Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
POVIDLA v PH

POVIDLA v PH

Potřebné ingredience

2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu

Postup přípravy

POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

PAPRIKA S CIBULÍ ( na chlebíčky, obložené mísy )

Potřebné ingredience

20 - 25 ks paprik, 5 - 6 cibulí dle velikosti. NA SVAŘENÍ : 1/2 l vody, 1/2 l octa, 10 dkg oleje, 20 dkg cukru, 1 lžička soli.

Postup přípravy

Papriky nakrájíme na proužky, cibuli také na proužky. Nejprve svaříme do varu nálev.........ochutnejte zda není potřeba ocet nebo cukr, prostě dle vaši chuti. Když začne nálev…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez cukru

Povidla bez cukru

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

Postup přípravy

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

SPOUSTA RAJČAT ? LUXUSNÍ KEČUP

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8) 1/4 lžičky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot se solí

Kompot se solí

Potřebné ingredience

Ovoce, špetka soli do každé sklenice, převařená vychladlá (vlažná) voda

Postup přípravy

Ovoce napěchujeme do sklenice, přidáme špetku soli, zalijeme vodou, zavíčkujeme a vaříme v hrnci s vodou na 85-90°C asi 20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda s pektinem

Meruňková marmeláda s pektinem

Potřebné ingredience

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

Postup přípravy

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
jablíčkový kompot

jablíčkový kompot

Potřebné ingredience

jablíčka,hroznový cukr, citr.štáva,skořice,hřebíček

Postup přípravy

Jablíčka, která už potřebuji zpracovat, protože jejich doba na uskladnění je už u konce, zpracovávám
úplně jednoduše vnoučatům na kompot.
Jablíčka okrájím škrabkou na…

Zobrazit více...

Kategorie