Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Svítek do polévky

Svítek do polévky

Potřebné ingredience

3 vejce, sůl, 2 lžíce rozpuštěného másla, mléko, voda, mouka (hladká, celozrnná pšeničná, žitná celozrnná, ev. trochu kukuřičné), ev. bylinky

Postup přípravy

Utřeme žloutky s máslem a solí, přidám mouku a tekutiny, aby vzniklo řidší těsto, nakonec vmícháme našlehané bílky (buď 2 našlehané do sněhu, nebo všechny našlehané jen zlehka -…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Potřebné ingredience

velké strakaté fazole (cca 150g), fazole adzuki (cca 300g), červená čočka (cca 100g), 1 velká mrkev, řapíkatý celer (2 - 3 řapíky), 1 velká pikantní klobása, 750 - 1000g vývaru, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 - 2 stroužky česneku, tymián, majoránka, čerstvá petrželka

Postup přípravy

Fazole uvaříme bez namáčení (adzuki přidáme o trochu déle než velké), ke konci osolíme. Scedíme, ale trochu vody necháme na případné doředění polévky. Kolečka klobásy orestujme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

1kg růžičkové kapusty, 1 nastrouhané jablko, sůl, pepř, kmín, majoránka, tymián, muškátový oříšek, přepuštěné máslo, 1 šlehačka, 500g vývaru, ev. kousek orestované anglické slaniny a bílé balzamiko

Postup přípravy

Kapustu očistíme, zespodu nařízneme do kříže a hodíme do vroucí osolené vody, vaříme 10 min., poté hned scedíme a propláchneme ledovou vodou. Asi 1/4 kapustiček nakrájíme na půlky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s pohankou

Rajčatová polévka s pohankou

Potřebné ingredience

1 plechovka krájeným rajčat (400g), asi 100g passaty, stroužek česneku, kousek celeru, 1 mrkev, olej, 200g bílého vína, 750g vývaru, sůl, pepř, petrželka, miska vařené pohanky, ev. cukr

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky mrkve a celeru, po chvíli přidáme i plátky česneku. Přilijeme víno, necháme vyvařit. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přiklopíme a vaříme do změknutí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s nočky

Rajčatová polévka s nočky

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce balzamika, 1 plechovka rajčat, 500 - 700g vývaru, sůl, pepř, olej, bazalka. Noky: 125g ricotty, 100g parmazánu, 80g hladké mouky, 1 vejce, sůl, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, ke konci přidáme česnek a cukr. Až cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a vaříme 2- 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar, bazalku, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Potřebné ingredience

200 - 250g bílých fazolí, sůl, pepř, 500g vývaru, 1 stroužek česneku, 200g krájených rajčat, 1 - 2 mrkev, 2 řapíky celeru, 100g klobásy

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme, druhý den scedíme. Kousky klobásy nasucho orestujeme a vyjmeme bez tuku. Na zbylém tuku orestujeme kousky mrkve a celeru, přidáme česnek a zalijeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

jemné vločky, eidam nebo gouda, sůl, pepř, česnek, petrželka, vejce, hrubá mouka

Postup přípravy

Vypracujeme celkem tuhé těsto, vyválíme knedlíčky a zavaříme v polévce.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

olivový olej, sůl, pepř, 500g vývaru, 500g malých cuket na půlkolečka, 3 lžíce parmazánu, 50g šlehačka, 1 stroužek česneku, bazalka, ev. lžíce mascarpone

Postup přípravy

Na oleji krátce orestujeme necelou třetinu osolené cukety - aby zůstala křupavá - a vyjmeme. Na zbylém oleji orestujeme zbytek cukety, po chvíli přidáme česnek, bazalku, sůl a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová česnekovo-fazolová

Krémová česnekovo-fazolová

Potřebné ingredience

asi 2 hrsti vařených bílých fazolí, 500g vývaru, 200 - 300g mléka, sůl, 5 stroužků česneku, olej, 4 malé brambory, 100ml šlehačky, bazalka

Postup přípravy

Do vývaru a mléka dáme vařit na kousky brambory, 4 stroužky česneku a sůl. Po a 5 - 10 min. přidáme fazole a vaříme do změknutí brambor. Přidáme bazalku, rozmixujeme, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie