Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut 6 housek, alespoň 1 den staré 3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí 10 g másla 1 jemně nakrájená cibule 250 ml mléka 3 vejce Sůl a pepř případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Schwarzwaldský dort jako od babičky

Schwarzwaldský dort jako od babičky

Potřebné ingredience

Pracovní doba cca 60 minut /doba pečení cca 35 minut / doba odpočinku cca 3 hodiny - nejlépe v ledničce Na piškotový základ: 6 vajec, které oddělíme 250 g cukru 6 lžic horké vody 200 g hladké mouky 75 g Solamylu 50 g kakaového prášku, neslazeného 2 lžičky jedlé sody Na náplň: a ozdobení 1 sklenice višní (nejlépe schwarzwaldských-černých) 25 g Solamylu 800 g šlehačkové smetany 1 balení ztužovače šlehačky 1 polévková lžíce cukru Kirschwasser - Třešňovice _ velmi důležité !!! Čokoládové hobliny na ozdobu

Postup přípravy

Smíchejte žloutky s vodou a cukrem, dokud nevznikne velmi krémová směs a cukr musí být naprosto rozpuštěný. Mouku, škrob, prášek do pečiva a kakao smícháme a prosejeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč z Bavorska

Tvarohový koláč z Bavorska

Potřebné ingredience

Přísady pro pečící formu o průměru 26 cm (8 větších kusů -na fotografii- nebo12 menších kusů) Na křehké těsto pro korpus 200 g mouky ½ balení prášku do pečiva 1 vejce 75 g cukru 65 g másla Tuk na vymazání - máslo Na náplň: 200 g cukru 1 šálek oleje (malý šálek 100 ml) 3 vejce ½ litru mléka 1 balení vanilkového cukru 1½ balení vanilkového pudinkového prášku 750g tvarohu

Postup přípravy

Doba zpracování cca 30 minut / Doba odpočinku cca 8 hodin / Doba pečení cca 1 hodina 15 minut Na křehké těsto smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, cukr a máslo.…

Zobrazit více...
DORTY
Neuvěřitelně lahodný dort

Neuvěřitelně lahodný dort

Potřebné ingredience

6 vajec, špetku soli, 180g cukru 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva směs na potření korpusu z 150 ml mléka + 1 polévková lžíce kondenzovaného mléka. Krém 300 g Másla 280g kondenzovaného mléka vanilkový extrakt 1 lžička. (nebo podle vašeho vkusu). strouhaná čokoláda 30-40g.

Postup přípravy

6 vajec, špetku soli, 180g cukru šlehejte, dokud se nezvětší 3-4krát. 50 ml.rostlinný oleje 18O g mouky 8 g prášku do pečiva dortová forma 22 cm. Pečeme v troubě vyhřáté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové po uhersku

Vepřové po uhersku

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby asi 60 dkg vepřové plece,2 cibule,asi 4 stroužky česneku,2 bílé papriky,asi 4 rajčata,sůl,mletá paprika,pepř,olej,zakysaná smetana,hladká mouka,trocha mléka

Postup přípravy

Na lžíci oleje orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.Pak přidáme maso nakrájené a proužky,osolíme,opepříme ,posypeme sladkou paprikou,podlijeme masovým vývarem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hráškový krém ????????

Hráškový krém ????????

Potřebné ingredience

1 cibule 300g mražené hrášku Bonduelle Malý hrášek v plechu Bonduelle (v páře) Nemusí být 0,5l vývaru Smetana na vaření Sůl a pepř

Postup přípravy

Na másle s troškou oleje osmahneme krátce cibulku, přisypeme mražený hrášek, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Povaříme 5minut,pak přidáme druhý hrášek, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka co dům dal

Pomazánka co dům dal

Potřebné ingredience

Tvrdý salám, hermelín, eidam, vejce, okurka, majonéza, hořčice, tavený sýr, pomazankové máslo, sůl, pepř, petrželka, trochu mleté papriky.

Postup přípravy

Nastrouháme salám, vejce, okurku, eidam a hermelin. V druhé misce jsem si vyšlehala pomazankové máslo, tavený sýr, majonézu a hořčicí a pak vše smícháme dohromady. Ochutíme sooli,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Ředkvičková roláda

Ředkvičková roláda

Potřebné ingredience

2 - 3 svazky ředkviček - nastrouhat na plátky 6 vajec 2 lžíce mouky hrst strouhaného sýru pažitka medvědí česnek sůl, pepř

Postup přípravy

Vše smícháme - vylít na pečící papír, upéct na 180 st. 15-20 minut, Vlažné smotat. Vychladlou roládu potřeme sýrem, pom. máslem, posypeme paprikou na kostičky, poklademe šunkou a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Potřebné ingredience

1 kg čerstvých ostružin 500 g želírovacího cukru (s obsahem pektinu) nebo 1:1 cukru a ostružin 1 citron

Postup přípravy

Omyjte ostružiny pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Vložte ostružiny do hrnce a přidejte želírovací cukr nebo směs běžného cukru a ostružin. Přidejte nastrouhanou kůru z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaový závin

Kakaový závin

Potřebné ingredience

1 kvasnice, 180 ml mléka a 70 g cukru na kvásek. 500 g hl. mouky, 1 van. cukr, 1 vejce, 1 ČL soli, 60 g másla.

Postup přípravy

Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme kynout. Zbytek smícháme a přidáme i kvásek. Necháme opět kynout. Vyválíme z menší části tenký ovál, potřeme rozpuštěným máslem a…

Zobrazit více...

Kategorie