Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Luxusní zvěřinový gulášek

Luxusní zvěřinový gulášek

Potřebné ingredience

zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Kančí kýta na smetaně s brusinkami

Potřebné ingredience

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

Postup přípravy

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jehněčí...

Jehněčí...

Potřebné ingredience

Jehněčí, anglická slanina, cibule, česnek, růžičková kapusta, houby, kurky chleba, sůl, provensálské koření, kousek másla.

Postup přípravy

Dospod pekáčku dáme anglickou,cibuli na plátky,česnek na plátky,několik hlaviček růž.kapusty,houby a několik kousků chlebových kurek,na to položíme očištěné,nasolené maso a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nutrie na švestkách

Nutrie na švestkách

Potřebné ingredience

200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)

Postup přípravy

Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
RAGÚ ZE ZVĚŘINY

RAGÚ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)

Postup přípravy

Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Svíčková z daňka

Svíčková z daňka

Potřebné ingredience

dančí maso špek cibule kořneová zelenina halali máslo tymián, celý pepř, nové koření, sůl, koření divočina, bobkový list smetana hl. mouka citron cukr

Postup přípravy

Maso prošpikujeme, na máslo dáme cibuli na půlkolečka, na to kořenovou zeleninu, cukr, citron, opečeme maso ze všech stran, přidáme koření, trochu halali, podlijeme a dáme péct do…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

Potřebné ingredience

Maminky prosím Vás moc pěkně, můžete mně poradit nějaký Váš osvědčený recept na srnčí maso, četla jsem, že čím je zvěřina déle v láku naložená tím lépe. Na MMB je receptů na zvěřinů málo:-( a budu to vařit poprvé, mají přijít rodiče na večeři, tak bych ráda, něco osvědčeného, že vím se to podaří a budete do dobré. Předem moc děkuji!:-) Eva P.S.: Potom hned vymažu, slibuji:-)

Postup přípravy

-

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)

Potřebné ingredience

500g kančího masa, 4 cibule, kousek slaniny, mletá paprika sladká, pálivá, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, vývar, hl. mouka, trochu červeného vína, olej (sádlo)

Postup přípravy

Maso, cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky. Na oleji smažíme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu. Cibulku osmažíme do hněda (až trochu spálíme), přidáme maso, krátce osmahneme,…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

Jahňacie s vínovou omáčkou

Potřebné ingredience

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

Postup přípravy

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny

Postup přípravy

Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…

Zobrazit více...

Kategorie