Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro bez práce !!!!!

"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Postup přípravy

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

Potřebné ingredience

1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Famózní svíčková od JITULE

Famózní svíčková od JITULE

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (lze i z vepřového plecka, králíka, kuřete; naposledy jsem použila panenku a hřbítek z divočáčka); cca 50g slaniny bez kůže nebo špeku, 1 větší cibule, 1 velká mrkev, 1 menší celer, 1 středně velká petržel (příp. pastiňák), 1 zakysaná smetana (200-250g), 1 smetana ke šlehání (200-250g), 4 ks bobkového listu, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce, 1 čajová lžička sušeného tymiánu, sůl, cukr krupice, ocet, citrónová šťáva (nebo citronek), hladká mouka, voda; brusinky, šlehačka a citrón na servírování

Postup přípravy

Tento recept sem vypisuji na přání maminek se souhlasem jeho autorky, paní Jitule64.

1) Připravíme si sladkokyselý nálev: 2 litry studené vody + 12 zarovnaných polévkových…

Zobrazit více...
OMÁČKY
svíčková od Marty - LUXUSNÍ

svíčková od Marty - LUXUSNÍ

Potřebné ingredience

tento recept je od kolegyně Marty a musím říct, že celá rodina se shodla, že v životě takovou svíčkovou nejedli...je to tím, že se maso nakládá den dopředu...dobrou chuť všem... 1 kg masa (vepřové, hovězí, zvěřina), 20 dkg obyčejné slaniny, 2 větší mrkve, 1 petržel kousek celeru, 2 větší cibule, 5 zrníček celého pepře, nového koření, 3 bobkové listy, 2 kolečka citronu, bez pecek, ½ másla, ¼ l sladké smetany, hladká mouka na zahuštění, oce, sůl, cukr, jelikož je opravdu luxusní, dělám 2 násobnou dávku (2 x víc zeleniny, 2 smetany)

Postup přípravy

Maso nasolíme a prošpikujeme, kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření, citron (kdo má strach ze zhořknutí, může jen zakapat), zbytek slaniny, pražíme na másle dozlatova.

Zobrazit více...
OMÁČKY
rychlá znojemská

rychlá znojemská

Potřebné ingredience

250 g kuřecích prsou, 50 g třeba vysočiny, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, půlka kostky masoxu, 1 větší lžíce hořčice, sůl, pepř, olej, mouka hladká

Postup přípravy

cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat,přidáme na kostky nakrájený salám, okurky, vmícháme hořčici,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Přišlo mi spoustu receptů na guláš

Přišlo mi spoustu receptů na guláš

Potřebné ingredience

Kdo má zájem ráda přepošlu. Je to asi + - 65 receptů

Postup přípravy

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA
ngredience:
750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,
1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30…

Zobrazit více...
OMÁČKY
KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

500g kuřecích steh.řízků(může být i vepř.plecko,kýta,záleží kdo co má rád,ale z kuřecího je to rychlejší) 1 cibule,100g gothaje(nebo jakékoliv párky),50g anglické,2 kyselé okurky,plnotučná hořčice,olej,sůl,pepř,zak.smetana,mouka,mléko,masox

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme anglickou nakrájenou na malé kostičky,přidáme maso,až se zatáhne posolíme,opepříme,přidáme 2-3lžíce hořčice,trochu orestujeme a zalijeme vodou.Přidáme salám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list

Postup přípravy

1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.

2) Pak teprve přidáme cibuli…

Zobrazit více...
OMÁČKY
luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!

luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!

Potřebné ingredience

2 šlehačky, 4 lžíce sterilovaného nebo čerstvého kopru, sůl, cukr, ocet, 1 kysaná smetana, 1/4l mléka, hladká mouka

Postup přípravy

2 šlehačky a 4 lžíce kopru přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 kysanou smetanu, rozmícháme 1 hrníček mléka s hladkou moukou (hustotu jak máte rádi, 3-5 lžic mouky), pomalu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

* 400 ml smetany * * sůl * * 1 balíček kopru * *1 lžíci octa * * mléko * * cukr * * voda * * 100g másla * * 4 lžíce hladké mouky * PŘÍLOHA : * vejce * * brambory *

Postup přípravy

Čerstvý kopr opereme a nasekáme ...
Do rozpuštěného másla nasypeme hl. mouku a trochu orestujeme
Za stálého míchání nalijeme teplou vodu 500 ml a potom mléko 600ml, osolíme…

Zobrazit více...

Kategorie