Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chleba

Pivní chleba

Potřebné ingredience

275 ml piva pokojové teploty,125 ml vody,600g hladké mouky pšeničné,1pl mletého kmínu,1,5 čl soli,6g sušeného droždí

Postup přípravy

od tekutých po sypké nakonec po droždí dáme do pekárny program klasik velikost 2 barva střední ETA SIESTA

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba jako pizza

Chleba jako pizza

Potřebné ingredience

300ml mléka,2 pl oleje,1 pl octa,2 čl soli,1 čl cukru,360g pšeničné mouky hladké,140g pšeničné mouky Celozrnné,7g sušeného droždí,1pl semínek slunečnice,1pl semínek dýně,3 cm nahrubo nastrouhaného loveckého salámu,pizza koření

Postup přípravy

klasickým způsobem navážíme suroviny a dáme program Klasik,barva střední,velikost 1

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnný pšeničný s kořením

Celozrnný pšeničný s kořením

Potřebné ingredience

300ml vody,3 pl oleje,2 čl soli,1 čl cukru,290 celozrnné mouky jedno jaké,210 hl pšeničné,1 čl sušeného droždí a na závěr koření dle chuti já dávám třeba směs na bylinkové máslo,na pizzu,nebo mraženou bazalku jak kdo má rád

Postup přípravy

Do pekárny postupně dáme potřebně množství surovin od tekutých po sypké a nakonec droždí.
ETA SIESTA
Program celozrnný,světlý,velikost 1

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Světlý chlebík s br.kaší sušenou

Světlý chlebík s br.kaší sušenou

Potřebné ingredience

100ml vody,160ml mléka,2 pl másla,260g hl.mouky pšeničné,100g mouky žitné,2 pl br.kaše v prášku,2 čl soli,1 čl cukru,1 čl mletého kmínu,6 g sušeného droždí(nejlepší a nejlevnější je z modrým ptákem-mají ho v Globusu,Albertu)

Postup přípravy

Tak jak jsou psané suroviny dáváme do pekárny tj- nejdříve tekuté potom sypké a nakonec droždí.
Pekárna ETA SIESTA program klasik,velikost 1 kůrka světlá
přeji dobrou chuť

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí

Postup přípravy

Program 1,kůrka střední,bochník velký

Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
V domácí pekárně - VÁNOČKA

V domácí pekárně - VÁNOČKA

Potřebné ingredience

200 ml mléka,
200 g másla nebo hery rozpuštěné
3 žloutky,
500 g polohrubé mouky,
1,5 čajové lžičky inst.drozdi,
100 g cukru krupice,
1 vanilkový cukr,
1 čaj.lžička soli,
2 čaj.lžička citrónové kůry,
špetka muškátového oříšku,
60 g rozinek.

Postup přípravy

Peču v pekárně ETA
Program 1 klasik, kůrka světlá, chlebík velký.

Je to mňamka.Peču jako chleba,nezplétám a kyne až nám zvedá někdy víko.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SEKANÁ - recept od mé tchýně :-))))

SEKANÁ - recept od mé tchýně :-))))

Potřebné ingredience

1kg ml. masa, 4 vejce, 1 osmahnutá cibule na sádle, 4 špety majoránky, necelá půl lžička sladké papriky, 1/3 lžičky pepře, 3 né vrchovaté lžičky soli (víc určitě ne, bylo to slanší, ale já to mám ráda :-))), 3 hrsti strouhanky, 5 stroužků česneku, 0,75 dcl vody (nemusí asi být, protože moje mamka ji tam nedává, já ano)

Postup přípravy

vše s mícháme a uděláme bochánky a dáme na plech, na bochánky můžeme položit plátek špeku :-))), podlejeme vodou a postupně podléváme při pečení, pečeme asi hodinu na cca…

Zobrazit více...

Kategorie