Top recepty
Naposledy komentované recepty
- Medvědí tlapky podle Malíčka (7)
- Rychlý dvoubarevný hrníčkový moučník s mandarinkami (10)
- Bezlepkové vánoční perníčky - hned měkké (26)
- ***Bábovka,maková /ořechová,či kokosová/,dle chuti*** (35)
- Frgál z domácí pekárny (4)
- Hrníčkové lívance i pro začátečnice (23)
- Kokosové kostičky - nepečené (42)
- Minutkové kuřecí nudličky na šlehačce (53)
- OLEJOVÁ JEDNODUCHÁ BÁBOVKA (2)
- Jablečný štrůdl (6)
Schopperl - prstové nudle z bramborového těsta
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 25 minut / doba odpočinku cca 12 hodin / doba pečení cca 40 minut 8 větších brambor 250 g hladké mouky 2 vejce Sůl Muškátový oříšek, strouhaný 250 ml mléka přepuštěné máslo _ Butterschmalz
Postup přípravy
Den předem uvařte brambory ve slupce a nechte přes noc vychladnout. Brambory oloupejte a buď prolisujte lisem na brambory do misky nebo je do misky nastrouhejte na jemném…
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut Na marinádu: 1 kus celeru 1 velká mrkev 2 m velká cibule 2 stroužky česneku 2 hřebíčky 2 bobkové listy 10 kuliček pepře 5 plodů jalovce Sůl Cukr 400 ml červeného vína 200 ml červeného vinného octa 1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta) Na pečení masa: 2 lžíce tuku 2 cibule 2 lžíce medu 200 ml vývaru 100 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek
Postup přípravy
V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer,…
Klöße _ bramborový knedlík od babičky
Potřebné ingredience
Doba přípravy cca 30 minut / Doba vaření cca 20 minut 500 g brambor , uvařených až do "rozvaření" 100 g škrobové moučky (pšeničný nebo bramborový škrob) 1 žloutek 1 lžíce másla sůl muškátový oříšek
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Necháme trochu vychladnout a prolisujeme lisem. Dochuťte solí, máslem a muškátovým oříškem. Vmícháme vaječný žloutek a škrob. …
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel
Potřebné ingredience
Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta
Postup přípravy
Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …
Schwarzwaldský dort jako od babičky
Potřebné ingredience
Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu
Postup přípravy
Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…
Tvarohový koláč z Bavorska
Potřebné ingredience
Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů) Na křehké těsto pro korpus 200 g mouky ½ balení prášku do pečiva 1 vejce 75 g cukru 65 g másla Tuk na vymazání - máslo Na náplň: 200 g cukru 1 šálek oleje (malý šálek 100 ml) 3 vejce ½ litru mléka 1 balení vanilkového cukru 1½ balení vanilkového pudinkového prášku 750g tvarohu
Postup přípravy
Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo.…
Neuvěřitelně lahodný dort
Potřebné ingredience
6 vajec, špetku soli, 180g cukru 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva směs na potření korpusu z 150 ml mléka + 1 polévková lžíce kondenzovaného mléka. Krém 300 g Másla 280g kondenzovaného mléka vanilkový extrakt 1 lžička. (nebo podle vašeho vkusu). strouhaná čokoláda 30-40g.
Postup přípravy
6 vajec, špetku soli, 180g cukru šlehejte, dokud se nezvětší 3-4krát. 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva dortová forma 22 cm. Pečeme v troubě vyhřáté…
Vepřové po uhersku
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,asi 4 stroužky česneku,2 bílé papriky,asi 4 rajčata,sůl,mletá paprika,pepř,olej,zakysaná smetana,hladká mouka,trocha mléka
Postup přípravy
Na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.Pak přidáme maso nakrájené a proužky,osolíme,opepříme ,posypeme sladkou paprikou,podlijeme masovým vývarem…
Hráškový krém ????????
Potřebné ingredience
1 cibule 300g mražené hrášku Bonduelle Malý hrášek v plechu Bonduelle (v páře) Nemusí být 0,5l vývaru Smetana na vaření Sůl a pepř
Postup přípravy
Na másle s troškou oleje osmahneme krátce cibulku, přisypeme mražený hrášek, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Povaříme 5minut,pak přidáme druhý hrášek, osolíme, opepříme a…
Pomazánka co dům dal
Potřebné ingredience
Tvrdý salám, hermelín, eidam, vejce, okurka, majonéza, hořčice, tavený sýr, pomazankové máslo, sůl, pepř, petrželka, trochu mleté papriky.
Postup přípravy
Nastrouháme salám, vejce, okurku, eidam a hermelin. V druhé misce jsem si vyšlehala pomazankové máslo, tavený sýr, majonézu a hořčicí a pak vše smícháme dohromady. Ochutíme sooli,…