Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Švestkové povidlí - bez míchání!!!

Švestkové povidlí - bez míchání!!!

Potřebné ingredience

3kg vyloupaných švestek 500g cukru 2dl octa

Postup přípravy

Na vyloupané švestky nasypete cukr, nalijete ocet a necháte do druhého dne odležet. Pak dáte nezakryté vařit na 4h a NEMÍCHAT!!! Nebojte se toho!!! Nechte prostě vařit a čekejte.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rosol z bezinkových květů, citronů a máty

Rosol z bezinkových květů, citronů a máty

Potřebné ingredience

uvedené v postupu

Postup přípravy

Natrháme bezové květy (20) -
vložíme do nádoby a přelijeme vlažnou svařenou
vodou s kolečky ze dvou citronů.
Necháme louhovat.
Poté scedíme a odměříme vodu..
Já ji…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šťáva z bezu

Šťáva z bezu

Potřebné ingredience

Bezové květy, 4 kg cukru, 4 citrony, lžička kyseliny citronové

Postup přípravy

Natrhej 2 tašky rozkvetlých květů černého bezu, osprchuj je ve vaně a pak nůžkami odstřihuj květy od těch stopek ( trochu stopek nevadí :-)) do velké mísy či lavoru a posyp…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CUKETOVÉ "LEČO" sterilované

CUKETOVÉ "LEČO" sterilované

Potřebné ingredience

1 kg cukety,4rajčata,2 šálky čerstvých fazolových lusků,2 papriky,4 lžíce oleje,4 lžíce octa,4 cibule,palička česneku,bazalka,petrželka podle chuti.

Postup přípravy

Na oleji zpěníme na kroužky nakrájenou cibuli,na plátky česnek.Přidáme cuketu(mladé neloupeme) nakrájenou na kousky,opečeme,vsypeme plátky rajčat,paprik,fazolky nařezané na 4 cm…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Levandulový med

Levandulový med

Potřebné ingredience

2 hrsti levandulových květů ( já dělala z potravinářské, sušené a je výborný), 1 litr vody, 3 bio citrony, kousek celé skořice, 1 kg třtinového cukru

Postup přípravy

Květy dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme pokrájené citrony i s kůrou, skořici a asi 20 minut povaříme na mírném ohni. Pak necháme den odstát, poté scedíme, přidáme cukr a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

250kusu hlaviček pampelišek,pomeranč,kyselina citronová,1kg cukru(možno bílý i třtinový)já dával pul kila bílý krytal a pul kila třtinový-med je po něm krásně tmavý.

Postup přípravy

Pampelišky natrháme nejlépe ve slunečný den a v pravé poledne nebo po něm, to je v nich nejvíce pylu,ovšem vybereme místo kam se pokud možno nechodí venčit psy..Pampelišek máme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Chilli omáčka extra pálivá

Chilli omáčka extra pálivá

Potřebné ingredience

25ks chilli papriček Habanero, 0,5kg očištěné čerstvé kapie, 4 stroužky česneku, 2 menší tetra-pack balení rajčatového pyré, 1dcl rostlinného oleje, 1/2 balíčku DEKA, 0,5 KL soli, 2 PL cukru a 2 PL octu

Postup přípravy

Chilli papričky očistíme od semen a stopek (při čištění důrazně upozorňuji na potřebu použití chirurgických rukavic!!!) na masovém mlýnku pomeleme spolu s kapií a česnekem. Dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pomerančová šťáva - bleskovka

Pomerančová šťáva - bleskovka

Potřebné ingredience

cca 1kg pomerančů (záleží, jak jsou šťavnaté, ideální jsou v sítce, mají slabou kůru a vejdou se akorát na ruční odšťavňovač, 3/4-1kg cukru, zhruba 100ml vody (nemusí být), špetka kys. citronové (nemusí být)

Postup přípravy

Pomeranče odšťavníme-já to dělám ručně na klasickém ručním na citron :-), vymačkanou šťávu i s dužninou, která propadne dám do hrnce, přidám cukr, vodu a kys. citronovou, přivedu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňová marmeláda

Dýňová marmeláda

Potřebné ingredience

2 kg dýně hokaido, 1 kg želírovacího cukru, lžička strouhaného zázvoru, 1 l vody

Postup přípravy

Dýni, nakrájené citrony a pomeranče, zázvor dáme s vodou vařit asi na 40 minut, rozmixujeme, dáme želírovací cukr a povaříme asi 15 minut. Dáme do čistých sklenic, uzavřeme a dáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí křenex

Domácí křenex

Potřebné ingredience

300-400 g očistěného křenu,2 dcl převařené studené vody,1 dcl oleje,1PL cukru,1 PL octu,1 KL soli

Postup přípravy

Křen nakrájíme na menší dílky a rozmixujeme se všemi přísadami.Plníme do suchých malých skleniček.Vydrží i nějaký měsíc v ledničce,neztratí křenovou chuť a je stále bílý…

Zobrazit více...

Kategorie