Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
BURUNDI SNACK

BURUNDI SNACK

Potřebné ingredience

K burundy snacku neboli pochutině z afriky potřebuje pouze cibuli, banan a fazole. Pokud chcete být jako elita v burundi dáte si k tomu ještě zelí. Podle barvy zelí se pozná v burndy jak bohatý jste, pokud mate bílé je jasné, že vlastníte víc jak dvě kozy a pakoně, pokud červené máte velké bohatství. Burundy snack si můžete dát kdykoliv.

Postup přípravy

Kápnete pár kapek oleje a dáte smažit cibuli, až bude cibule měkká přidáte banán a fazole, nechte par minut nechat všechny chutě pracovat aby z toho vzniknul kvalitní burundy…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Running SUSHI

Running SUSHI

Potřebné ingredience

Suroviny na sushi- sushi rýže,nori řasa, avokádo,okurek,losos atd. Rýžový ocet. Sójová omáčka. Suroviny na polévku Pho Ostatní viz.postup.

Postup přípravy

Domácí running SUSHI. Děti nadšené. Na malé talířky a misky servírujeme: - sushi - různé druhy - zákusky (cheesecake, medovník, punčovy řez atd.) - polévka Pho - banán…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé Honzovy buchty bez kynutí

Rychlé Honzovy buchty bez kynutí

Potřebné ingredience

500 g polotučného tvarohu v kostce na pečení 2 vejce 240 g špaldové mouky (My jsme daly víc.) 2 lžičky jedlé sody Náplň: 200 g povidel, ale může být i maková, čokoládová, skořicová nebo ořechová náplň 2 lžíce oleje mouka na podsypávání

Postup přípravy

Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto. Když se vám těsto bude zdát moc husté, přidejte trošku mléka. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s borůvkami podle Josefa Maršálka

Muffiny s borůvkami podle Josefa Maršálka

Potřebné ingredience

Hmota na muffiny: 300 g hladké špaldové mouky 190 g sypkého sladidla (My jsme dávaly i míň.) 50 g oleje 2 vejce M 300 g tvarohu s jogurtem 50 g citronové šťávy (my jsme nedávaly.) 100 g borůvek 2 g soli 9 g prášku do pečiva Drobenka: 30 g sypkého sladidla 30 g másla 45 g hladké špaldové mouky 1 g soli

Postup přípravy

Smícháme si všechny sypké suroviny a přidáme tekuté. Borůvky smícháme s trochou mouky, aby neklesly na dno nebo je můžeme dát do těsta v košíčcích. Hmotu plníme do silikonových…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z jablek

Perník z jablek

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1/4 hrnku cukru moučka 4 středně velká jablka 1/2 balíčku prášku do pečiva 2 vejce 2 lžíce kakaa 10 lžic oleje 1 hrnek mléka 4 lžíce rumu Na posypání: 50 g cukru moučka Na vymazání a vysypání plechu s vyšším okrajem: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy

Do mísy dáme veškeré suroviny. Jablka strouháme na hrubém struhadle. Všechno důkladně promícháme. Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bramborová kaše au fromage

Bramborová kaše au fromage

Potřebné ingredience

Hermelin Brambory

Postup přípravy

Hermelin stačí ohřát v mikrovlnné troubě na minutu. Bramborová kaše klasický recept.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Potřebné ingredience

500 g špaget 3 rajčatové protlaky (120 g) 200 g eidamu 2 lžíce oregana sůl mletý pepř (dle chuti) olej (na vymazání pekáče)

Postup přípravy

Uvaříme špagety ve vroucí osolené vodě (podle návodu na etiketě, vaříme cca 10 minut). Po uvaření je scedíme. Jak správně uvařit těstoviny Připravíme směs na špagety. …

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný likér od Lukáše

Vaječný likér od Lukáše

Potřebné ingredience

6x žloutek, 250g cukr moučka, 1x vanilkový cukr, 1x tatra neslazené kondenzované mléko 250ml, klasické mléko 250ml, 250ml vodka, 50ml rum

Postup přípravy

250g cukru moučka a jeden vanilkový cukr utřít nebo ušlehat na pěnu s 6 žloutky, pak přidame kondenzované neslazeného mléko tatra (250ml) plus 250ml převařeného mléka (vypláchnu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tažený štrůdl

Tažený štrůdl

Potřebné ingredience

těsto 280 g hladké mouky 125-140 g teplé vody 30 g oleje nebo sádla 1 lžička citrónové šťávy nebo octa 1 vejce šp. soli náplň 1 kg strouhaných jablek rozinky cca 4 lžíce strouhanky nebo mletých piškotů cukr, skořice dle chuti na potření 100 g másla - rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu - v míse smíchejte mouku s mokrým základem a vypracujte hladké, lesklé, hladké a vláčné těsto, které dejte minimálně na hodinu odpočinout na teplé místo - těsto rozdělte na 4 díly, jeden si vezměte na práci, ostatní zakryjte a uschovejte - zatímco těsto odpočívá, připravte si jablka na náplň - váha uvedená v rozpisu surovin je brána jako čistá - co potřebujete přímo do štrůdlu, takže pokud budete čistit čerstvá jablka, připočítejte ještě nějakou váhu navíc - čerstvá jablka zbavte jádřinců a buď je nakrájejte je na tenké plátky nebo nastrouhejte nahrubo, pokud byste měli příliš šťavnatá jablka, tak část šťávy vyždímejte - rozpusťte si v rendlíku máslo a nechte trochu zchladnout, aby nebylo příliš horké - když je těsto odpočinuté, vezměte jeden díl těsta, částečně ho rozválejte a přeneste na čistou utěrku - předválené těsto začněte opatrnými pohyby vytahovat od středu ke krajům do všech směrů do tvaru obdélníku, dokud není dobře vidět vzor na utěrce - dávejte pozor, abyste těsto nepotrhali - vytahaný plát potřete máslem, trochu posypte strouhankou a rozprostřete na něj čtvrtinu jablek - z každé strany přitom nechte volný asi dvoucentimetrový okraj, silné okraje okrájejte pryč - pak jablka dle chuti poprašte cukrem i skořicí a pokud máte rádi rozinky v rumu, přidejte je - pokud máte mokřejší jablka, dejte strouhanku ještě na jablka nebo je před nandáním na těsto lehce vyždímejte - plát směrem od sebe přehněte těsto přes jablka, okraje přeložte směrem dovnitř a celý plát srolujte - hotový závin přeneste na plech s pečíc

Postup přípravy

- rozinky zalijte horkou vodu a nechte máčet - pokud je nemáte rádi, dávat samozřejmě nemusíte - do mísy prosejte mouku, v hrnečku rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Potřebné ingredience

1. Varianta: 2x sýr philadelphia 1balení má 125g nebo 2. Varianta: 1x pomazánkové máslo 1 balení má 150g plus 100g zakysané smetany 200 g eidam sýr 45% nebo Gouda 48% 150 g majonéza 5 stroužeků česneku - rozetřený nebo jemně nastrouhaný, špetku pepř mletý, špetku sůl

Postup přípravy

Varianta 1: dva Sýry Philadelphia Varianta 2: jedno pomazánkové máslo s 100g zakysané smetany zašleháme s majonézou, česnekem a pepřem. Na jemno nastrouháme eidam nebo goudu a…

Zobrazit více...

Kategorie