RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Perníčky moc dobré a měkké (5) 18.4.2019, 22:48
DNES Jablečná bábovka s ořechy (13) 18.4.2019, 14:57
DNES Šlehačkový beránek: (22) 18.4.2019, 13:47
včera Vrstvený kynutý koláč - povidlový (20) 17.4.2019, 20:59
Luxusní žemlovka s pudinkem (28) 16.4.2019, 18:38
Kachna na medu a pomerančích (2) 16.4.2019, 8:35
bramborová sladká buchta (2) 15.4.2019, 22:51
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 130.992 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13100 další >>

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Kuřecí závitek - 4 variace



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Naklepaná a osolená kuřecí prsa, hořčice, šunka (nebo debrecínka, kladenka, anglická slanina...), párek, okurka, možno i vajíčko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Prsa naplníme, přehneme na půl a uzavřeme jehlami.

1) V trojobalu - obalíme v trojobalu a osmažíme.
2) Přírodně - okořeníme z obou stran mletým pepřem, nebo kořením na kuře, nebo obojím (není nutné), obalíme v hladké mouce a osmažíme.
3) V hořčici - závitek namažeme z obou stran hořčicí a osmažíme. Dejte pozor, hořčice se trochu připaluje, ale je to strašně dobré.
4) Pečené v troubě - pokud máme prsa i s kůží, můžeme okořenit jako kuře a upéct v troubě.

Příloha: Brambory, bramborová kaše, hranolky, americké brambory.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jitka H. (JitulaČ) ID 190595 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Dúhová


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

x

POSTUP PŘÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Andrea O. (AďaO) ID 153424 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 200 g jemně nastrouhané mrkve, 125 g třtinového cukru, 1 vejce a 1 žloutek, ½ lžičky skořice, šťáva z ½ citronu, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka jedlé sody, 100 ml oleje. Poleva: 100 g cukru moučka, 1 PL horké vody, 1–2 PL citronové šťávy. Dále: cukrové zdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Zamícháme mrkev, cukr, vejce a žloutek, skořici, citronovou šťávu. V druhé misce smícháme mouku s práškem a sodou. Mouku vsypeme do mrkve, promícháme a až potom nakonec zapracujeme do směsi olej. Těstem naplníme košíčky v muffinové nebo minimuffinové formě asi 2 mm od vrchu a v předehřáté troubě upečeme. (Já pekla minimuffiny na 200°C 18 minut.)
Vychladlé muffinky potřeme citronovou polevou a posypeme zdobením.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

KŘEHKÉ DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dávka na 1 plech: 45 g hladké pšeničné mouky, 1 PL kukuřičného škrobu, 35 g jemného krystalového cukru, 2 ks menších, čerstvých vajec (oddělíme bílky od žloutků), 1 PL moučkového cukru na posyp před pečením.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tyto proslulé piškoty získaly svůj název „Savoiardi“ díky italské královské rodině Savoy již v době rané renesance. Podle tradičního jednoduchého receptu se v Itálii pečou dodnes a jsou pro tuto zemi natolik důležité, že je název i s přesnou recepturou chráněný. Křehké sušenky tvoří základní složku pro mnoho italských dezertů, z kterých je nejznámější tiramisu.

Postup:
Nejprve si připravíme plech s pečícím papírem a rozehřejeme troubu na 180 st. C. Pak vyšleháme bílky při vyšších otáčkách a hlídáme moment, kdy se začne tvořit sníh. V tuto chvíli, stále šleháme, přisypáváme cukr krystal a nakonec vyšleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme rozšlehané žloutky. Ty jsme předem pouze lehce a krátce ručně našlehali metličkou, případně vidličkou. Nakonec do mísy s nadýchanou vaječnou směsí prosejeme hladkou mouku smíchanou s kukuřičnou moučkou a lehounce promícháme.

Hladkým těstem naplníme zdobící sáček s kulatou špičkou a na plech stříkáme tenčí proužky stejných velikostí, které na závěr přes sitko jemně posypeme hladkým cukrem. Několik minut počkáme, aby se cukr vsákl do těsta a znovu pocukrujeme. Pečeme podle velikosti piškotů zhruba kolem dvanácti minut do mírně zlatavého odstínu.

Jsou lehké a snadno stravitelné, pro samostatnou konzumaci výborně chutnají namáčené v horké čokoládě nebo v cappuccinu, můžeme je použít při výrobě charlotty a pokud křehoučké piškotky zvolíme ke snídani, skvěle zasytí spolu s mlékem, či kávou.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 14.4.2019, 20:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

DOMÁCÍ KRTKŮV DORT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100 ml oleje 100 g moučkový cukr 2 vejce 1 lžíce rumu 180 g polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 125 ml mléka Náplň: 3 banány 2 šlehačky na šlehání (500 ml) 2 ztužovač 40 g moučkový cukr 70 - 80 g čokolády na vaření,banánový sirup (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.rnrnPo obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!rnrnNa náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme,přidáme banánový sirup podle chuti.rnrnBanány podélně rozkrojíme(mohou být i celé) a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

kamila b. (blikama) ID 73784 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

KNIHA V MODROBÍLÉM


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUSY: jedna strana OŘECHOVÝ + kompotovaný ananas, druhá strana MRAMOROVÝ + kompotové broskve
KRÉM: mascarponovo-smetanový - použitý do obou korpusů
SIRUP NA KORPUSY: použity kompotové šťávy ze zadaného ovoce
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na obmazání celého dortu
FONDÁN: bílý + obarvený do modra na dozdobení
JEDLÝ PAPÍR
VELIKOST KNIHY: 40x30 cm
VÝŠKA: 8 cm

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

AUTÍČKOVÝ PRO DOMINIKA


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

HORNÍ KORPUS: KAKAOVÝ, průměr 20 cm + zavařené višně bez pecek
SPODNÍ KORPUS: MRAMOROVÝ, průměr 25 cm + kompotované broskve
KRÉM: smetanovo-mascarponový s přidáním cream cheese - použitý do obou dortů
SIRUP NA KORPUSY: použity šťávy z kompotů
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na obmazání dortů
FONDÁN: černý a bílý, který byl trochu obarvený modrou potravinářskou barvičkou
MODELACE AUTÍČEK: z modelovací hmoty BIANCO WHITE IRYS Master Martini.
DOZDOBENÍ DORTŮ: kousky obarvených fondánů

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

NAROZENINOVÝ


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

JEN PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS - mrkvový s kokosem, rozinkami v rumu a banánem (bez ořechů kvůli alergii na ořechy)
KRÉM - mascarponovo-smetanový s citronovou šťávou
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE- na obmazání celého dortu
KRÉM MÁSLOVO-BÍLKOVÝ- na zdobení dortu
JEDLÁ FOTOGRAFIE
STŘÍBRNÉ CUKRÁŘSKÉ KULIČKY
FONDÁNOVÉ PÍSMO

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra Š. (Arěv52) ID 463222 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 14.4.2019, 11:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce, 1 hrnek přírodního cukru, 1/2 hrnku oleje, pár kapek vanilk. esence, 50ml mléka, 1 hrnek polohrubé mouky+1/2 prdopeče, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 100g nasekané čokolády, 150g nasekaných lískačů

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše šleháme v přesném pořadí, nakonec vmícháme ořechy, jablka, lískáče. Pečeme na 180´C, kontrolujeme špejlí. Na závěr lze polít čoko polevou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 15.4.2019, 9:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Hovězí kýta na víně s máslovo-parmezánovou polentou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hovězí kýty, ½ lžičky soli, ½ lžičky třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, bílý pepř, 2-3 lžíce sušené cibule, 5 stroužků česneku, 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1 lžíce kukuřičného škrobu, 50 ml vody; * MÁSLOVO-PARMEZÁNOVÁ POLENTA: 100 g instantní polenty, 1 l vody, 1 lžička soli, 3 lžíce másla, 2-3 lžíce nastrouhaného parmezánu

POSTUP PŘÍPRAVY

Česnek pokrájet na malé kostičky.

Maso vložit do hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.
Zalít vodou + vínem + worcesterovou omáčkou.

Pomalit na LOW 6-7 hodin (3,5l hrnec).

Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jitka D. (Ayra) ID 3251 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 130.992 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13100 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt