Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarožník s rozinkami

Tvarožník s rozinkami

Potřebné ingredience

5 vajec, 100 g másla, 130 g dětské krupičky, 150 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 500 g tvarohu v kostce, 1 lžička vanilkového extraktu, hrst rozinek.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky se změklým máslem a zbytkem cukru ušleháme, přidáme lžičku vanilkového extraktu. Přidáme tvarohy a důkladně je zašleháme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové košíčky nepečené

Tvarohové košíčky nepečené

Potřebné ingredience

Korpus: 100 g jemných ovesných vloček, 50 g másla, 2 PL medu. Náplň: 200 g ovoce (ostružin a malin), 2 PL cukru krupice, 250 g tvarohu v kelímku, 2 PL cukru moučka, 6 želatinových plátků. Dále: smetana ke šlehání, sirup na polití.

Postup přípravy

Ovesné vločky upražíme na suché pánvi, rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem a tekutým medem. Hmotu roztlačíme do 12 papírových košíčků, uložených do muffinové formy a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové košíčky jemné

Tvarohové košíčky jemné

Potřebné ingredience

Korpus: 100 g jemných ovesných vloček, 50 g másla, 2 PL medu. Náplň: 250 g hustého tvarohu v kelímku, 200 g zakysané smetany, 2 PL cukru moučka, 6 PL ostružinového sirupu, 4 želatinové plátky. Dále: smetana ke šlehání, sirup na polití.

Postup přípravy

Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru, smícháme s rozpuštěným máslem a tekutým medem. Směs rozdělíme do 12 papírových košíčků, uložených v muffinové formě, utlačíme a necháme chvíli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový chlebíček s mandlemi

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g hořké čokolády (minimálně 60%), 100 g másla, 100 g sloupnutých jemně nastrouhaných mandlí, 4 vejce, 100 g cukru moučka, 35 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli. Dále: 75 g hořké čokolády, kousek kokosového oleje nebo 100% tuku, sekané mandle na posypání.

Postup přípravy

Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Připravíme si mandle a směs mouky s práškem, sodou a solí. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něho 3 lžíce cukru. Zbytek…

Zobrazit více...
DORTY
Malinovo-tvarohový dort

Malinovo-tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka

Potřebné ingredience

150 g hořké čokolády, 150 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 140 g hladké celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 3 žloutky, 5 bílků. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Vyšleháme tuk se zbylým cukrem a vychladlou čokoládou do pěny, po jednom zašleháme žloutky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvová bábovka s tvarohem

Mrkvová bábovka s tvarohem

Potřebné ingredience

3 vejce, 130 g třtinového cukru, 200 g najemno nastrouhané mrkve, 250 g měkkého tvarohu, 60 g oleje, 70 g rozmixovaných ovesných vloček, 70 g polohrubé mouky, 140 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice. Dále: tuk a jemná strouhanka na vymazání formy.

Postup přípravy

Na internetu na mě náhodou vykoukl tento recept a hned jsem věděla, že mi nedá pokoj, dokud ho nevyzkouším. Bábovka nám chutnala, takže recept nezklamal, ale mile překvapil.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake s malinami a šlehačkou

Cheesecake s malinami a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g BeBeček, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 125 g cukru moučka, šťáva z ½ citronu, 3 vejce. Dále: balíček mražených malin (280 g), 2 PL cukru krupice, 2 želatinové plátky, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky) a na dno natlačíme sušenkovou směs. Necháme ztuhnout…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Potřebné ingredience

Spodní těsto: 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g másla, 2 PL kakaa, 5 PL studené vody, 1 vejce. (bez cukru) Náplň: 500 g očištěných jablek, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 40 g kokosu, hrst rozinek. Vrchní těsto: 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 ml oleje, 60 ml studené vody, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme tmavé těsto a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme na malé kousky a v míse je promícháme s ostatními surovinami. Na plech 30x40 cm s pečícím papírem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký ořechový koláč

Křehký ořechový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 125 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g strouhaných ořechů, 1 PL cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 3 vejce, 125 g cukru moučka, 125 g strouhaných ořechů, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: 1 PL marmelády, 8 půlek ořechů.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, ze kterého odložíme bokem kousek asi tak velikosti ořechu. Ostatní těsto rozválíme a vložíme do slabě vymazané koláčové formy (průměr 28 cm) i na…

Zobrazit více...

Kategorie