Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Záhorácký závitek

Záhorácký závitek

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

plátky lasagne (počet podle velikosti hrnce, aby bylo na 4 vrstvy), 500 g mletého hovězího masa, několik plátků anglické slaniny, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 150 g Mozarelly, 300 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál...), 250 ml hovězího vývaru, malý rajský protlak, 500 ml Passaty, sůl, pepř, olej na orestování, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat.

Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky

Potřebné ingredience

* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)

Postup přípravy

Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Kuličky plněné sýrem s tarhoňou

Potřebné ingredience

* KULIČKY: 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 vejce, strouhanka, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá paprika, bylinky (bazalka, oregáno, petrželka), na naplnění sýr (Eidam, Gouda, Niva, Mozarella...), cibule na vyložení hrnce; * TARHOŇA: 200 g tarhoni, asi 5 žampionů, 5 plátků sušených rajčat, 1 cibule, olej na osmažení tarhoni, 1 lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat, bylinky na ozdobení (lahůdkovou cibulku, petržel, bazalku...)

Postup přípravy

V míse smíchat maso + vejce + prolisovaný česnek + sůl + pepř + papriku + bylinky, podle potřeby dohustit strouhankou.
Sýr pokrájet na menší kostky.
Z masové hmoty utvořit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře na patizonu

Kuře na patizonu

Potřebné ingredience

kuřecí díly, koření na kuře, 1 patizon, 1-2 cibule, cca 10 stroužků česneku, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Patizon oloupat, odstranit vnitřek s peckama, pokrájet na kostky a dát do máslem vymazaného hrnce.
K tomu přidat na plátky pokrájenou cibuli a česnek (část zamíchat s…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Béřovický králík

Béřovický králík

Potřebné ingredience

králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.

Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda ze sekané

Roláda ze sekané

Potřebné ingredience

masová směs na sekanou (cca 500 g), cibule, 3 vejce, ½ papriky - kapie, 50 g sýra mozarella, 1 pikantní klobása, plátky slaniny na obalení rolády

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny na náplň - z vajec udělat míchanici, papriku nakrájet na proužky, sýr pokrájet na kolečka/proužky.

Masovou směs rovnoměrně rozprostřít na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Crumble - jablečno-švestkový

Crumble - jablečno-švestkový

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček (jemné Emco), 70 g pšeničné mouky (může být i celozrnná), 70 g třtinového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli; * NÁPLŇ: 4-5 jablek, 8 větších švestek (samozřejmě je možno použít jiný poměr ovoce i jiné druhy), 70 g třtinového cukru, 30 g vanilkového cukru, ½ lžičky skořice; * NA POVRCH: plátky mandlí (nebo jiných ořechů); * KRÉM: lžíce Mascarpone, 2 lžíce zakysané smetany (a případně na poprášení trochu strouhané hořké čokolády)

Postup přípravy

Dno hrnce vymazat máslem.

Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky.
Ovoce nasypat do hrnce a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí rolky s pórkem

Krůtí rolky s pórkem

Potřebné ingredience

krůtí plátky, pórek, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, směs koření na kuře, 4 menší rajčata, 1 cibule, sladká smetana, bujón, instantní jíška

Postup přípravy

Plátky masa naklepat do tenka a poprášit kořením na kuře.
Na maso položit plátky šunky a sýra, na to rozložit pórek, pokrájený na kolečka.
Zamotat roládky a zajistit.

Zobrazit více...

Kategorie