Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Mufloní zvěřina na česneku

Mufloní zvěřina na česneku

Potřebné ingredience

600 g mufloní zvěřiny (kýta, hřbet), 40 g slaniny, 60 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, nové koření, bobkový list, sůl, červené víno, hladká mouka, vývar

Postup přípravy

Zvěřinu protáhneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme koření, vložíme zvěřinu a opečeme po všech stranách…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Mufloní kýta na smetaně

Mufloní kýta na smetaně

Potřebné ingredience

800 g mufloní vykoštěné kýty, kyselé mléko, sůl, 50 g másla, 1 velká cibule, 1 bobkový list, rozmarýn, citronová kůra a šťáva, 3 stroužky česneku, hladká mouka, 200 ml kyselé smetany, cukr

Postup přípravy

Odleželé a odblaněné maso zbavíme loje, omyjeme a osušíme, naložíme přes noc do kyselého mléka. Poté je vyjmeme, otřeme dosucha, osolíme, na másle zpěníme nadrobno nakrájenou…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelení roštěnky

Jelení roštěnky

Potřebné ingredience

1 - 1,2 kg jelení zvěřiny z krku, kýty nebo hřbetu, sůl, pepř, 100 - 120 g slaniny, 100 g sádla, másla nebo oleje, větší cibule, cca 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Jelení krk nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme škrábanou nebo na tenko krájenou slaninou. Na rozehřátém sádle podusíme půlku nakrájené cibule, na ni…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KÝTA  Z DIVOČÁKA SE ZELÍM  -    výborné

KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné

Potřebné ingredience

2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.

Postup přípravy

2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
RAGÚ ZE ZVĚŘINY

RAGÚ ZE ZVĚŘINY

Potřebné ingredience

600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)

Postup přípravy

Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DAŇČÍ ŘÍZKY

DAŇČÍ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

DAŇČÍ KÝTA 2 STROUŽKY ČESNEKU 1 LŽICE OLEJE 1 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠTÁVY PEPŘ VEJCE MLÉKO DLE POTŘEBY HLADKÁ MOUKA STROUHÁNKA

Postup přípravy

PLÁTKY MASA NAKLEPEME A OPEPŘÍME JÁ NESOLÍM.V HRNEČKU SMÍCHÁME OLEJ,CITRONOVOU ŠTÁVU A PROLISOVANÝ ČESNEK.SMĚSÍ POTŘEME PLÁTKY MASA.NAROVNÁME DO MISKY A NECHÁME ODLEŽET JÁ…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Divočinovky

Divočinovky

Potřebné ingredience

Srdce,játra z velkého divočáka,máslo,mouka,2 žloutky z vejce,mléko.česnek,cibule

Postup přípravy

Srdce a játra si nakrájíme na plátky tak,aby se daly obalovat.Z másla,mouky a žloutků si umícháme těstíčko.Přiléváme mléko a přisypáváme mouku dle potřeby.Před obalováním si maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
srnčí na zázvoru

srnčí na zázvoru

Potřebné ingredience

srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička

Postup přípravy

Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Michalovo srnčí ragů

Michalovo srnčí ragů

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčí kýta (nebo kotleta), kořenová zelenina (2 větší mrkve, 1 celer, 2 větší petržele), 2 velké cibule. 2x Bobkový list, 4x jalovec, tymián, nové koření, kuličky pepře, sůl, tuk na smažení, mouku na jíšku (cca 5 lžic), asi litr vývaru (z kostí zvěřiny nebo z hovězích kostí) nebo vody s masoxem.

Postup přípravy

1. zeleninu nakrájíme na kousky
2. cibuli nakrájíme na jemno
3. maso nakrájíme na menší kousky
4. Rozehřejeme tuk v hrnci a zpěníme na něm cibulku. Ke zpěněné…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového…

Zobrazit více...

Kategorie