Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 150g špaldové mouky, 250g mletých škvarků, 100 g zakysané smetany, 1 a 1/2 lžičky soli, 21g droždí, 100 - 110g mléka, 1 vejce

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto (je poměrně řídké), necháme vykynout a vytvarujeme bochánky, které lehce zploštíme, nebo orazíme raznicí. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bagel

Bagel

Potřebné ingredience

250g hladké mouky (použila jsem celozrnnou), 10g prášku do pečiva, 3g soli, 1vejce, 250g bílého jogurtu. Na posypání dle libosti.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a vytvoříme těsto.
Uděláme 4 koule a z každé vytvarujeme bagel, uprostřed uděláme díru.
Pečeme na 190 st. cca 15 minut.

A teď to jdeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

420 (310)g plnotučného mléka, 1 (1/2) vejce (nemusí být vůbec), 60 (44)g měkkého másla, trochu cukru, 8 (6)g soli, 1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 čerstvého (cca 3/4 sáčku nebo 1/2 čerstvého), 670 (500)g hladké mouky (zde použito 400g hladké a 270g pšeničné celozrnné)

Postup přípravy

Připravíme kvásek: mléko smícháme s droždím, cukrem a 300g mouky, zakryjeme a necháme asi 20 min. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, popřípadě přidáme trochu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pita se sádlem

Pita se sádlem

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 120 - 150g vody, sůl, 25g sádla

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na kousky, které vyválíme a následně prsty roztáhneme na co nejtenčí placku. Pečeme na rozpálené pánvi bez tuku z obou stran.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 8g droždí, 130g hladké mouky. Těsto: 120g vody, 2 lžíce jogurtu, 5 lžic oleje, 280g pšeničné celozrnné mouky, 50g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Ingredince na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které kyne asi hodinu. Rozdělíme na 8 částí a umotáme rohlíky. Na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu

Postup přípravy

Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.

Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Obyčejné rohlíky

Obyčejné rohlíky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 30g měkkého sádla, 10g soli, 20g droždí, 260 - 270g vody, lžička sladěnky, mák na posypání

Postup přípravy

Z vody, droždí, sladěnky a 100g mouky uděláme kvásek a necháme vzejít. Poté přidáme zybtek surovin a vypracujeme těsto (cca 8 min.). Necháme 50min. kynout, poté rozdělíme na 8 - 9…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rychlé rohlíky

Rychlé rohlíky

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 20g droždí, 25g másla, 200g mléka, 5g soli, lžička sladěnky, vejce na potření (nebo žloutek), kmín, mák,... na posypání

Postup přípravy

Smícháme mléko, droždí, sladěnku a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto (cca 10 min.). Vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě části a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí pizza

Domácí pizza

Potřebné ingredience

1 lžíce sůl 1 lžíce olivový olej 0,50 kg hladká mouka 1 kostka droždí 2,50 dl studená voda

Postup přípravy

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.

2
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 10 g mateřského žitného kvásku, 50 g žitné celozrnné mouky, 60 g vody; * ZÁPARA: 40 g vroucí vody, 13 g lněného semínka (hnědý i zlatý, ale klidně jde i nahradit sezamem), 13 g slunečnicového semínka, 13 g vlašských ořechů; * MRKEV: 80 g mrkve, 150 g vody, trochu olivového oleje, špetka soli; * DÁLE DO TĚSTA: 75 g pšeničné chlebové mouky, 75 g celozrnné špaldové mouky, 75 g hladké mouky, 140 g vody (voda z vařené mrkve), 5 g soli, 2 g kmínu

Postup přípravy

Další ze skvělých chlebů podle paní Michaely - původní recept zde: https://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2016/09/mrkvovy-chleb.html?fbclid…

Zobrazit více...

Kategorie