dobré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět posolíme a posypeme mletým kmínem.
Vše zalijeme smetanou a pekáč přikryjeme druhým.
Tak to pečeme asi 1 1/2 hod, pak otevřeme a ještě pečeme, dokud není kůžička křupavá - cca 20 min.
Poznámka
Moc výborné.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Podmáslový chléb z trouby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

375 g podmáslí, 10g másla, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 500 g polohrubé mouky, 7 g sušeného droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny přidáme do mísy v pořadí, jak uvedeno výše. Hnětačem hněteme 5-10 minut. Přikryjeme a necháme kynout v teple 60-90 minut, poté trochu prohněteme ručně (přidáme trochu mouky, aby se těsto nelepilo). Vložíme do formy nebo vytvarujeme bochník a dáme znovu kynout na 30-45 minut do tepla. Rozehřejeme troubu na 220 st. C. spodní ohřev. Nakynutý bochník vložíme do trouby (střední část), na dno trouby dáme horkou vodu v ohnivzdorné misce, pečeme 40-45 minut.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Martina S. (radymka) ID 110772 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 78 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook